Gastro other

קפאין אינו קשור לעלייה בסיכון לפרפור פרוזדורים (Am J Clin Nutr)

קפאין אינו מעלה סיכון להתפתחות פרפור פרוזדורי, על פי תוצאות מחקר פרוספקטיבי שפורסם בגיליון מרץ של American Journal of Clinical Nutrition.

רעילות קפאין ע”י הרעלה עצמית גורמת לטאכיאריתמיה כמו טאכיקרדיה סופרהונטריקולרית, פרפור פרוזדורי, טאכיקרדיה חדרית, ופרפור חדרים. נראה כי הסיכון לאריתמיה לבבית הקשורה לצריכה יומית של קפאין מקפה, תה, קולה, קקאו ושוקולד אינו עולה ברמת החדר, אך יש צורך במידע נוסף לגבי מה שקורה ברמה הסופרהונטריקולרית, כלומר העליה.

החוקרים העריכו את הקשר בין הסיכון לפרפור פרוזדורי או רפרןף וצריכה יומית של קפאין מקפה, תה, קולה, קקאו ושוקולד ב-47,949 נבדקים בגיל ממוצע של 56 שנה.

במהלך תקופת מעקב ממוצעת של 5.7, 555 משתתפים (373 גברים ו-182 נשים) פיתחו פרפור פרוזדורים או רפרוף. צריכת קפאין לא נמצאה קשורה לסיכון לפרפור פרוזדורים או רפרוף. שימוש בחמישון התחתחון של צריכת קפאין כרפרנס, יחסי סיכון מותאמים בחמישונים 2-5 היו 1.12 (95% רווח בר סמך, 0.65-1.12), 0.92 (95% רווח בר סמך, 0.71 – 1.20), ו-0.91 (95% רווח בר סמך, 0.87 – 1.44), ו-0.85 (95% רווח בר סמך, 0.70 – 1.19), בהתאמה.

מיגבלות המחקר כללו ביאס אפשרי, כוח סטטיסטי מוגבל, נכללו רק משתתפים עם פרפור פרוזדורי או רפרפוף סימפטומטי שהוביל לאישפוז או אבחנה קלינית, דיווחים עצמיים של צריכת קפאין, העדר מידע על צריכה נוספת של קפאין מתרופות.

חלק מהרופאים מייעצים למטופלים עם אריתמיה לבבית להימנע ממשקאות המכילים קפאין כמו קפה או תה. במחקר זה לא נמצאה הוכחה לפרקטיקה כזו.

במאמר מערכת צויין כי מחלות רבות שוייכו לקפאין, אך מעט אומתו. הכותבים תמכו במתודולוגיה ובמסקנות החוקרים, למרות שהמחקר לא סיפק מידע לגבי צריכה אפסית של קפאין. אף שאפשרי הדבר כי הימנעות מוחלטת מקפאין מפחיתה היארעות פרפור פרוזדורי, העדר קשר במספר גדול של דיווחים הופך את הנושא לפחות סביר.

קפאין בקפה גורם לעלייה של 2.4 מ”מ כספית בלחץ דם סיסטולי בצריכה יומית. ההשפעה מספיקה להמליץ על צריכה מתונה במטופלים בסיכון גבוה אך יחד עם הפסקת עישון, ירידה במשקל, אימון גופני ותזונה נכונה של שומנים, הנותנים יתרונות גדולים יותר וצריכים להיות ראשונים.

Am J Clin Nutr. 2005;81:578-582

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שלום וברוכים הבאים לפרק נוסף של “שבירת מיתוסים”. היום נדבר על נושא חשוב ביותר – השמנה בילדים ובמבוגרים. פרופסור רז דן בשאלה מדוע השמנה בילדים רק ממשיכה לעלות, נדון בסיבה שהטיפול במגפת ההשמנה נכשל ומתי שומן עודף הוא דווקא יתרון. הצטרפו אלינו לפרק חשוב, מלמד ומלא בתובנות! בואו נתחיל! בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • רמות HDL גבוהות מלוות בסיכון מוגבר למחלת כליות בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Sci Rep)

    רמות HDL גבוהות מלוות בסיכון מוגבר למחלת כליות בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Sci Rep)

    רמות נמוכות מאוד או גבוהות מאוד של HDL (או High-Density Lipoprotein) מלוות בסיכון מוגבר למחלת כליות בנשים עם סוכרת מסוג 2, אם כי לא תועד קשר דומה בגברים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. החוקרים כותבים כי מחקרים קודמים הצביעו על קשר הדוק בין רמות HDL נמוכות ובין הסיכון למחלת כליות משנית […]

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    שלום לכולם וברוכים הבאים לעוד פרק של “טיפ מחדר הרופא”, הפעם נעסוק באחת מהמחלות החשובות והקשות לאבחון – סרטן המעי. פרופסור איתמר רז יחלוק איתנו מידע חדש ומרתק מתוך מאמר שהתפרסם ב-JAMA OPEN ממאי האחרון. נלמד על השיטות המתקדמות לאבחון מוקדם והדרכים לשיפור הסיכויים לטיפול מוצלח. לכל הטיפים השבועיים  בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה