Gastro other

מחקר של 15 שנה מראה קשר חזק בין מזון מהיר, השמנה ותנגודת לאינסולין (The Lancet)

חוקרים הראו התאמה בין מזון מהיר, עלייה במשקל ותנגודת לאינסולין במה שנראה כמחקר ארוך טווח הראשון בנושא. החוקרים דיווחו כי מזון מהיר מעלה את הסיכון להשמנה ולסוכרת מסוג 2. התוצאות של מחקר זה יפורסמו בגיליון ינואר של The Lancet.

משתתפים אשר צרכו מזון מהיר פעמיים או יותר בשבוע העלו בערך 10 פאונד יותר והיתה להם עלייה של פי 2 בתנגודת לאינסולין ב-15 שנה לעומת משתתפים שצרכו מזון מהיר פחות מפעם בשבוע.

צריכת מזון מהיר עלתה בארה”ב בשלושת העשורים האחרונים. בעוד שדיונים רבים מתקיימים לגבי השפעות אוכל מהיר על השמנה, זהו כנראה המחקר המדעי ארוך הטווח הראשון המראה קשר הדוק בין צריכת מזון מהיר, השמנה והסיכון לסוכרת מסוג 2.

המחקר בדק גורמי אורח חיים כמו צפייה בטלויזיה, פעילות גופנית, צריכת אלכוהול ועישון, אך קבע כי עלייה במשקל גוף ובתנגודת לאינסולין בעקבות צריכת מזון מהיר נראה כי איננה תלוייה בגורמי אורח חיים אחרים.

תדירות מזון מהיר היתה הנמוכה ביותר בנשים לבנות (בערך 1.3 פעמים לשבוע) בהשוואה לקבוצות אתניות ומיגדריות אחרות (בערך פעמיים בשבוע). התדירות היתה גבוהה יותר באפרו-אמריקאים לעומת לבנים ובגברים לעומת נשים בכל שנה. תדירות מזון מהיר מותאמת לגיל היתה יחסית יציבה במשך הזמן באפרו- אמריקאים אך ירדה בלבנים.

המחקר כלל 3,031 צעירים (18-30 שנה בשנת 1985) אפרו-אמריקאים ולבנים אשר תדירות צריכת מזון מהיר, שינויים במשקל גוף ותנגודת לאינסולין נמדדו במשך 15 שנה.

לידיעה בדוקטור’ד גייד

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה