Gastro other

אוליגוסכרידים בחלב האם מגינים מפני שלשול בתינוקות יונקים (J Pediatr)

במחקר שנערך בארה”ב, נבדק הקשר בין רמות של אוליגוסכרידים (2-linked fucosylated oligosaccharide ) בחלב האם לבין שלשול בתינוקות יונקים.

נאסף מידע מ- 93 זוגות של אמהות ותינוקות ממחקר שנערך בין 1988 ל- 1991. במחקר היה מעקב של כשנתיים אחרי התינוקות. היה רישום שבועי של התזונה של התינוקות ושל היציאות. נבדקו רמות של אוליגוסכרידים בדוגמיות של חלב האם, שנלקחו בשבועות 1-5 אחרי הלידה.

לפי תוצאות המחקר, היו 234 מקרים של שלשול, מתוכם 33% היו בינוניים עד קשים. תינוקות שבחלב האם שינקו היו רמות גבוהות של אוליגוסכרידים, סבלו פחות ממקרים בינוניים עד קשים של שלשול.

היו 31 מקרים של שלשול כתוצאה מקומפילובקטר ו- 16 מקרים של שלשול כתוצאה מקליקיוירוס. שיעור השלשול כתוצאה מקומפילובקטר, היה בקשר הפוך עם אחוז ה- 2’FL מתוך האוליגוסכרידים. שיעור השלשול כתוצאה מקליקיוירוס, היה בקשר הפוך עם אחוז ה- LDFH-1 מתוך האוליגוסכרידים.

תוצאות המחקר מראות, אומרים החוקרים, כי אוליגוסכרידים בחלב האם יכולים להגן מפני שלשול בתינוקות יונקים וכי אוליגוסכרידים יכולים להוות בסיס לחומרים העוברים בחלב עם פעילות אנטיבקטריאלית ואנטיויראלית.

J Pediatr 2004;145:297-303.

לידיעה המלאה במדסקייפ

 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה