חולי סוכרת נמצאים בסיכון גבוה לשברים/מאמרה של פרופ’ רבקה דרזנר?פולק ב”הארץ”

במאמר שמפרסמת ב”הארץ” פרופ’ רבקה דרזנר פולק, מנהלת השירות למחלות עצם מטבוליות, אנדוקרינולוגית בכירה במחלקה לאנדוקרינולוגיה ומטבוליזם בבית החולים הדסה, ירושלים, פרופסור לרפואה בפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים, היא דנה בסיכון המוגבר הקיים בקרב חולי סוכרת סוג 1 ו-2 לשברים.

דרזנר מציינת שלאור העלייה בסיכון לשברים שנמצאה במחקרים, יש מקום לניטור מתאים של חולי סוכרת. היא מציינת, שנראה שהבדיקה המתאימה יותר לחולי סוכרת היא בדיקת צפיפות העצם בחוליות עמוד השדרה המכונה TRABECULAR BONE SCORE(TBS)i .

דרזנר ממליצה לקחת בחשבון את ההשפעות של תרופות לסוכרת על הסיכון לשברים (פיוגליטזון למשל קשורה לסיכון מוגבר לשברים בנשים פוסטמנופאוזליות, אינסולין גם קשור לעלייה בסיכון ככל הנראה בשל הסיכון המוגבר להיפוגליקמיות) ומדגישה את הקשר בין איזון טוב של המחלה לבין ירידה בסיכון לשברים.

 למאמר המלא

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

השפעת אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) על תוצאים כלייתיים: מטא־אנליזה ברמת המטופל

מקור: Lancet Diabetes and Endocrinology
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|28/12/2025

החוקרים מדווחים כי אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) הפחית באופן מובהק את הסיכון לפגיעה כלייתית אקוטית, להחמרת CKD ולאי־ספיקת כליות סופנית – ללא תלות ברקע הסוכרתי, נוכחות אי־ספיקת לב, דרגת האלבומינוריה או בשיעור הירידה הראשונית ב־eGFR

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן