Epilepsy

החלק הארי של נשים עם אפילפסיה יכולות להרות בהצלחה (מתוך כנס ה-AES)

למרות נתונים מהעבר שרמזו לפוריות ירודה בנשים עם אפילפסיה, בהשוואה לאוכלוסיה הכללית, מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי ה-72 מטעם ה-American Epilepsy Society עולה כי למעלה מ-90% מהנשים עם אפילפסיה מצליחות להרות.

החוקרים השלימו מחקר רטרוספקטיבי ממאגר מבוסס-אינטרנט. כל אישה עם אפילפסיה יכולה למלא סקר באינטרנט ולקבל חומר הדרכה אודות אמצעי מניעה בטוחים ויעילים. ממאגר זה, החוקרים הצליחו לאסוף את נתוני הפוריות של 978 נשים עם אפילפסיה, בגילאי 18-47 שנים. הנתונים כללו משתנים דמוגרפיים, טיפול נגד פרכוסים, אמצעי מניעה ונתוני פוריות.

החוקרים ביקשו לבחון שלושה תוצאים: שיעור הנשים שלא הצליחו להרות לאחר שנה של קיום יחסי מין לא-מוגנים; שיעור הנשים שלא הצליחו להרות או לשאת הריון עד ללידת חי, למעט הפלות; שיעור לידות-חי.

מדגם המחקר כלל 411 נשים שניסו להרות. מבין אלו, 373 נשים הרו 724 פעמים ואלו הסתיימו ב-445 לידות-חי. הגיל הממוצע בעת ההריון עמד על 24.9 שנים, אך גילאי הנשים שהרו נעו בין 14 שנים ועד 44 שנים.

מהנתונים עלה כי 72.6% מהנשים ילדו תינוק חי בהריון הראשון ו-89% מהנשים ילדו לפחות תינוק חי אחד במהלך שני ההריונות הראשונים שלהן.

מבין 411 הנשים, 38 ניסו אך לא הצליחו להרות לאחר שנה אחת (9.2%). מנגד, באוכלוסיה הכללית שיעורי הפרעות פוריות אלו עומדים על 6.4%.

עוד מדווחים החוקרים כי 20.7% מהנשים לא הצליחו להרות (38 נשים) או לא הצליחו להחזיק היריון עד ללידת תינוק חי (46 הריונות).

החוקרים גם בחנו את ההשפעה האפשרית של תרופות נוגדות-פרכוסים על הפוריות. הם השוו אי-נטילת טיפול זה אל מול טיפול מונותרפי או טיפול במספר תכשירים ובין אי-נטילת כל טיפול אל מול קבוצות ספציפיות של נוגדי-פרכוסים.

מהנתונים עלה כי בנשים תחת כל נוגד-פרכוסים, שיעורי הפרעות פוריות היו גבוהים כפליים, בהשוואה לאלו שלא נטלו תכשירים אלו (10.3% לעומת 4.2%), אם כי גודל המדגם בניתוח הביניים הנ”ל היה קטן מכדי להצביע על הבדל מובהק סטטיסטית.

גם שיעור ההפריות ואחזקת היריון עד ללידת תינוק חי היה גבוה כמעט כפליים בנשים תחת כל תכשיר נוגד-פרכוסים, בהשוואה לאלו שאל נטלו תכשירים אלו (22.2% לעומת 13.9%, סיכון יחסי של 1.79, p=0.08). השוואות של תכשירים מונותרפיים ספציפיים לטיפול במספר תכשירים לא הצביעו על הבדלים מובהקים סטטיסטית.

בנוסף, שיעור לידות-חי היה דומה בקרב נשים תחת כל טיפול נוגד-פרכוסים (73.9%), בהשוואה לאלו שלא נטלו כל נוגד-פרכוסים (79.1%).  עם זאת, כאשר החוקרים בחנו את ההשפעה של תרופות ספציפיות על הפוריות, הם מצאו כי בנשים תחת Lamotrigine תועד שיעור גבוה יותר משמעותית של לידות-חי, בהשוואה לאלו תחת Valproate (89.1% לעומת 63.3%, סיכון יחסי של 1.41, p=0.02).

החוקרים מסבירים כי לרופאים נושאים רבים לדון עם המטופלות שלהן הסובלות מאפילפסיה. בין הנושאים יש לכלול טיפול בפרכוסים, בטיחות וסכנות של נוגדי-פרכוסים פרטניים, כמו גם אמצעי מניעת היריון, נושא אשר לעיתים קרובות אינו זוכה להתייחסות מספקת.

מתוך כנס ה-AES

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי למעלה מ-5% מהמקרים של מוות פתאומי של תינוקות עשוי להיות קשור להשמנת-יתר אימהית. בארצות הברית מדווח בכל שנה על כ-3,500 מקרים של מוות פתאומי של תינוקות. לאחר מסעות פרסום בשנות ה-90 של המאה הקודמת שכללו המלצות על תנוחות שינה בטוחות […]

  • טיפול משולב ב-Relugolix משפר תפקוד ואיכות חיים בנשים עם אנדומטריוזיס (Fertil Steril)

    טיפול משולב ב-Relugolix משפר תפקוד ואיכות חיים בנשים עם אנדומטריוזיס (Fertil Steril)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Fertility & Sterility עולה כי טיפול משולב ב- Relugolix עם Estradiol ו-Norethisterone Acetate מלווה בירידה בכאב משנית לאנדומטריוזיס לאורך עד 104 שבועות, לצד שיפור בתפקוד ואיכות חיים בריאותית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את ההשפעה של טיפול משולב ב- Relugolix, הכולל Relugolix במינון 40 מ”ג, Estradiol במינון 1 מ”ג […]

  • תוספת טיפול אימונותרפי לכימותרפיה משפרת הישרדות בנשים עם סרטן שחלות מתקדם (מתוך הודעת חברת Imunon)

    תוספת טיפול אימונותרפי לכימותרפיה משפרת הישרדות בנשים עם סרטן שחלות מתקדם (מתוך הודעת חברת Imunon)

    הוספת תכשיר אימונותרפי ניסיוני לכימותרפיה משפר הישרדות נשים עם סרטן שחלות מתקדם, כך עולה מתוצאות מוקדמות כפי שדווחו בהודעה לעיתונות מטעם חברת התרופות. התכשיר IMNN-001 הינו וקטור פלזמיד דנ”א IL-12 בתוך מערכת ננו-חלקיקים, האפשרת הדבקת התא ולאחר מכן הפרשה קבועה של IL-12. מחקר OVATION 2 כלל נשים עם אבחנה חדשה של סרטן שחלות מתקדם. הנשים […]

  • האם היסטוריה של סוכרת הריונית מעלה את הסיכון לתחלואה ותמותה בנשים עם סוכרת מסוג 2? (J Diabetes Complications)

    האם היסטוריה של סוכרת הריונית מעלה את הסיכון לתחלואה ותמותה בנשים עם סוכרת מסוג 2? (J Diabetes Complications)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Diabetes and its Complications מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי היסטוריה של סוכרת הריונית אינה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם או תמותה מכל-סיבה בנשים עם סוכרת מסוג 2. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון אם היסטוריה של סוכרת הריונית מלווה בסיכון מוגבר למחלת לב כלילית, […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר גלולה מסיסה ראשונה למניעת היריון (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר גלולה מסיסה ראשונה למניעת היריון (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר גלולה מסיסה ראשונה למניעת היריון לנשים עם קשיי בליעה, כך על פי הודעה של הסוכנות. הגלולה המסיסה המשולבת, הכוללת Norethindrone Acetate ו-Ethinyl Estradiol, קרויה Femlyv ואושרה לראשונה בארצות הברית למניעת הריון כטבלה הניתנת לבליעה בשנת 1968. ממנהל המזון והתרופות האמריקאי נמסר כי Femlyv הינה הגלולה למניעת […]

  • יולדת בסיכון גבוה שסובלת ממחלת TTP קיבלה טיפול באמצעות מולקולת ADAMTS13 בסורוקה

    יולדת בסיכון גבוה שסובלת ממחלת TTP קיבלה טיפול באמצעות מולקולת ADAMTS13 בסורוקה

    מחלת TTP מולדת ("ארגמנת של קרישה וחסר טסיות") היא הפרעת קרישה תרשתית נדירה בארעות של אחד למיליון,  שנוצרת בגלל מוטציה בגן של אנזים ADAMTS13 הגורמת לתהליך קרישה בלתי מבוקר בכלי דם קטנים, בעיקר במצבי דחק ביולוגים, כמו זיהום והריון. לאחרונה פותח טיפול חדש, מבוסס מולקולה מלאכותית של ADAMTS13 שניתן עד כה ל-4 נשים הרות בעולם, ומטופלת בסורוקה היתה הראשונה לקבל את הטיפול בארץ.

  • עדויות חדשות תומכות בקשר גנטי דו-כיווני בין מדד מסת גוף ותסמונת שחלות פוליציסטיות (J Clin Endocrinol Metab)

    עדויות חדשות תומכות בקשר גנטי דו-כיווני בין מדד מסת גוף ותסמונת שחלות פוליציסטיות (J Clin Endocrinol Metab)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה קשר בין מדד מסת גוף מוגבר ובין סיכון מוגבר לתסמונת שחלות פוליציסטיות; מנגד, חומרת תסמונת שחלות פוליציסטיות עשויה לתרום למדד מסת גוף גבוה יותר. בנשים עם השמנת-יתר ותסמונת שחלות פוליציסטיות שכיחות גבוהה של קשיי פוריות, רמז לכך שלמדד מסת הגוף השפעה על הפוריות […]

  • אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology עולה כי 10% מהנשים שנדבקו בנגיף הקורונה בזמן הריון יפתחו Long COVID. החוקרים מאוניברסיטת יוטה בחנו את הרשומות הרפואיות של למעלה מ-1,500 נשים שחלו בקורונה בזמן הריון וניטרו את התסמינים עליהם דיווחו לאחר לפחות שישה חודשים מהזיהום. מדובר במחקר הראשון להערכת הסיכון להתפתחות Long COVID בנשים הרות. […]

  • רמות אלבומין מסוכרר בדם בהיריון מוקדם מנבאות סוכרת הריונית (Diabetes Care)

    רמות אלבומין מסוכרר בדם בהיריון מוקדם מנבאות סוכרת הריונית (Diabetes Care)

    במאמר שפורסם בכתב העת Diabetes Care מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוז אלבומין מסוכרר בדם בהיריון מוקדם עשוי לסייע בחיזוי הסיכון לסוכרת הריונית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין ריכוזי אלבומין מסוכרר בדם בהיריון מוקדם ובאמצע ההיריון ובין הסיכון לאבחנה של סוכרת הריונית. החוקרים מדדו את ריכוזי אלבומין מסוכרר […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה