Epilepsy

השוואה בין Lamotrigine ו-Levetiracetam כנגד פרכוסים מוכללים ומוקדיים (J Neurol Neurosurg Psychiatry)

מתוצאות מחקר חדש עולה כי אין הבדלים משמעותיים ביעילות ובסבילות של Levetiracetam (קפרה) ו-Lamotrigine בחולים עם אפילפסיה מוקדית ומוכללת חדשה, למרות שעם טיפול ב- Levetiracetam ניתן להעלות מהר יותר במינון התרופה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מבין התרופות נוגדות הפרכוסים החדשות, Lamotrigine ו- Levetiracetam הן הפופולאריות ומשמשות כטיפול קו-ראשון לאפילפסיה. במסגרת המחקר הנוכחי הם ביקשו להשוות בין תרופות אלו להערכת היעילות והסבילות כטיפול מונותרפי ראשוני לחולי אפילפסיה.

החוקרים ערכו מחקר רב מרכזי, מבוקר-אקראי, בתווית-פתוחה, להערכת העדיפות של Levetiracetam על Lamotrigine. התוצא העיקרי היה שיעור החולים ללא פרכוסים במהלך ששת השבועות הראשונים. יתרה מזאת, החוקרים בחנו את היעילות, הסבילות ואיכות החיים של החולים.

מדגם המחקר כלל 490 חולים בגילאי 12 שנים ומעלה, עם אבחנה חדשה של אפילפסיה מוקדית או מוכללת, שהוגדרה בנוכחות שני אירועים של פרכוסים ללא-גירוי, או פרכוס ראשון אחד עם סיכון גבוה להישנות. מינון הטיפול הועלה עד ל-2,000 מ”ג ליום של Levetiracetam או 200 מ”ג ליום של Lamotrigine בימים 22 או 71, בהתאמה.

שיעור החולים ללא פרכוסים עמד על 67.5% עם Levetiracetam, לעומת 64% עם Lamotrigine, שישה שבועות לאחר ההקצאה האקראית (p=0.47), ועמד על 45.2% לעומת 47.8%, בהתאמה, במהלך כלל תקופת הטיפול שארכה 26 שבועות. יחס הסיכון עם Levetiracetam בהשוואה ל-Lamotrigine לזמן ללא-פרכוסים עמד על 0.86.

74.5% מהחולים שטופלו ב- Levetiracetam פיתחו תופעות לוואי, וכך גם 70.6% מהחולים שטופלו ב-Lamotrigine (p=0.38). תופעות לוואי שנקשרו עם הפסקת תרופת המחקר תועדו ב-17 מבין 204 חולים שטופלו ב- Levetiracetam וב-8 מבין 201 חולים שטופלו ב-Lamotrigine (p=0.07).

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי אין הבדלים משמעותיים ביעילות ובסבילות של Levetiracetam ו-Lamotrigine בטיפול באפילפסיה מוכללת ומוקדית.

J Neurol Neurosurg Psychiatry. 2012;83(11):1093-1098

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד

    צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד"ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

    צליעה בילדים היא סיבה שכיחה לפנייה לחדרי מיון, והאבחנה המבדלת במקרים אלו רחבה למדי: הסיבה עשויה להיות מולדת, דלקתית, זיהומית, חבלתית, נאופלסטית ואידיופאתית. ד"ר פנסקי משתף מאמר מ-Pediatrics in Review הסוקר את שיטות האבחון השונות, ומוסיף מהערותיו.

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • הנחיות האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה לטיפול באטופיק דרמטיטיס (JAMA Pediatrics)

    הנחיות האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה לטיפול באטופיק דרמטיטיס (JAMA Pediatrics)

    כוח העבודה (Joint Task Force) של האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה עדכן את ההנחיות לטיפול ב-AD. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר מה-JAMA Pediatrics שריכז את ההמלצות העיקריות לגבי טיפול בדרמטיטיס אטופית, ומוסיף מהערותיו.

  • יתרונות בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 (מתוך Pediatrics)

    יתרונות בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 (מתוך Pediatrics)

    בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 עשויות להוביל לירידה של פי ארבע בסיכויי להתפתחות חסר תסמיני של הוויטמין בשנה הראשונה לחייהם, בהשוואה ליילודים שלא עברו בדיקות סקר אלו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מגרמניה שפורסמו בכתב העת Pediatrics. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חסר וויטמין B12 עשוי לפגוע בהתפתחות יילודים, אך ההשפעה של בדיקות […]

  • אסתמה מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (J Allergy Clin Immunol)

    אסתמה מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (J Allergy Clin Immunol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Allergy and Clinical Immunology עולה כי אסתמה מלווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלת אלצהיימר. חוקרים מטאיוואן מצאו כי בחולי אסתמה שיעורים גבוהים יותר של מחלת אלצהיימר ולכן החוקרים מוויסקונסין ביקשו כעת לבחון אם מגמה דומה קיימת בארצות הברית. המחקר כלל מדגם אקראי של 20% מהמטופלים במאגר Medicare בין השנים […]

  • היעילות והבטיחות של Atogepant למניעת מיגרנה (J Headache Pain)

    היעילות והבטיחות של Atogepant למניעת מיגרנה (J Headache Pain)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Headache and Pain מדווחים חוקרים מסין על תוצאות מטה-אנליזה חדשה, מהן עולה כי Atogepant (קיוליפטה) מהווה טיפול יעיל ונסבל היטב למניעת מיגרנה, כולל מיגרנה אפיזודית וכרונית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון באופן שיטתי את היעילות והבטיחות של Atogepant, אנטגוניסט של CGRP, למניעת מיגרנה על-בסיס תוצאות מחקרים אקראיים ומבוקרים. החוקרים […]

  • תסמינים פסיכולוגיים לאחר זעזוע מוח עלולים לפגוע בהתאוששות של ספורטאים בבתי ספר תיכון (J Neurosurg)

    תסמינים פסיכולוגיים לאחר זעזוע מוח עלולים לפגוע בהתאוששות של ספורטאים בבתי ספר תיכון (J Neurosurg)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Neurosurgery עולה שכיחות גבוהה של תסמינים פסיכולוגיים לאחר זעזוע מוח עקב חבלת ספורט בספורטאים בבתי ספר תיכון ואלו עלולים להאט את ההתאוששות של הצעירים לאחר החבלה. החוקרים בחנו באופן רטרוספקטיבי את הנתונים אודות 431 ספורטאים בבתי ספר תיכון (גילאי 14-18 שנים) שחוו זעזוע מוח על-רקע פעילות ספורט בתקופה […]

  • עדויות חדשות תומכות בתועלת של אג'ובי להקלה על צעירים עם מיגרנה אפיזודית (מתוך הודעת חברת טבע)

    עדויות חדשות תומכות בתועלת של אג'ובי להקלה על צעירים עם מיגרנה אפיזודית (מתוך הודעת חברת טבע)

    מתוצאות מחקר חדש בשלב 3 עולה כי לאג’ובי (Fremanzeumab) יעילות משמעותית בטיפול בילדים ומתבגרים עם מיגרנה אפיזודית, כך על-פי הודעה לעיתונות מטעם חברת טבע המייצרת את התרופה. מחקר SPACE הינו מחקר רב-מרכזי, אקראי, כפל-סמיות, להערכת יעילות אג’ובי, אשר כלל 235 משתתפים בגילאי 6-17 שנים. המחקר ענה על תוצא הסיום העיקרי והדגים יעילות עדיפה של אג’ובי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה