Epilepsy

תרופות אנטי-אפילפטיות חדשות אינן מעלות את הסיכון למומים מולדים (JAMA)

ממאגר נתונים של למעלה מ-80,000 לידות עולה כי תרופות אנטי-אפילפטיות חדשות אינן מעלות את הסיכון למומים מולדים מג’וריים. ממצאי המחקר פורסמו במהדורת 18 במאי של כתב העת Journal of the American Medical Association.

החוקרים מדווחים כי השכיחות של נטילת תרופות נוגדות פרכוסים בנשים הרות עומדת על 0.2-0.5%. למרות שמרביתן נוטלות תרופות אלו כנגד אפילפסיה, חלק נוטלות את הטיפול בשל הפרעה דו-קוטבית, מיגרנה או כאב נוירופתי.

דורות ישנים של תרופות אנטי-אפילפטיות, דוגמת Valproate, Phenobarbital, Phenytoin ו-Carbamazepine, מלוות בעליה של פי שלוש בסיכון למומים מולדים.

מדגם המחקר כלל 1532 נשים הרות, שנחשפו לתרופות אנטי-אפילפטיות חדשות. מבין אלו, 3.2% תינוקות נולדו עם מומים מולדים, בהשוואה ל-2.4% מאלו שלא נחשפו לתרופות אנטי-אפילפטיות.

מניתוח הנתונים עולה קשר מובהק בין מרבית התרופות האנטי-אפילפטיות החדשות ובין מומים מולדים. עם זאת, לאחר תקנון לחשיפה קודמת לטיפול בתרופות אנטי-אפילפטיות מדורות ישנים וואפילפסיה, הקשר לא נותר על כנו.

החוקרים מדווחים כי לא ניתן להעריך את הסיכון עבור טיפול ב-Levetiracetam בשל העדר מקרים.

Lamotrigine הינה התרופה האנטי-אפילפטית הנפוצה ביותר בשימוש. החוקרים מצאו כי הסיכון עם Lamotrigine במינון-גבוה היה גדול יותר מהסיכון עם טיפול במינון נמוך.

בנשים הרות שנטלו 250 מ”ג ליום ומעלה יחס הסיכויים לתינוק עם מום מולד מג’ורי היה 1.73. היחס המתוקן היה 1.29. בחולים שנטלו מינונים נמוכים יותר של Lamotrigine יחס הסיכויים המתוקן היה 0.84.

JAMA. 2011;305:1996-2002

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה