Epilepsy

חשיפה ל- Lamictal בטרימסטר ראשון עלולה לגרום לשסעים בפה

ה- FDA מעדכן, בעקבות מידע שהתקבל מה- NAAED (North American Antiepileptic Drug Pregnancy Registry), כי חשיפה עוברית לתרופה האנטי-אפילפטית lamotrigine (Lamictal) במהלך הטרימסטר הראשון להיריון עלולה להביא לסיכון מוגבר לשפה שסועה או לחיך שסוע.

עדיין דרוש מחקר נוסף על-מנת לאשר סיכון זה, ולכן מומלץ לנשים בהיריון או לנשים החושבות להיכנס להיריון לא להתחיל / להפסיק טיפול ב- lamotrigine עד לקבלת ייעוץ מהרופא המטפל.

מספר מקרים של שסעים בפה דווחו ב- NAAED. סה”כ 5 מקרים ב- 564 נשים: 2 עם שפה שסועה ו-3 עם חיך שסוע; השכיחות הכללית הייתה 8.9 ל- 1,000 לידות חי.

על-פי דיווחי ה- FDA, המקרים לא היו חלק מתסמונת הכוללת מומים מולדים נוספים. כמו כן, משרדי רישום אחרים למעקב הריון, שהיו בגודל דומה הראו תוצאות שונות. שכיחות שסעים בפה שלא כחלק מתסמונת בקרב תינוקות לאמהות בריאות, שלא טופלו ב- lamotrigine בארה”ב, אוסטרליה ואירופה נעה בין 0.5 ל- 2.16 ל- 1,000 לידות חי.

לא ניתן להשוות בין הסיכון הקשור ב- lamotrigine וזה הקשור בתרופות האנטי-אפילפטיות החדשות, בשל מספר קטן מידי של חולים הרשומים כמטופלים בתרופות אלו.

ה- FDA מוסיף, כי בשל הסיכון למתן שגוי של טיפול תרופתי, עקב דמיון בין lamotrigine (Lamictal) ותרופות אחרות עם שמות דומים (Lamaism, lamivudine, Ludiomil, labetalol, Lomotil) מומלץ לכותבי מרשמים ולרוקחים לוודא ש- “Lamictal” כתוב בצורה ברורה, ולחולים מומלץ לבדוק היטב את מראה התרופות שלהם.

Lamotrigine ניתנת כטיפול משלים לפרכוסים חלקיים, פרכוסים כלליים ב- Lennox-Gastaut syndrome ופרכוסים טונים-קלוניים כלליים בחולים מגיל שנתיים ומעלה.

התרופה ניתנת גם כטיפול אחזקה לעיכוב ההופעה של שינויי מצב-רוח בחולים עם הפרעה ביפולרית, המקבלים טיפול אקוטי סטנדרטי; וכן להמרת טיפול במונותרפיה במבוגרים עם פרכוסים חלקיים, המקבלים carbamazepine, phenytoin, phenobarbital, primidone או valproate כטיפול אנטי-אפילפטי יחיד.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי למעלה מ-5% מהמקרים של מוות פתאומי של תינוקות עשוי להיות קשור להשמנת-יתר אימהית. בארצות הברית מדווח בכל שנה על כ-3,500 מקרים של מוות פתאומי של תינוקות. לאחר מסעות פרסום בשנות ה-90 של המאה הקודמת שכללו המלצות על תנוחות שינה בטוחות […]

  • צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד

    צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד"ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

    צליעה בילדים היא סיבה שכיחה לפנייה לחדרי מיון, והאבחנה המבדלת במקרים אלו רחבה למדי: הסיבה עשויה להיות מולדת, דלקתית, זיהומית, חבלתית, נאופלסטית ואידיופאתית. ד"ר פנסקי משתף מאמר מ-Pediatrics in Review הסוקר את שיטות האבחון השונות, ומוסיף מהערותיו.

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • הנחיות האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה לטיפול באטופיק דרמטיטיס (JAMA Pediatrics)

    הנחיות האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה לטיפול באטופיק דרמטיטיס (JAMA Pediatrics)

    כוח העבודה (Joint Task Force) של האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה עדכן את ההנחיות לטיפול ב-AD. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר מה-JAMA Pediatrics שריכז את ההמלצות העיקריות לגבי טיפול בדרמטיטיס אטופית, ומוסיף מהערותיו.

  • האם היסטוריה של סוכרת הריונית מעלה את הסיכון לתחלואה ותמותה בנשים עם סוכרת מסוג 2? (J Diabetes Complications)

    האם היסטוריה של סוכרת הריונית מעלה את הסיכון לתחלואה ותמותה בנשים עם סוכרת מסוג 2? (J Diabetes Complications)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Diabetes and its Complications מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי היסטוריה של סוכרת הריונית אינה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם או תמותה מכל-סיבה בנשים עם סוכרת מסוג 2. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון אם היסטוריה של סוכרת הריונית מלווה בסיכון מוגבר למחלת לב כלילית, […]

  • יתרונות בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 (מתוך Pediatrics)

    יתרונות בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 (מתוך Pediatrics)

    בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 עשויות להוביל לירידה של פי ארבע בסיכויי להתפתחות חסר תסמיני של הוויטמין בשנה הראשונה לחייהם, בהשוואה ליילודים שלא עברו בדיקות סקר אלו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מגרמניה שפורסמו בכתב העת Pediatrics. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חסר וויטמין B12 עשוי לפגוע בהתפתחות יילודים, אך ההשפעה של בדיקות […]

  • אסתמה מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (J Allergy Clin Immunol)

    אסתמה מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (J Allergy Clin Immunol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Allergy and Clinical Immunology עולה כי אסתמה מלווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלת אלצהיימר. חוקרים מטאיוואן מצאו כי בחולי אסתמה שיעורים גבוהים יותר של מחלת אלצהיימר ולכן החוקרים מוויסקונסין ביקשו כעת לבחון אם מגמה דומה קיימת בארצות הברית. המחקר כלל מדגם אקראי של 20% מהמטופלים במאגר Medicare בין השנים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה