Epilepsy

מחקר חדש שופך אור בנושא Convulsive Status Epilepticus בילדות (The Lancet)

בתגובה לתוצאות מחקרים בנושא Convulsive Status Epilepticus בילדים, ערכו חוקרים בריטים מחקר חדש שהראה בין היתר כי נראה ש-Status שכיח יותר בילדים עקב סיבות שונות, אך הסיכון לתמותה קטן יותר בהשוואה למבוגרים.

נתונים אלו יסייעו לקבוע את ההתייחסות והקצאת משאבים בתחום Convulsive Status Epilepticus לצמצום השפעות ההפרעה בילדים.

Convulsive Status Epilepticus הוא מצב החירום הנוירולוגי השכיח ביותר בילדים, וקשור בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה. מרבית הנתונים האפידמיולוגיים בנושא מתמקדים במבוגרים או מחקרים בילדים שנערכו בבתי חולים.

המטרה העיקרית של המאמר הראשוני היתה לבדוק באמת את הפרמטרים המשפיעים על המחלה, ופקטורים המאפשרים לחזות את תוצאות ההפרעה.

מדובר במחקר פרוספקטיבי שכלל 18 בתי חולים בהם שירותי רפואת חירום 24 שעות ביממה, 5 יחידות טיפול נמרץ בילדים ושירות המעביר ילדים מבתי חולים מקומיים ליחידות טיפול נמרץ.

החוקרים זיהו 226 ילדים עם Convulsive Status Epilepticus, 176 מהם סבלו מאירוע ראשון. החוקרים העריכו כי חוסר הודאות עמדה על 62-84%. השכיחות המתוקננת לחוסר הודאות עמדה על 17-23 אירועים ל-100,000 בשנה, גבוה בהשוואה ל-4-6 אירועים ל-100,000 שזוהו במבוגרים.

החוקרים מצאו כי 98 מהילדים (56%) לא סבלו מהפרעה נוירולוגית לפני האירוע הראשון בחייהם, 56 מהם (57%) סבלו מפירכוסי חום ממושכים. מבין הילדים עם Febrile Convulsive Status ראשון בחייהם, 11 (12%) סבלו ממנינגיטיס חיידקי.

ההערכה היתה כי שיעור ההישנות בשנה עמד על 16% (10%-24%), עם פטאליות של 3% (2%-7%), נמוך מ-13% עליהם דיווחו בצעירים-בוגרים ו-38% בקשישים.

פירכוס חום ממושך הוא הסיבה הכי שכיחה היחידה, צריכה להיות דרגת חשד גבוהה למנינגיטיס חיידקית בילדים עם אירוע ראשון של Convulsive Status Epilepticus הקשור בחום, 1 מ-6 ילידם יסבול מאירוע חוזר בתוך שנה מ- Convulsive Status Epilepticus ראשון בחייו, ו-3% מהילדים עם Convulsive Status Epilepticus ימותו במהלך השהות בבית החולים.

החוקרים כותבים כי הם ירצו לבדוק את התוצאות בטווח הרחוק, את ההשפעה הקוגניטיבית, כמה ילדים מפתחים אפילפסיה בהמשך, ומהם הגורמים המנבאים את התוצאות הללו. כמו כן, יש מקום לבדוק את הטיפול, השפעות מוצא אתני וגורמים סוציואקונומיים, ופקטורים המנבאים שהות ארוכה ביחידת טיפול נמרץ.

במאמר מערכת הדגישו כי נוירולוגים רבים מאמינים כי Status Epilepticus בילדים אינו שונה מזה שבמבוגרים. גישה זו שגויה, לא ניתן להשליך נתונים ממבוגרים ישירות על ילדים.

הממצא העיקרי מהמחקר לפיו Convulsive Status Epilepticusעשוי להיות שכיח בילדים, קשור בפירכוסי חום, ובעל שיעורי תמותה נמוכים יותר מאשר במבוגרים, מתאים לממצאים ממחקרים קודמים. עם זאת, המחקר מספק נתונים פרוספקטיביים חדשים לסיבות למקרים סימפטומטיים, גיל, מין, נוכחות אפילפסיה לפני או אחרי Convulsive Status Epilepticus, התחלה (מקומי, כללי, כללי משני) ואופי (מתמשך, אינטרמיטנטי) האירועים, הישנות, וסוג הפירכוס.

מאחר שלאור הממצאים קיים שיעור הישנות גבוה, החוקרים מסכמים כי ייתכן ויש מקום למניעה. טיפול מניעתי וטיפול בזיהומים בילדים בסיכון גבוה עם חינוך ההורים למתן עזרה ראשונה בבית הם אמצעים מניעתיים חשובים.

The Lancet 2006;368:222-29, 184-185.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד

    צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד"ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

    צליעה בילדים היא סיבה שכיחה לפנייה לחדרי מיון, והאבחנה המבדלת במקרים אלו רחבה למדי: הסיבה עשויה להיות מולדת, דלקתית, זיהומית, חבלתית, נאופלסטית ואידיופאתית. ד"ר פנסקי משתף מאמר מ-Pediatrics in Review הסוקר את שיטות האבחון השונות, ומוסיף מהערותיו.

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • הנחיות האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה לטיפול באטופיק דרמטיטיס (JAMA Pediatrics)

    הנחיות האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה לטיפול באטופיק דרמטיטיס (JAMA Pediatrics)

    כוח העבודה (Joint Task Force) של האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה עדכן את ההנחיות לטיפול ב-AD. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר מה-JAMA Pediatrics שריכז את ההמלצות העיקריות לגבי טיפול בדרמטיטיס אטופית, ומוסיף מהערותיו.

  • האם יש תועלת לאיזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם במבוגרים במצב קשה? (NEJM Evidence)

    האם יש תועלת לאיזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם במבוגרים במצב קשה? (NEJM Evidence)

    איזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם אינו מפחית את הסיכון לתמותה בחולים במצב קריטי, בהשוואה לאיזון קונבנציונאלי של רמות הסוכר בדם. מנגד, מהנתונים שפורסמו בכתב העת NEJM Evidence עולה כי איזון הדוק של משק הסוכר מעלה פי שלוש את הסיכון להיפוגליקמיה חמורה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא ידוע אם איזון הדוק של משק הסוכר […]

  • יתרונות בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 (מתוך Pediatrics)

    יתרונות בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 (מתוך Pediatrics)

    בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 עשויות להוביל לירידה של פי ארבע בסיכויי להתפתחות חסר תסמיני של הוויטמין בשנה הראשונה לחייהם, בהשוואה ליילודים שלא עברו בדיקות סקר אלו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מגרמניה שפורסמו בכתב העת Pediatrics. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חסר וויטמין B12 עשוי לפגוע בהתפתחות יילודים, אך ההשפעה של בדיקות […]

  • אסתמה מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (J Allergy Clin Immunol)

    אסתמה מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (J Allergy Clin Immunol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Allergy and Clinical Immunology עולה כי אסתמה מלווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלת אלצהיימר. חוקרים מטאיוואן מצאו כי בחולי אסתמה שיעורים גבוהים יותר של מחלת אלצהיימר ולכן החוקרים מוויסקונסין ביקשו כעת לבחון אם מגמה דומה קיימת בארצות הברית. המחקר כלל מדגם אקראי של 20% מהמטופלים במאגר Medicare בין השנים […]

  • היעילות והבטיחות של Atogepant למניעת מיגרנה (J Headache Pain)

    היעילות והבטיחות של Atogepant למניעת מיגרנה (J Headache Pain)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Headache and Pain מדווחים חוקרים מסין על תוצאות מטה-אנליזה חדשה, מהן עולה כי Atogepant (קיוליפטה) מהווה טיפול יעיל ונסבל היטב למניעת מיגרנה, כולל מיגרנה אפיזודית וכרונית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון באופן שיטתי את היעילות והבטיחות של Atogepant, אנטגוניסט של CGRP, למניעת מיגרנה על-בסיס תוצאות מחקרים אקראיים ומבוקרים. החוקרים […]

  • תסמינים פסיכולוגיים לאחר זעזוע מוח עלולים לפגוע בהתאוששות של ספורטאים בבתי ספר תיכון (J Neurosurg)

    תסמינים פסיכולוגיים לאחר זעזוע מוח עלולים לפגוע בהתאוששות של ספורטאים בבתי ספר תיכון (J Neurosurg)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Neurosurgery עולה שכיחות גבוהה של תסמינים פסיכולוגיים לאחר זעזוע מוח עקב חבלת ספורט בספורטאים בבתי ספר תיכון ואלו עלולים להאט את ההתאוששות של הצעירים לאחר החבלה. החוקרים בחנו באופן רטרוספקטיבי את הנתונים אודות 431 ספורטאים בבתי ספר תיכון (גילאי 14-18 שנים) שחוו זעזוע מוח על-רקע פעילות ספורט בתקופה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה