Endocrinology other

חשיבות תכנית מקיפה לשינוי הרגלי חיים במבוגרים עם מחלות כרוניות (Nutr Metab)

במאמר חדש שפורסם בכתב העת Nutrition & Metabolism מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי יישום תכנית מקיפה לשינוי אורחות חיים במבוגרים עם מחלות כרוניות נפוצות הביאה לאחר שישה חודשים לשיפור מובהק ובעל משמעות קלינית בנתונים הביומטריים והמעבדתיים.

לדברי החוקרים, הרגלי חיים שליליים מהווים חלק מרכזי בהתפתחות והתקדמות מחלות כרוניות הניתנות למניעה. מטרת המחקר הייתה לבנות ולבחון תכנית שנועדה למנוע את ההשלכות השליליות של מחלות כרוניות.

החוקרים מדווחים על הנתונים אודות 429 משתתפים עם מחלה כרונית אחת, או יותר, כולל השמנת-יתר, יתר לחץ דם, היפרליפידמיה וסוכרת. מרבית המשתתפים לא הגיבו לתוכניות טיפול מקובלות. המשתתפים לקחו חלק בתכנית מקיפה לשינוי אורחות חיים, שכללה התערבויות בתחום התזונה, פעילות גופנית והתמודדות עם לחצים, עם הדרכה קבוצתית בת 8 שעות שבועיות, ולאחריה שלוש פגישות מעקב בנות ארבע שעות במהלך תקופה של שישה חודשים.

החוקרים השוו את השינויים בנתונים הביומטריים (משקל, גובה, היקף מותניים, קצב לב במנוחה ולחץ דם) והנתונים המעבדתיים (פרופיל שומנים בצום, רמות סוכר בדם, ערכי אינסולין, ערכי HbA1c, Ultra-Sensitive C-Reactive Protein) מתחילת המחקר ועד לאחר שישה חודשים. לאחר שלושים שבועות, החוקרים אספו נתונים ביומטריים ומעבדתיים אודות 244 (57%) ו-299 (70%) מהמשתתפים, בהתאמה.

החוקרים מדווחים על ירידה ממוצעת של 6.8 קילוגרמים במשקל הגוף (p<0.001), ירידה של 6.1 סנטימטרים בהיקף המותניים (p<0.001), ירידה של 4.5 מ”ג לד”ל בערכי הסוכר בדם (p=0.009), ירידה של 26.4 מ”ג לד”ל ברמות טריגליצרידים (p<0.001), ירידה של 7.9 מ”ג לד”ל בערכי LDL (p<0.001), ירידה של 0.20 בערכי HbA1c (p=0.001) עם יידה של 3.8 מיקרו-יחידות למ”ל ברמות אינסולין (p<0.001) וירידה של 0.9 מ”ג לד”ל בערכי US-CRP (p=0.012). עוד חלה עליה ממוצעת של 3.7 מ”ג לד”ל בערכי HDL (p<0.001) וירידה בצורך בטיפול תרופתי.

החוקרים מסכמים וכותבים.התכנית המקיפה לשינוי אורחות חיים ששימשה במחקר הביאה לשינוי חיובי במדדים ביומטריים, כולל משקל הגוף והיקף מותניים, ובמדדים מעבדתיים, בהם פרופיל השומנים בדם, רמות סוכר ואינסולין בדם, בחולים עם מחלות כרוניות נפוצות.

Nutr Metab. 2011;8(83)

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה