Endocrinology other

טיפול חליפי בטסטוסטרון משפר תסמונת מטבולית בגברים (International Diabetes Federation World Diabetes Congress)

מתן טיפול חליפי בטסטוסטרון לרמות תקינות בגברים בגיל העמידה וקשישים עם היפוגונאדיזם, הביא לשיפור משמעותי בכל המרכיבים של התסמונת המטבולית לאחר 24 חודשים, כך מדווחים חוקרים במהלך הכנס מטעם ה-International Diabetes Federation World Diabetes Congress.

ההשפעה החיובית נותרה למשך לפחות שישים חודשים.

מדגם המחקר כלל 147 גברים עם היפוגונאדיזם, בגילאי 38-83 שנים, כולם פנו למרפאה אורולוגית עם רמות טסטוסטרון בטווח 0.14-3.51 ננוגרם למ”ל. הגברים טופלו ב-Testosterone Undecanoate במינון 1000 מ”ג, שניתן בזריקה פעם בשלושה חודשים, למשך לפחות 48 חודשים.

בתום 48 חודשי המחקר, הירידה הממוצעת בהיקף המותניים הייתה די משמעותית ועמדה על 8.0 סנטימטרים, כאשר בחלק מהמקרים מדובר היה בירידה פרוגרסיבית ועקבית עד 60 חודשים.

בנוסף, נרשמה ירידה של 12.9 קילוגרם במשקל הגוף, מ-106.6 ק”ג ל-93.7 ק”ג.

באשר לאחוז השינוי במשקל הגוף, המשתתפים איבדו כ-5% ממשקל הגוף ההתחלתי שלהם לאחר כ-15 חודשים, וכ-10% לאחר 3.5-4.0 שנות טיפול.

החוקרים הופתעו מהנתונים כאשר בחנו לראשונה את הנתונים. מטופלים שנטלו את הטיפול במשך שנה אחת עלולים לעלות 4.5-5.0 קילוגרם במסת הגוף הרזה ולאבד 5.0-6.0 קילוגרמים ממסת השומן אך ההשפעה הכוללת על המשקל היא מתונה. נתוני המחקר הנוכחי היו מפתיעים כאשר החוקרים זיהו ירידה של 12.9 קילוגרמים, ומנתונים לאחר 60 חודשים עולה כי המגמה נמשכת עדיין לא הגיעו לפלאטו, המשקל ממשיך לרדת.

בנוסף, חלה ירידה משמעותית בלחץ הדם הסיסטולי והדיאסטולי (ירידה של 15.2 ו-13.3 מ”מ כספית, בהתאמה), עם ירידה מ-155/94 מ”מ כספית ל-140/80.8 מ”מ כספית, לאחר 48 חודשים.

שיפור משמעותי נרשם גם עם פרופיל השומנים של החולים, כאשר רמות הכולסטרול בדם ירדו מ-297.7 ל-194.5 מ”ג לד”ל, רמות טריגליצרידים ירדו מ-290.4 ל-194.2 מ”ג לד”ל, ורמות LDL ירדו מ-160.4 ל-118.3 מ”ג לד”ל.

החוקרים אינם יודעים להסביר את ההשפעה שתועדה עם ערכי HDL. במהלך 24 החודשים הראשונים נרשמה עליה ברמות HDL ולאחר מכן החלה ירידה ברמות HDL. הסיבה אינה ידועה, אך ייתכן כי הדבר נובע מירידה מאסיבית ברמות כולסטרול כללי בחלק מהגברים עם רמות בסיסיות של 350-400 מ”ג לד”ל.

עוד זוהתה ירידה ראשונית משמעותית באנזימי הכבד, עם ירידה ברמות AST מ-43.9 ל-22.0 יחידות לליטר, וירידה ברמות ALT מ-46.6 ל-22.8 יחידות לליטר במהלך 24 החודשים הראשונים לטיפול, עם התייצבות לאחר מכן. ירידות אלו מעידות ככל הנראה על שיפור במחלת כבד שומני שאינה על-רקע אלכוהול.

בנוסף, זוהתה ירידה בולטת ברמות CRP במהלך ארבע שנות המחקר, מ-7.1 ל-1.6 מ”ג לליטר, עובדה שלא הפתיעה את החוקרים מאחר שלאחרונה הוכח כי לטסטוסטרון פעילות נוגדת-דלקת.

הממצאים הצביעו גם על ירידה ברמות הסוכר בדם, עם ירידה ממוצע של 105.8 מ”ג לד”ל ל-97.0 מ”ג לד”ל במהלך ארבע שנות מחקר. ללא הבחנה בין אלו עם רמות סוכר מוגברות ואלו עם רמות סוכר תקינות בתחילת המחקר, החוקרים זיהו ירידה ממוצעת במהלך 1.5 השנים הראשונות ולאחר מכן הרמות התייצבו.

מומחים בתחום קוראים לערוך מחקרים אקראיים ופרוספקטיביים נוספים בנושא.

International Diabetes Federation World Diabetes Congress

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מתן Palopegteriparatide לטיפול בהיפופאראתירואידיזם (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מתן Palopegteriparatide לטיפול בהיפופאראתירואידיזם (מתוך הודעת ה-FDA)

    פרו-תרופה של הורמון פאראתירואיד שפותחה לטיפול בחולים עם היפופאראתירואידיזם אושר לשימוש על-ידי מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration), כך על-פי הודעה לעיתונות של חברת התרופות Ascendis Pharma. המומחים מסבירים כי Palopegteriparatide הינה תרופה הניתנת פעם ביום ומטרתה לספק חשיפה רציפה להורמון פאראתירואיד לאורך 24 שעות. האישור הנוכחי של מנהל המזון והתרופות האמריקאי מבוסס […]

  • ההשפעה של Rituximab על תפקוד כלייתי בחולים עם נפרופתיה ממברנוטית (Clin Kidney J)

    ההשפעה של Rituximab על תפקוד כלייתי בחולים עם נפרופתיה ממברנוטית (Clin Kidney J)

    טיפול ב- Rituximab הפחית משמעותית את קצב הידרדרות תפקוד כלייתי בחולים עם נפרופתיה ממברנוטית (Membranous Nephropathy) פעילה, כולל באלו לאחר טיפול קודם לדיכוי חיסוני או עם תפקוד כלייתי התחלתי ירוד, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Kidney Journal. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חולים עם נפרופתיה ממברנוטית ותפקוד כלייתי ירוד או מחלה […]

  • חשיבות Asprosin בחולים עם סוכרת מסוג 2 ותסמונת מטבולית (Diabetes Metab Syndr)

    חשיבות Asprosin בחולים עם סוכרת מסוג 2 ותסמונת מטבולית (Diabetes Metab Syndr)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Diabetes & Metabolic Syndrome עולה כי רמות Asprosin  בדם גבוהות יותר משמעותית בחולים עם סוכרת מסוג 2, תסמונת מטבולית, או השמנת-יתר, בהשוואה לביקורות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Asprosin הינו מועמד אפשרי לשמש כטיפול בהפרעות מטבוליות ואנדוקריניות. מטרת הסקירה השיטתית ומטה-אנליזה זו הייתה לאסוף את העדויות בספרות הרפואית אודות […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מתן Fabhalta לטיפול ב-IgA Nephropathy (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מתן Fabhalta לטיפול ב-IgA Nephropathy (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את מתן Fabhalta להפחתת פרוטאינוריה בחולים עם מחלת כליות מסוג IgA Nephropathy. הטיפול ב- Fabhalta כבר מאושר לשימוש בחולים מבוגרים עם המוגלובינוריה לילית התקפית (או Paroxysmal Nocturnal Hemoglobinuria). עם הרחבת האישור כעת, Fabhalta תתחרה מול Tarpeyo ו-Filspari. המומחים מסבירים כי IgA Nephropathy, הפוגעת בעיקר במבוגרים צעירים, […]

  • רמות ויטמין D נמוכות עלולות להחמיר תסמיני גסטרופרזיס (Dig Dis Sci)

    רמות ויטמין D נמוכות עלולות להחמיר תסמיני גסטרופרזיס (Dig Dis Sci)

    בלמעלה ממחצית מהחולים עם תסמינים של גסטרופרזיס תועדו רמות נמוכות של ויטמין D, אשר נקשרו עם החמרה בבחילות, הקאות, והפרעה בתפקוד נוירו-מוסקולרי של הקיבה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Digestive Diseases and Sciences. במחקר התצפיתי בחנו החוקרים 513 חולים בגילאי 18 שנים ומעלה עם תסמיני גסטרופרזיס, אשר נכללו במאגר Gastroparesis Clinical Research Consortium. […]

  • היעילות והבטיחות של החלפת מעכב DPP-4 לטובת Semaglutide פומי בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetol Int)

    היעילות והבטיחות של החלפת מעכב DPP-4 לטובת Semaglutide פומי בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetol Int)

    במאמר שפורסם בכתב העת Diabetology International מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מיפן, מהן עולה כי תתכן תועלת להחלפת מעכב DPP-4 לטובת Semaglutide פומי בחולים עם סוכרת מסוג 2 שלא השיגו את יעדי איזון גליקמי או משקל הגוף. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מעכבי DPP-4 מהווים את משפחת התרופות הפומיות הנפוצה ביותר לשימוש לטיפול בחולי […]

  • האם יש תועלת לאיזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם במבוגרים במצב קשה? (NEJM Evidence)

    האם יש תועלת לאיזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם במבוגרים במצב קשה? (NEJM Evidence)

    איזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם אינו מפחית את הסיכון לתמותה בחולים במצב קריטי, בהשוואה לאיזון קונבנציונאלי של רמות הסוכר בדם. מנגד, מהנתונים שפורסמו בכתב העת NEJM Evidence עולה כי איזון הדוק של משק הסוכר מעלה פי שלוש את הסיכון להיפוגליקמיה חמורה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא ידוע אם איזון הדוק של משק הסוכר […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה