Endocrinology other

מה בין שעועית ואורז לבן ובין הסיכון לסוכרת? (Am J Clin Nutr)

שעועית ואורז הינם מרכיבים מרכזיים בדיאטה המערבית, אך ממחקר חדש מקוסטה-ריקה עולה כי לצריכת שעועית במקום אורז לבן מספר יתרונות בריאותיים. במאמר חדש שפורסם בכתב העת American Journal of Clinical Nutrition מדווחים חוקרים כי החלפת מנת אורז לבן במנת שעועית הובילה לירידה של 35% בסיכויים להופעת תסמינים המקדימים סוכרת.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בהשוואה לאורז, שעועית מכילה כמות גדולה בהרבה של סיבים, מכילה יותר חלבונים ולרוב בעלת אינדקס גליקמי נמוך.

מדגם המחקר כלל קרוב ל-1,900 גברים ונשים מקוסטה-ריקה, שלקחו חלק במחקר להערכת גורמי סיכון למחלת לב בין השנים 1994-2004. אף אחד מהמשתתפים לא סבל מסוכרת בתחילת המחקר.

החוקרים מצאו כי באלו שאכלו כמות גדולה יותר של אורז לבן עם הזמן, ערכי לחץ הדם היו גבוהים יותר וערכי הסוכר והטריגליצרידים בדם היו גבוהים יותר, לצד ערכי HDL נמוכים. אך באלו שהחליפו מנת שעועית במקום אורז לבן, הסיכון לתסמונת מטבולית ירד ב-35%.

לדברי החוקרים, למרות שאורז מהווה חלק גדול יותר מהדיאטה מחוץ לארצות הברית, לממצאים השלכות חשובות, מאחר שהאמריקאים אוכלים כיום כמות גדולה יותר של אורז מאי-פעם בעבר. מנגד, צריכת שעועית נמוכה מאוד.

החוקרים ממליצים לכלול בתזונה כמות גדולה יותר של שעועית, כתחליף לאורז לבן וחלק מהבשר האדום.

Am J Clin Nutr 2011

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה