Endocrinology other

מרבית האמריקאים נחשפים לכמות מספקת של וויטמין D (מתוך National Center for Health Statistics)

שני-שליש מהאמריקאים נחשפים לכמות מספקת של וויטמין D, כך עולה מסקירה חדשה שפורסמה ב-National Center for Health Statistics.

החוקרים מסבירים כי הגוף מייצר וויטמין D בתגובה לחשיפה לשמש. הוא מצוי בחלק מהדגים השמנים דוגמת סלמון וטונה, ובגבינה וביצים ולעיתים קרובות ניתן כתוספת לחלב.

בשנים האחרונות, נמצא קשר בין חסר וויטמין D ובין מגוון מחלות ומצבים קליניים, כולל עצמות שבירות, מחלות לב, סוכרת, ממאירויות מסוימות ומחלות אוטואימוניות.

מהסקירה עולה כי בין השנים 2001-2006, ב-67% מהאמריקאים בגיל שנה ומעלה רמות וויטמין D בדם נעו בין 50-125 ננומולים לליטר, הנחשבות כרמות מספקות. 24% נוספים היו בסיכון לרמות וויטמין D לא-מספקות, עם רמות בדם בטווח 30-49 ננומול לליטר; 8% היו בסיכון לחסר וויטמין D, המוגדר בנוכחות פחות מ-30 ננומול לליטר. רק ב-1% מהאוכלוסייה רמות וויטמין D היו גבוהות מדי.

בנובמבר 2010, פאנל מטעם ה-IOM (Institute of Medicine) קרא לעליה מתונה בוויטמין D, עם העלאת ההמלצות לצריכה יומית של 600 IU לכל אדם בגילאי 1-70 ו-800 IU למבוגרים מעל גיל 70, במטרה להביא לשיפור בריאות העצם.

במסגרת המחקר, אלו שהיו בסיכון הנמוך ביותר לחסר וויטמין D או רמות לא-מספקות של וויטמין D היו ילדים, זכרים, לבנים לא-היספאנים ונשים הרות או מניקות. הסיכון לחסר וויטמין D היה הנמוך ביותר בילדים בגילאי 1-8 שנים ועלה עם הגיל עד סביבות גיל 30.

הסקירה מבוססת על נתוני NHANES (National Health and Nutrition Examination Survey) הכוללים כ-5,000 אמריקאים בכל שנה.

מהנתונים החדשים עולה כי השכיחות של אלו בסיכון לחסר וויטמין D או רמות לא-מספקות של הוויטמין לא השתנו בין השנים 2001-2006.

National Center for Health Statistics

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תסמיני מנופאוזה חמורים מלווים בסיכון מוגבר לליקוי קוגניטיבי בגיל מתקדם (Menopause)

    תסמיני מנופאוזה חמורים מלווים בסיכון מוגבר לליקוי קוגניטיבי בגיל מתקדם (Menopause)

    תסמינים חמורים של מנופאוזה, דוגמת גלי חום ומצב רוח דיכאוני, מלווים בסיכון מוגבר לליקוי קוגניטיבי קל בנשים לאחר-מנופאוזה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Menopause. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חשוב לזהות גורמי סיכון אפשריים התורמים להתפתחות ליקוי קוגניטיבי, דוגמת תסמיני מנופאוזה. זיהוי מוקדם של גורמי סיכון אלו עשוי לסייע במניעה וטיפול בזמן בהפרעות […]

  • חשיבות Asprosin בחולים עם סוכרת מסוג 2 ותסמונת מטבולית (Diabetes Metab Syndr)

    חשיבות Asprosin בחולים עם סוכרת מסוג 2 ותסמונת מטבולית (Diabetes Metab Syndr)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Diabetes & Metabolic Syndrome עולה כי רמות Asprosin  בדם גבוהות יותר משמעותית בחולים עם סוכרת מסוג 2, תסמונת מטבולית, או השמנת-יתר, בהשוואה לביקורות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Asprosin הינו מועמד אפשרי לשמש כטיפול בהפרעות מטבוליות ואנדוקריניות. מטרת הסקירה השיטתית ומטה-אנליזה זו הייתה לאסוף את העדויות בספרות הרפואית אודות […]

  • רמות ויטמין D נמוכות עלולות להחמיר תסמיני גסטרופרזיס (Dig Dis Sci)

    רמות ויטמין D נמוכות עלולות להחמיר תסמיני גסטרופרזיס (Dig Dis Sci)

    בלמעלה ממחצית מהחולים עם תסמינים של גסטרופרזיס תועדו רמות נמוכות של ויטמין D, אשר נקשרו עם החמרה בבחילות, הקאות, והפרעה בתפקוד נוירו-מוסקולרי של הקיבה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Digestive Diseases and Sciences. במחקר התצפיתי בחנו החוקרים 513 חולים בגילאי 18 שנים ומעלה עם תסמיני גסטרופרזיס, אשר נכללו במאגר Gastroparesis Clinical Research Consortium. […]

  • היעילות והבטיחות של החלפת מעכב DPP-4 לטובת Semaglutide פומי בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetol Int)

    היעילות והבטיחות של החלפת מעכב DPP-4 לטובת Semaglutide פומי בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetol Int)

    במאמר שפורסם בכתב העת Diabetology International מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מיפן, מהן עולה כי תתכן תועלת להחלפת מעכב DPP-4 לטובת Semaglutide פומי בחולים עם סוכרת מסוג 2 שלא השיגו את יעדי איזון גליקמי או משקל הגוף. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מעכבי DPP-4 מהווים את משפחת התרופות הפומיות הנפוצה ביותר לשימוש לטיפול בחולי […]

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שלום וברוכים הבאים לפרק נוסף של “שבירת מיתוסים”. היום נדבר על נושא חשוב ביותר – השמנה בילדים ובמבוגרים. פרופסור רז דן בשאלה מדוע השמנה בילדים רק ממשיכה לעלות, נדון בסיבה שהטיפול במגפת ההשמנה נכשל ומתי שומן עודף הוא דווקא יתרון. הצטרפו אלינו לפרק חשוב, מלמד ומלא בתובנות! בואו נתחיל! בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק […]

  • צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד

    צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד"ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

    צליעה בילדים היא סיבה שכיחה לפנייה לחדרי מיון, והאבחנה המבדלת במקרים אלו רחבה למדי: הסיבה עשויה להיות מולדת, דלקתית, זיהומית, חבלתית, נאופלסטית ואידיופאתית. ד"ר פנסקי משתף מאמר מ-Pediatrics in Review הסוקר את שיטות האבחון השונות, ומוסיף מהערותיו.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה