Endocrinology other

Finasteride עשוי להבדיל בין סרטן ערמונית למחלה שפירה (מתוך Urology)

גברים, שריכוזי PSA (prostate specific antigen) שלהם נשארים גבוהים, לעיתים קרובות עוברים ביופסיות ערמונית מרובות ללא מציאת כל עדות לסרטן ערמונית. תוצאות של מחקר חדש, שפורסם במהדורת דצמבר של Urology, מציעות של טיפול של חצי שנה ב-finasteride יכול לעזור להבחין בחולים עם סרטן ערמונית היות והתרופה מורידה צפיפות PSA יותר מאשר בקרב גברים ללא סרטן ערמונית.

לדברי החוקרים, בערך 70% מביופסיות הערמונית אינן הכרחיות, אך לא קיים קונצנזוס בנוגע לכיצד לטפל בגברים, שעברו ביופסיות מרובות עם תוצאות שליליות, אך עדיין יש להן רמות גבוהות של PSA.

Finasteride משמש לטיפול בהיפרטרופיה שפירה של הערמונית תוך עיכוב 5-alpha-reductase, כך שטוסטסטרון לא יכול להפוך ל- dihydrotestosterone ועל כן יש ירידה בנפח ערמונית, ב-PSA ובצפיפות PSA.

במחקר הנוכחי השתתפו 23 גברים עם גיל חציון של 67 ורמות PSA של מעל 4.0 ng/mL ואשר עברו לפחות ביופסיה אחת שלילית של הערמונית. הנבדקים קיבלו finasteride במינון של 5 mg ליום במשך חצי שנה ועברו 12 core ביופסיות של הערמונית בנקודת ההתחלה ולאחר 6 חודשי טיפול.

נפח הערמונית חושב תוך שימוש בנוסחה עבור אליפסה (רוחב * אורך * גובה * 0.52). ערך ה-PSA שחולק בנפח הערמונית קבע את צפיפות PSA.

לאחר 6 חודשים, 6 חולים אובחנו עם אדנוקרצינומה של הערמונית. בקבוצה זו, חציון PSA, נפח הערמונית וצפיפות PSA בנקודת ההתחלה ירדו מ-9.6 ל- 5.8 ng/dL, מ-29.20 ל-25.85 cc ומ-0.300 ל-0.285 בהתאמה.

ב-17 החולים ללא סרטן לאחר 6 חודשים, הערכים המתאימים לחציון רמות PSA, לנפחי הערמונית ולצפיפויות PSA ירדו מ-7.6 ל- 4.1 ng/dL, מ-53.55 ל-52.35 cc ומ-0.142 ל-0.080.

לדברי החוקרים, לחולים עם סרטן ערמונית הייתה ירידה של 5% בצפיפות PSA בעוד שלאלה ללא סרטן ערמונית הייתה ירידה של 44%. אך הבדיקה פספסה חולה אחד עם סרטן, שצפיפות PSA אצלו ירדה ביותר מ-50%.

לסיכום, תוצאות המחקר לא היו מושלמות או משמעותיות סטטיסטית. עדיין, התוצאות מציעות כי שינויים בצפיפות PSA יכולים להיות יעילים בהבחנה של חולים עם היפרטרופיה שפירה של הערמונית מחולים המפתחים סרטן ערמונית. כמו כן, יש צורך במחקר פרוספקטיבי גדול.

Urology 2006;68:1220-1223

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה