ממחקר חדש עולה כי צריכת פולאט בארה”ב נמוכה בהרבה מהיעדים שנקבעו ע”י FDA, כאשר הודיעו על העשרת מוצרי דגנים בחומצה פולית. התכנית להעשרת חומצה פולית היתה מוצלחת והביאה לעליה בצריכת חומצה פולית ע”י נשים בגיל הפוריות, וירידה של 20-32% בשיעורי Neural Tube Defects.
עם זאת, החוקרים מציינים כי למרות הצלחת התכנית עדיין לא הצליחו להגיע ליעדים שנקבעו ע”י ה-FDA, שביקשו להעלות את אחוז הנשים בגיל הפוריות הצורכות לפחות 400 מיקרוגרם חומצה פולית ליום ל-50%.
החוקרים השתמשו בנתונים מסקרי National Health and Nutrition Examination Surveys (NHANES III), במטרה להעריך את רמות צריכת החומצה הפולית לפי גיל, מין, וגזע/אתניות.
החוקרים זיהו עליה בצריכה הממוצעת של פולאט בעקבות תכנית ההעשרה בכל תתי האוכלוסיות, עם העליה הגדולה ביותר בנשים לבנות, יותר מאשר בנשים שחורות ומקסיקניות-אמריקאיות.
חציון העליה ברמת צריכת פולאט בנשים בגיל הפוריות עמד על 100 מיקרוגרם ליום, אך באלו בגיל 65 ומעלה, הצריכה עלתה בפחות מ-100 מיקרוגרם ליום.
רק 39% מהנשים הלבנות, 26% מהנשים השחורות, ו-28% מהנשים המקסיקניות-אמריקאיות השיגו את היעד של 400 מיקרוגרם ליום, למרות השיפורים המשמעותים בעקבות תכנית ההעשרה.
לדברי החוקרים, שיחות בנושא צריכה יומית של מולטי-ויטמינים, עם מטופלים מכלל הגילאים (בעיקר בנשים בגיל הפוריות), תביא לצעד נוסף בדרך להשגת יעדי ה-FDA.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!