Endocrinology other

האם לגלולות למניעת היריון יש שיעורי היענות גדולים יותר בהשוואה לאמצעי מניעה טרנס דרמלי ? (מתוך Obstetrics and Gynecology)

ממחקר חדש, שפורסם במהדורת אוגוסט של Obstetrics and Gynecology, עולה כי נשים, שנחשבות להיות בסיכון גבוה בלהרות, נוטות יותר להמשיך להשתמש בגלולות אוראליות למניעת היריון מאשר להשתמש בטלאי עם אמצעי מניעה טרנס דרמלי.

החוקרים מצאו כי נשים המשתמשות בטלאי המשחרר אמצעי מניעה טרנס דרמלית נוטות יותר להיכנס להיריון ונוטות יותר להפסיק להשתמש בטלאי.

כמחצית ממספר ההריונות הלא מתוכננים בארצות הברית קורים ב-10% מהנשים הפוריות, שלא משתמשות באף אמצעי מניעה. אך כמחצית מנשים אלה מדווחות על כך, שהן השתמשו באמצעי מניעה כל שהוא, כשהן נכנסו להיריון.

על מנת לחקור נושא זה יותר לעומק, החוקרים בדקו אם אמצעי מניעה טרנס דרמלי יכול להיות יעיל יותר בהשוואה לגלולות למניעת היריון בהורדת תוצאות אלה. החוקרים למדו מידע על נשים, שעברו ייעוץ בנוגע לאמצעי מניעה במרכזים לתכנון הורות.

מידע היה זמין עבור 1230 נשים, שלא נטלו טיפול הורמונאלי כל שהוא למניעת היריון. רובן נחשבו להיות בסיכון גבוה להרות. 579 מהן התחילו טיפול בגלולות למניעת היריון ושאר ה-651 התחילו טיפול באמצעי מניעה טרנס דרמלי.

ל-468 נשים (38%) לא היה מגע נוסף עם המרפאה לאחר הביקור הראשון שלהן. איבוד ראשוני של מעקב היה גבוה יותר בקבוצת אמצעי המניעה הטרנס דרמלי (45.2%) לעומת בקבוצת הגלולות כאמצעי מניעה (29.5%).

המשך השימוש באמצעי מניעה מעבר לשלושת המחזורים הראשונים היה גבוה יותר משמעותית במשתמשי הגלולות (89%) לעומת משתמשי הטלאי. יתרה מכך, רק 3.3% ממשתמשי האמצעי המניעה הטרנס דרמלי ציינו כי איריטציה של העור היה הגורם, שהגביל את השימוש באמצעי טיפול זה.

בנוסף, החוקרים מצאו כי ששיעור הריונות פר 100 שנות נשים של שימוש באמצעי מניעה (נמדד על ידי Pearl index), היה 3.62 עבור שימוש בגלולות בהשוואה ל-14.84 עבור שימוש בטלאי.

למרות הפשטות והקלות של השימוש בטלאי, הוא נחשב פחות אפקטיבי בהשוואה לשימוש בגלולה. יש צורך במחקר נוסף על מנת לחקור גורמים התורמים לביצועים הפחות טובים של הטלאי.

לדברי החוקרים, המשתמשות בטלאי במחקר זה עברו יותר הריונות או יותר הפלות בעבר ולכן הן יותר עתידות להיכשל תחת כל טיפול של אמצעי מניעה הורמונאלי. זה יכול להסביר את היעילות וההיענות הנמוכה של הטלאי באוכלוסיה זו.

Obstet Gynecol J 2006;108:378-386

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    בנשים עם תחלואה אימהית חמורה סיכון מוגבר לפניה למחלקה לרפואה דחופה או אשפוז על-רקע הפרעת מצב נפשי לאורך עד 13 שנים לאחר הלידה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במחקר העוקבה הרטרוספקטיבי השוו החוקרים את הביקורים בחדרי מיון ואשפוזים בשל מצב נפשי בנשים לאחר-לידה  עם וללא תחלואה אימהית חמורה לאורך 13 […]

  • הפחתת משקל עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות ממאירויות משנית להשמנה (מתוך כנס ה-ADA)

    הפחתת משקל עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות ממאירויות משנית להשמנה (מתוך כנס ה-ADA)

    במבוגרים עם השמנת-יתר המצליחים לרדת במשקל גופם נרשמה ירידה בסיכון להתפתחות ממאירויות על-רקע השמנה, כך עולה מנתונים שפורסמו במהלך כנס ה-American Diabetes Association. החוקרים השלימו מחקר תצפיתי, רטרוספקטיבי, שכלל נתונים אודות 105,472 מבוגרים עם השמנה ובחנו את הרשומות הרפואיות הממוחשבות ממרפאת קליבלנד בין 2000 עד 2022. נתוני מדד מסת גוף נאספו אודות כל משתתף והחוקרים […]

  • טיפול ב-Fenofibrate עשוי להאט התקדמות מחלה עינית סוכרתית (NEJM Evid)

    טיפול ב-Fenofibrate עשוי להאט התקדמות מחלה עינית סוכרתית (NEJM Evid)

    טיפול ב- Fenofibrate מלווה בירידה משמעותית בסיכון להתקדמות מקולופתיה ורטינופתיה סוכרתית, כך עולה מתוצאות מחקר LENS (או Lowering Events in Non-proliferative Retinopathy in Scotland) שהוצגו במהלך כנס ה-American Diabetes Association ופורסמו במקביל ב-NEJM Evidence. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי רטינופתיה סוכרתית הינה האחד מחמשת הגורמים המובילים לאובדן ראיה ברחבי העולם והגורם השני במבוגרים בגיל העבודה […]

  • שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני (J Clin Endocrinol Metab)

    שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני (J Clin Endocrinol Metab)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם אבחנה של היפראלדוסטרוניזם ראשוני, כאשר זוהה קשר הדוק בין הפרעת הנשימה בשינה ובין היפרפילטרציה כלייתית. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את השכיחות של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני ולהעריך את […]

  • האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר אפשרי בין תחושת דחק וחרדה בזמן הריון ובין סיכון מוגבר ללידה בשבוע מוקדם יותר, אך רק בשבועות מוקדמים של ההיריון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהאטיולוגיה אינה ידועה היטב, לידה מוקדמת מהווה סוגיה רפואית חשובה מאחר והינה […]

  • משלב פעילות גופנית עם Liraglutide עשוי לסייע בשימור איכות העצם במהלך ירידה במשקל (JAMA Netw Open)

    משלב פעילות גופנית עם Liraglutide עשוי לסייע בשימור איכות העצם במהלך ירידה במשקל (JAMA Netw Open)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי משלב פעילות גופנית עם טיפול ב-Liraglutide מהווה גישה יעילה להפחתת משקל המשמרת את צפיפות העצם באתרים בעלי חשיבות קלינית. החוקרים מדנמרק השלימו ניתוח משני של תוצאות מחקר אקראי קודם שכלל 195 חולים (גיל ממוצע של 42.82 שנים) עם השמנת-יתר וללא סוכר, אשר קיבלו טיפול להפחתת […]

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה