Endocrinology other

הקשר בין תה ירוק וקפאין והסיכון לסכרת מסוג 2 (Annals of Internal Medicine)

ממחקר חדש עולה כי צריכת תה ירוק, קפה וקפאין בכלל קשורה בסיכון מופחת להתפתחות סכרת מסוג 2.

במחקר השתתפו 17,413 נבדקים (6727 גברים, 10,686 נשים, 49% מאוכלוסית המחקר המקורית) בגילאי 40-65, ללא היסטוריה של סכרת סוג 2, מחלה קרדיווסקולרית, או גידול. המשתתפים השלימו שאלון מעקב של 5 שנים. לא היה הבדל בין מדדי BMI בתחילת המחקר בין אלו שהגיבו ואלו שלא-הגיבו. באמצעות השאלונים העריכו החוקרים את צריכת הקפה, ותה ירוק, שחור ואולונג.

במהלך 5 שנות המעקב, נרשמו 444 מקרים של סכרת בקרב 231 גברים ו-213 נשים (3.4% ו-2.0%, בהתאמה). נמצא קשר הפוך בין צריכת תה ירוק וקפה ובין הסיכון לסכרת, לאחר תיקנון לגיל, מין, BMI וגורמי סיכון אחרים. ניתוח התוצאות הראה כי Odds Ratio לסכרת בקרב משתתפים ששתו לעיתים קרובות תה ירוק וקפה (6 כוסות קפה או תה ירוק ביום ומעלה ו-3 כוסות קפה או יותר ביום) עמד על 0.67 (95% CI = 0.47-0.94) ו-0.58 (95% CI = 0.37-0.90), בהתאמה, בהשוואה לאלו ששתו פחות מכוס אחת בשבוע. לא נמצא קשר בין צריכת תה שחור או אולונג ובין הסיכון לסכרת. נמצא קשר בין צריכה כוללת של קפאין ממשקאות אלו וירידה של 33% בסיכון לסכרת. קשרים אלו היו בלטים יותר בנשים ובגברים בעודף-משקל.

בין מגבלות המחקר כלולות העובדה שסכרת דווחה באופן עצמי ע”י המשתתפים, לא היה מידע באשר לצריכת משקאות מוגזים, ושיעורי המעקב היו נמוכים.

Volume 144 Issue 8, Pages 554-562 Annals of Internal Medicine,

הערת מערכת:

המימצאם תומכים במחקרים קודמים. לפני כחודש וחצי פירסמנו כאן מחקר אמריקאי מ-Diabetes Care עם מימצאים דומים באשר לקפה

סקירה מקיפה יותר אף הוצגה במגזין ג’ורנאל קלאב 444 על בסיס מאמר מה-JAMA

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה