Endocrinology other

האם נוכחות סימפטומי חרדה קו-מורבידים משנים יעילות של Pregabalin בהקלת כאב?

Pregabalin (Lyrica) יכול לטפל ביעילות בכאב בחולים עם או ללא סימפטומי חרדה קו-מורבידים על פי דיווח, שהוצג במפגש השנתי ה-58 של AAN (American Academy of Neurology).

במחקר רנדומלי השתתפו 137 נבדקים עם כאב נוירופטי מרכזי כרוני בשל פגיעה בחוט שדרה. הנבדקים קיבלו טיפול במינון גמיש של Pregabalin (150600 mg/d) או בפלצבו.

המחקר בדק אם קיום של סימפטומים חרדתיים קליניים משמעותיים טרם הטיפול ב- Pregabalin, יכולים להשפיע על יעילות הטיפול בחולים עם כאב נוירופטי מרכזי הקשור לפגיעה בחוט השדרה.

החוקרים העריכו הקלה בכאב על ידי שינוי ממוצע בניקוד הכאב מנקודת ההתחלה לנקודת סיום (מבוסס על סולם של 11 נקודות, שהופק מיומנים, שהחולים כתבו על כאבם).

HADS (Hospital Anxiety and Depression Scale) ניתן בנקודת ההתחלה ובנקודת הסיום. HADS-A מתייחס לתת סקלה של חרדה, שמנתח מצב של חרדה כללית כולל מצבי חרדה, אי שקט, מחשבות חרדתיות והתקפי חרדה.

במחקר אחר השתתפו 58 נבדקים שקיבלו Pregabalin ו-47 נבדקים, שקיבלו פלצבו, לכולם בנקודת ההתחלה היה מדד HADS-A של 10 נקודות, כלומר היה להם סימפטומי חרדה בינוניים עד קשים. חולים המקבלים Pregabalin, מקבלים מינון של 388 mg כל יום.

שתי הקבוצות הותאמו במאפיינים הבסיסים שלהם. משך הכאב הממוצע היה 122 חודש ול-88% מהם היה כאב מתמשך ברציפות.

התוצאות הראו, ש-HADS-A לא הפריעו ביעילות של טיפול ב- Pregabalin. לחולים, שטופלו ב- Pregabalin הייתה ירידה יותר גדולה בניקוד סולם הכאב בהשוואה לקבוצת הפלצבו. (HADS-A 10, 4.12- מול 0.41, P <.001).

Pregabalin גם היה קשור בירידה משמעותית בניקוד HADS-A מנקודת הבסיס ועד לנקודת הסיום בהשוואה לפלצבו (1.72- מול 0.66-, P <.05).

התוצאות מראות, ש- Pregabalin יעיל יותר בטיפול בכאב נוירופטי מרכזי הקשור לפגיעה בחוט השדרה למרות נוכחות חרדה בחולים עם או ללא סימפטומי חרדה קו-מורבידים.

יתרה מזאת, תוצאות אלה מראות יתרון של טיפול ב- Pregabalin בסימפטומי חרדה קו-מורבידים (המופיעים טרם הטיפול) עם כאב כרוני.

Pregabalin אושר על ידי US לטיפול בכאב הקשור לנוירופטיה סוכרתית פרירפית ולנוירלגיה פוסט-הרפטית (postherpetic neuralgia). כמו כן, Pregabalin הראה יעילות מהירה ומתמשכת בטיפול בכאב הקשור לפגיעה בחוט שדרה. בנוסף, טיפול זה הוכח כיעיל לסימפטומים סומטיים ופסיכיים של הפרעת חרדה כללית ב-5 מתוך 6 מחקרים קלינים.

לידיעה ב-Doctor’s Guide

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    לפניכם מפגש ראשון מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הראשון עוסק בהיפוגליקמיה. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו נורדיסק

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    לפניכם מפגש שלישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השלישי עוסק באינסולינים ארוכי טווח. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    לפניכם מפגש רביעי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הרביעי עוסק בטכנולוגיות בסוכרת. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 2 - טיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 2 - טיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי

    לפניכם מפגש שני מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השני עוסק בטיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 5 - רפואה מותאמת אישית

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 5 - רפואה מותאמת אישית

    לפניכם מפגש חמישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש החמישי עוסק ברפואה מותאמת אישית. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

  • תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    בנשים עם תחלואה אימהית חמורה סיכון מוגבר לפניה למחלקה לרפואה דחופה או אשפוז על-רקע הפרעת מצב נפשי לאורך עד 13 שנים לאחר הלידה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במחקר העוקבה הרטרוספקטיבי השוו החוקרים את הביקורים בחדרי מיון ואשפוזים בשל מצב נפשי בנשים לאחר-לידה  עם וללא תחלואה אימהית חמורה לאורך 13 […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה