Endocrinology other

טיפול תרופתי במינון קבוע טוב יותר מהוספת תרופות ליתר לחץ דם סיסטולי

שילוב של שתי תרופות במינון קבוע לטיפול ביתר לחץ דם מאפשר למספר גדול יותר של חולים להגיע ללחץ דם מטרה מהר יותר, כך הציגו חוקרים קנדים בפגישה השנתית של האיגוד האמריקאי ליתר לחץ דם.

מספר החולים שהגיעו ללחץ דם המטרה היה גבוה משמעותית בקבוצת המינון הקבוע, עם 64% שהגיעו לרמות נורמליות בהשוואה לקבוצת התוספת שבה רק 37% הגיעו למטרה.

פי 2 חולים בקבוצת המינון הקבוע (30%) הגיעו ללחץ דם סיסטולי ביום עם לא יותר משתי תרופות בהשוואה לקבוצה השניה בה רק 15% הגיעו ללחץ דם מטרה עם שתי תרופות או פחות.

לעיתים קרובות יש צורך ביותר מתרופה אחת לטפל בחולים עם יתר לחץ דם סיסטולי. בדרך כלל מוסיפים תרופות לפי הצורך, אך החוקרים מצאו כי סדרת תרופות עוזרת ליותר חולים להגיע למטרה מהר יותר עם פחות תופעות לוואי.

ד”ר סיקה ציין כי קשה להשוות בין שני הפרוטוקולים במחקר. בזמן שהמינון של הידרוכלורוטיאזין נשאר קבוע בקבוצה אחת, הוא הועלה בקבוצת המינון הקבוע. התוצאות יהיו שונות על בסיס זה בלבד.

החוקרים בדקו את היעילות של שני סוגי הטיפולים המשולבים על פרופיל לחץ דם במשך 24 שעות. המחקר כלל 121 חולים עם לחץ דם סיסטולי של 150 מ”מ כספית ומעלה בקליניקה ומעל 135 מ”מ כספית במרפאה אמבולטורית.

חולים קיבלו באקראי טיפול חד יומי של 50 מ”ג לוסרטן עם 12.5 מ”ג הידרוכלורותיאזין. עם לא הגיעו ללחץ דם מטרה של פחות מ-135 מ”מ כספית במשך 6 שבועות, הועלה המינון ל-100 מ”ג לוסרטן ו-25 מ”ג הידרוכלורותיאזין.

הקבוצה השניה קיבלה את אותו מינון של הידרוכלורותיאזין, יחד עם 50 מ”ג אטנולול במקרה שלחץ דם המטרה לא הושג בששת השבועות הראשונים. אמלודיפין 5 מ”ג הוסף כתרופה שלישית בקבוצה זו לאלו שלא הגיבו לששה שבועות נוספים.

לחץ דם קליני ואמבולטורי נמדד לאחר 6, 12 ו-18 שבועות, והושווה בין שתי הקבוצות בתחילת המחקר.

לקבוצה שקיבלה מינון  קבוע היו פחות תופעות לוואי עם היארעות של 40% בהשוואה ל-66% בקבוצה השניה.

התחלת טיפול אנטיהיפרטנסיבי עם שילוב במינון קבוע של לוסרטן והידרוכלורותיאזין בחולים עם יתר לחץ דם סיסטולי מאפשרת לחולים להגיע ללחץ דם מטרה מהר יותר, עם פחות תופעות לוואי ופחות צורך בתרופה שלישית בהשוואה לגישת התוספת הקונבנציונלית.

ASH 20th Annual Scientific Meeting and Exposition: Abstract P164. Presented Sunday May 15, 2005.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי שיעורי התמותה משנית לאנדוקרדיטיס זיהומי במבוגרים עם מחלת לב מולדת הם נמוכים, אך טיפול שמרני במקרים אלו מלווה בסיכון הגבוה ביותר לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב מולדת זרימת דם טורבולנטית חריגה מלווה בסיכון הגבוה ביותר לאנדוקרדיטיס זיהומי. למרות התקדמות באבחנה וטיפול, […]

  • משלב פעילות גופנית עם Liraglutide עשוי לסייע בשימור איכות העצם במהלך ירידה במשקל (JAMA Netw Open)

    משלב פעילות גופנית עם Liraglutide עשוי לסייע בשימור איכות העצם במהלך ירידה במשקל (JAMA Netw Open)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי משלב פעילות גופנית עם טיפול ב-Liraglutide מהווה גישה יעילה להפחתת משקל המשמרת את צפיפות העצם באתרים בעלי חשיבות קלינית. החוקרים מדנמרק השלימו ניתוח משני של תוצאות מחקר אקראי קודם שכלל 195 חולים (גיל ממוצע של 42.82 שנים) עם השמנת-יתר וללא סוכר, אשר קיבלו טיפול להפחתת […]

  • מחלת כליות כרונית בשלב מתקדם מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים מבוגרים (Kidney Med)

    מחלת כליות כרונית בשלב מתקדם מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים מבוגרים (Kidney Med)

    במאמר שפורסם בכתב העת Kidney Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים מבוגרים שלקחו חלק במחקר SPRINT, קצב פינוי גלומרולארי נמוך ללא אלבומינוריה מלווה בסיכון מוגבר לתמותה, אך ללא סיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קיימת מחלוקת באשר לסיווג KDIGO (או Kidney Disease: Improving Global Outcomes) של מחלת […]

  • פעילות גופנית בשעות הערב טובה יותר להפחתת רמות סוכר בדם (Obesity)

    פעילות גופנית בשעות הערב טובה יותר להפחתת רמות סוכר בדם (Obesity)

    פעילות גופנית המבוצעת בעיקרה בשעות הערב מלווה ברמות סוכר נמוכות יותר במבוגרים בעלי אורח חיים יושבני עם עודף-משקל או השמנת-יתר, בפרט באלו עם הפרעה במשק הסוכר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obesity. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אימונים גופניים בשעות אחר הצהריים והערב משפרים א משק הסוכר במבוגרים עם עודף-משקל או השמנת-יתר, אך […]

  • ההשפעה של חשיפה תוך-רחמית לחסמי ביתא על התוצאות סביב הלידה בנשים עם מחלת לב (Int J Cardiol)

    ההשפעה של חשיפה תוך-רחמית לחסמי ביתא על התוצאות סביב הלידה בנשים עם מחלת לב (Int J Cardiol)

    בנשים עם היסטוריה של מחלת לב תועד קשר בין חשיפה אימהית לחסמי ביתא ובין הסיכון לסיבוכים סביב הלידה, כאשר Labetalol לווה בסיכון הנמוך ביותר ללידת תינוק קטן לגיל ההיריון, בעוד שהממצאים תומכים בהמלצה להימנע משימוש ב-Atenolol. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חסמי ביתא משמשות לעיתים קרובות בזמן הריון, בעיקר בנשים עם מחלת לב. תרופות אלו […]

  • רמות AMH בגיל צעיר מנבאות תסמיני מנופאוזה בגיל מבוגר (Menopause)

    רמות AMH בגיל צעיר מנבאות תסמיני מנופאוזה בגיל מבוגר (Menopause)

    במאמר שפורסם בכתב העת Menopause מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי רמות AMH (או Anti-Mullerian Hormone) נמוכות יותר בשנות ה-30 לחייהן מלווה בהופעה מוקדמת יותר של מנופאוזה ושכיחות גבוהה יותר של יובש נרתיקי, אך פחות תסמינים פסיכולוגיים לאחר למעלה מעשור. מטרת המחקר הייתה לבחון את הקשר בין רמות AMH בנשים הרות באמצע […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה