Digital Marketing

פנייה לשר הבריאות להורות על הפסקת העברת הכספים מחברות תחליפי המזון התינוקות לבתי החולים והפחתת המחיר לצרכן (עמותת ידיד)

הודעת עמותת ידיד

“להפסיק את העברת המליונים לבתי החולים על גבן של משפחות עם תינוקות ובמקום זה להוריד את מחירי קופסאות המזון לתינוקות הנמכרים ברשתות השיווק והפארם”, כך דורשים סטודנטים מהקליניקה לשינוי מדיניות המשותפת לבי”ס לעבודה סוציאלית בתל אביב ולעמותת “ידיד”, במכתב ששיגרו לשר הבריאות, ח”כ יעקב ליצמן. הדברים הוצגו בדיון בהצ”ח פיקוח על תחליפי חלב, שהתקיים היום בכנסת בניהולה של ח”כ איילת נחמיאס-ורבין ובהשתתפות ח”כ רחל עזריה, מגישת הצעת החוק וחברי כנסת נוספים.

“עשרות מליוני שקלים, מידי שנה, מעבירות החברות המייצרות תחליפי מזון לתינוקות לבתי החולים וזאת בתמורה לאפשרות להציע ליולדות דוגמאות של תחליפי מזון וזאת כדי להרגיל את התינוקות כבר מיום היוולדם לסוג מזון של חברה זו או אחרת.  מדובר בשערורייה שיש להפסיק אותה”, אומרים הסטודנטים הפועלים במסגרת הקליניקה להורדת מחירי תחליפי מזון התינוקות המגיעים לעלות של כ- 500 ש”ח לחודש לתינוק.

לטענת הסטודנטים “כשל השוק, שגורם ליוקר המוצר, אינו במחיר הסופי לצרכן, שכן רשתות השיווק מוכרות את המוצר במחירים קרובים מאוד למחיר הסיטונאי שבו רוכשות אותו, ולעיתים קרובות אף מוכרות במחידי הפסד. הכשל הוא במחירים אותם נאלצות רשתות השיווק לשלם ליצרנים/משווקים. התוצאה: הורים רבים נאלצים להיות לקוחות שבויים ולהיכנע לתכתיבי השוק.

בפנייה לשר מציינים הסטודנטים כי , רק בשנת 2013  נחשפו לציבור, לראשונה, התשלומים הגבוהים שחברות התמ”ל משלמות לבתי החולים כדי לספק את הדוגמיות הראשונות לאם ולתינוקה. תשלומים העומדים על כחמישים מליון בשנה. תשלומים אלה משמשים כעמלת שיווק וכבילת האמהות הצעירות וילדיהן לתחליף מזון אחד כבר בימים הראשונים שלאחר הולדת התינוק.

“חובת ממשלת ישראל בכלל ושר הבריאות בפרט לסייע ברכישת המוצרים בדרך של הורדת המחירים ובראש ובראשונה דרך הפסקת התשלומים לבתי החולים והסטת הסכומים להפחתת המחירים ברשתות השיווק והפארמה”, אמרו הסטודנטים.

הערת המערכת: מעבר לעניין המסחרי/כלכלי, חשוב כמובן לזכור שההמלצה הרפואית/תזונתית שגם משרד הבריאות דוגל בה היא עדיפות להנקה בלעדית עד גיל 6 חודשים.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    בחולים עם יחס אלבומין:קריאטינין בשתן של 3,500 מ”ג/גרם ומעלה תועדו שיעורים גבוהים יותר של היפרקלמיה, עם שכיחות גבוהה של ההפרעה האלקטרוליטרית גם בחולים שקיבלו טיפול באנטגוניסטים לקולטן למינרלוקורטיקואידים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Kidney Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן הערכות שונות מאוד של שיעורי היארעות היפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות […]

  • מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Renal Nutrition עולה קשר אפשרי בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת טיפול המודיאליזה, כאשר צריכה יומית של מעל 15.33 גרם לוותה בירידה אפשרית בסיכון להפרעה האלקטרוליטרית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היפרקלמיה הינה בעיה נפוצה בחולים תחת טיפולי המודיאליזה. בעשורים האחרונים, צריכה מופרזת של מזונות עתירי […]

  • צריכת וויטמין A עשויה להפחית את הסיכון לדיכאון בחולים עם אי-ספיקת לב (ESC Heart Failure)

    צריכת וויטמין A עשויה להפחית את הסיכון לדיכאון בחולים עם אי-ספיקת לב (ESC Heart Failure)

    צריכה רבה של וויטמין A מלווה בסיכויים נמוכים יותר להופעת דיכאון בחולים עם אי-ספיקת לב, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת ESC Heart Failure. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין צריכת וויטמין A ובין דיכאון בקרב חולים עם אי-ספיקת לב. לצורך מחקר החתך החוקרים אספו נתונים אודות חולים עם אבחנה של […]

  • האם דיאטת DASH עשויה להפחית שומן כבדי בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    האם דיאטת DASH עשויה להפחית שומן כבדי בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    מעבר לתזונה עתירת פירות, ירקות, אגוזים, קטניות, דגנים מלאים ומוצרי חלב דלי-שומן ודלה בנתרן, משקאות ממותקי-סוכר ובשר אדום ומעובד עשויה להפחית שומן כבדי, רקמת שומן תת-עורית ורקמת שומן ויסראלי בחולים עם סוכרת, בפרט באלו עם סוכרת מסוג 2, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בחולים […]

  • תוספי שמן דגים מפחיתים את הסיכון לסיבוכי סוכרת (J Clin Endocrinol Metab)

    תוספי שמן דגים מפחיתים את הסיכון לסיבוכי סוכרת (J Clin Endocrinol Metab)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה כי תוספי שמן דגים ורמות גבוהות של חומצות שומן אומגה שלוש רב-בלתי-רוויות, בפרט DHA (או Docosahexaenoic Acid), מלווים בסיכון נמוך יותר לסיבוכים וסקולאריים בחולים עם סוכרת מסוג 2. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לשמן דגים השפעה חיובית על בריאות כלי הדם באוכלוסייה הכללית, אך […]

  • עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס NUTRITION עולה כי צריכה רבה יותר של מזון אולטרה-מעובד לא לוותה בעליה משמעותית בסיכון לסוכרת מסוג 2 במבוגרים בגיל העמידה. החוקרים ביקשו להבין טוב יותר כיצד מזון אולטרה-מעובד, מרכיב מרכזי בדפוסי התזונה בארצות הברית התורם ליותר מ-60% מהצריכה הקלורית, עשוי להשפיע על הסיכון לסוכרת. הם מסבירים כי מחקר קודם הראה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה