Diagnostic radiology

אישורי FDA ו-EU : שבוע ראשון יולי 2004

ב-6 ליולי אישר ה-FDA את השימוש ב- technetium (99m Tc) fanolesomab (NeutroSpec)המיוצר ע”י חברת Palatin Technologies, Inc.להדמיה בחולים מעל גיל 5 שנים הסובלים מסימנים וסימפטומים של אפנדציטיס. התכשיר מכיל נוגדנים מונוקלונלים כנגד CD-15 המסומנים ע”י טכנציום וקושרים באופן סלקטיבי נויטרופילים באיזור הזיהום ואז מודגמים באמצעות מצלמת גמא. התכשיר מאפשר לבצע הדמיה פונקציונלית של הזיהום תוך פחות משעה וכעת נמצא בבדיקה באינדיקציות נוספות כמו אוסטאומיילטיס, FUO, אבצס פוסט-ניתוחי, IBD ומחלות ריאה.

ב-7 ביולי אישר ה-FDA את השימוש במערכת דה-וינצ’י- מכשיר אנדוסקופי דמוי-רובוט המיוצר ע”י חברת Intuitive Surgical Inc.  בניתוחי Coronary Artery Bypass Graft (CABG) בהם קיימת גישה ישירה לחזה באמצעות סטרנוטומיה או תורקוטומיה. המכשיר , שאושר בעבר לניתוחי כריתת כיס מרה ורפלוקס לפרוסקופים ולניתוחי חזה אחרים, מורכב מ-3 זרועות רובוטיות הנשלטות ע”י המנתח באמצעות ידיות ודוושות רגל. המכשיר כולל מחשב וצג וידאו.

ב-30 ביוני אישר ה-FDA את השימוש ב- Gatifloxacin (Tequin) תרופה שפותחה ע”י Bristol-Myers Squibb Co. לטיפול בדלקת ריאות הנרכשת בקהילה ונגרמת ע”י multidrug-resistant Streptococcus pneumoniae. התרופה יכולה להנתן בטבליה או בזריקה והאינדיקציות שלה כוללות גם דלקת ריאות שנרכשה בקהילה ונגרמה ע”י Haemophilus influenzae, H. parainfluenzae, Moraxella catarrhalis, Staphylococcus aureus, Mycoplasma pneumoniae, Chlamydia pneumoniae ו- Legionella pneumophila.

ב-6 ביולי אישרה הועדה האירופאית את השימוש ב- Pregabalin (Lyrica)המיוצרת ע”י Pfizer לטיפול בכאב נוירופתי פריפרי וכטיפול משלים ב-Partial Seizure בחולים הסובלים מאפילפסיה.

התרופה אושרה לשימוש באיחוד האירופאי ועדיין לא קיבלה את אישור ה-FDA. האישור התבסס על 10 מחקרים שהקיפו יותר מ-9000 חולים מ-10 ארצות. הטיפול הביא להפחתה של 50% מהכאב בכ-47% מהחולים שסבלו מכאב נוירופתי פריפרי בעקבות סוכרת  או בעקבות זיהום בהרפס. שיפור חל גם בהפרעות השינה ומצב הרוח שהיו קשורים בכאב.

כטיפול משלים בהתקפים חלקיים מתמשכים ה- pregabalin הפחית את מספר ההתקפים ב-51% תוך שבוע מתחילת הטיפול. תופעות הלוואי של הטיפול כללו סחרחורות וישנוניות והיו קשורות למינון.

ב-7 ביולי אישרה הועדה האירופאית את ה- Interceptor Plus Carotid Filter System שפותחה ע”י חברת Medtronic, Inc. לשימוש באיחוד האירופאי. מטרת המתקן למנוע מעבר של אמבוליות במהלך החדרת סטנט  לעורק הקרוטידי והוא אמור להפחית את הסיכון לאירוע מוחי איסכמי במהלך הפרוצדורה. הפילטר מוחדר בזמן הפרוצדורה לעורק הקרוטידי. לאחר סיום הפרוצדורה של הכנסת התומכון והרחבתו בעורק המתקן נסגר ומוצא מהעורק עם החלקיקים שבתוכו. המתקן מתאים לעורקים שקוטרם בין 4.25 ל-6.25 מ”מ.

לידיעה

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    שלום לכולם וברוכים הבאים לעוד פרק של “טיפ מחדר הרופא”, הפעם נעסוק באחת מהמחלות החשובות והקשות לאבחון – סרטן המעי. פרופסור איתמר רז יחלוק איתנו מידע חדש ומרתק מתוך מאמר שהתפרסם ב-JAMA OPEN ממאי האחרון. נלמד על השיטות המתקדמות לאבחון מוקדם והדרכים לשיפור הסיכויים לטיפול מוצלח. לכל הטיפים השבועיים  בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד

    צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד"ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

    צליעה בילדים היא סיבה שכיחה לפנייה לחדרי מיון, והאבחנה המבדלת במקרים אלו רחבה למדי: הסיבה עשויה להיות מולדת, דלקתית, זיהומית, חבלתית, נאופלסטית ואידיופאתית. ד"ר פנסקי משתף מאמר מ-Pediatrics in Review הסוקר את שיטות האבחון השונות, ומוסיף מהערותיו.

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • השתלת כבד דוחה התקדמות גרורות לסרטן מעי גס ורקטום (JAMA Surgery)

    השתלת כבד דוחה התקדמות גרורות לסרטן מעי גס ורקטום (JAMA Surgery)

    השתלת כבד מלווה בשיפור הישרדות ללא-התקדמות מחלה בחולים נבחרים עם סרטן מעי גס ורקטום לא-נתיח עם פיזור כבד; עם זאת, ההשפעה על ההישרדות הכוללת ושיעורי ההישנות לא הייתה מובהקת סטטיסטית, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Surgery. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הצביעו על תוצאות מבטיחות בחולים נבחרים עם סרטן מעי גס […]

  • אסתמה מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (J Allergy Clin Immunol)

    אסתמה מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (J Allergy Clin Immunol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Allergy and Clinical Immunology עולה כי אסתמה מלווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלת אלצהיימר. חוקרים מטאיוואן מצאו כי בחולי אסתמה שיעורים גבוהים יותר של מחלת אלצהיימר ולכן החוקרים מוויסקונסין ביקשו כעת לבחון אם מגמה דומה קיימת בארצות הברית. המחקר כלל מדגם אקראי של 20% מהמטופלים במאגר Medicare בין השנים […]

  • גורמי סיכון להיצרות בהשקה לאחר ניתוח כריתת וושט (BMC Cancer)

    גורמי סיכון להיצרות בהשקה לאחר ניתוח כריתת וושט (BMC Cancer)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת BMC Cancer עולה כי דלף מהשקה, מחלות לב וכלי דם וסוכרת הינם גורמי סיכון אפשריים להיצרות בהשקה של הוושט בחולים לאחר כריתת וושט. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון גורמי סיכון להיצרות בהשקה בחולים עם סרטן וושט לאחר כריתת וושט. היצרות בהשקה הינה הסיבוך ארוך הטווח הנפוץ ביותר בחולים לאחר […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה