בפתח הסקירה השבועית מתייחס פרופ’ רז למחקר Patient-Centered Goal-Setting in the National Diabetes Prevention Program שהראה שלתיאום מראש של יעדי משקל, סוכר ועוד עם מטופל משמעות רבה בהצלחת הטיפול.
בהמשך הוא עוסק במחקר Dietary Intake of Linoleic Acid, Its Concentrations, and the Risk of Type 2 Diabetes: A Systematic Review and Dose-Response Meta-analysis of Prospective Cohort Studies המראה שריכוזים גבוהים של חומצה לינולאית בתזונה השפעה משמעותית על הסיכון לפתח סוכרת, מה שמביא אותנו למחקר השלישי Delaying diabetes onset a target for heart-failure prevention המראה שלדחיית הופעת סוכרת קשר הדוק לירידה בסיכון לפתח אי ספיקת לב.
לסיום, נידון מאמר זה The Association of Fried Meat Consumption With the Gut Microbiota and Fecal Metabolites and Its Impact on Glucose Homoeostasis, Intestinal Endotoxin Levels, and Systemic Inflammation שהראה שצריכת בשר מטוגן קשורה להפרעות במאזן הסוכר ועלייה במדדים דלקתיים.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!