Diabetes

פעילות גופנית עשויה למנוע התקדמות לסוכרת (מתוך כנס ה-ADA)

הליכה פעילות גופנית

מניתוח נתוני מחקר DPP (Diabetes Prevention Program) ומחקר ההארכה DPPOS (DPP Outcomes Study) עולה כי פעילות גופנית, ללא תלות להפחתת משקל, מונעת סוכרת בחלק מהחולים עם קדם-סוכרת. החוקרים הציגו את ממצאי המחקר במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (American Diabetes Association).

במסגרת מחקר DPP חולקו באקראי 3,234 משתתפים ללא-סוכרת עם רמות סוכר מוגבר בצום ולאחר העמסת סוכר לטיפול במטפורמין (850 מ”ג, פעמיים ביום), פלסבו, או התערבות לשינוי אינטנסיבי של אורחות החיים.

משתתפים בקבוצת התערבות אינטנסיבית לשינוי אורחות חיים השלימו 16 מפגשים אישיים בנושא תזונה, פעילות גופנית ושינוי התנהגותי במהלך שישה חודשים, לאחר מכן פגישות חודשיות או אישיות כל חודש. המשתתפים בשתי הקבוצות האחרות קיבלו ייעוץ סטנדרטי שכלל מידע בכתב אודות תזונה ופעילות גופנית, בשילוב עם ייעוץ אישי קצר פעם בשנה.

בסיכומו של דבר, גיל המשתתפים הממוצע עמד על 53 שנים ומדד מסת הגוף עמד על 34 ק”ג למטר בריבוע, כמעט מחצית היו מקבוצות מיעוטים (45%) ו-68% היו נשים.

לאחר מעקב ממוצע של 2.8 שנים במחקר DPP, היארעות סוכרת עמדה על 11.0, 7.8 ו-4.8 מקרים ל-100 שנות-אדם בקבוצות הפלסבו, מטפורמין ושינוי אורחות חיים, בהתאמה.

לאור ההצלחה של התערבות לשינוי אורחות חיים, במחקר DPPOS כל המשתתפים השלימו התערבות לשינוי אינטנסיבי של אורחות החיים בפגישות שנערכו ארבע פעמים בשנה (קבוצות פלסבו ומטפורמין) או 6 פעמים בשנה (התערבות אינטנסיבית לשינוי אורחות החיים) למשך 12 שנים נוספות.

מחקר DPPOS כלל 1,793 משתתפים ממחקר DPP: 589 מקבוצת ההתערבות האינטנסיבית לשינוי אורחות חיים, 599 מקבוצת הטיפול במטפורמין ו-605 מקבוצת הפלסבו.

כעת בחנו החוקרים אם הירידה בהיקף של 58% בהתפתחות סוכרת במחקר DPP והירידה של 27% במחקר DDPOS בקבוצת ההתערבות האינטנסיבית עשויה לנבוע מהבדלים בפעילות גופנית, ללא תלות בירידה במשקל.

לאורך המחקר ומחקר ההארכה, המשתתפים השלימו מבחן העמסת סוכר כל שנה ובדיקת סוכר בצום כל חצי שנה, במטרה לקבוע התפתחות סוכרת. כל שנה, הם השיבו לשאלון להערכת דרגת הפעילות הגופנית במהלך השנה האחרונה.

המשתתפים במחקר DPPOS נשאו גם מד תאוצה למשך שבוע ומדידות פעילות גופנית עמדו בקורלציה טובה עם הדיווח העצמי אודות פעילות הגופנית.

במהלך תקופת המחקר אכן תועד קשר הפוך ובלתי-תלוי בין פעילות גופנית ובין היארעות סוכרת, לאחר תקנון לגיל, מין, פעילות גופנית בסיסית ומשקל.

מתוך כנס ה-ADA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה