Diabetes

הערכת השפעות CPAP על איזון רמות הסוכר בדם בחולים עם דום נשימה חסימתי בשינה וסוכרת מסוג 2 (Am J Respir Crit Care Med)

לטיפול בדום נשימה חסימתי בשינה במכשיר CPAP (Continuous Positive Airway Pressure) תועלת ברורה בחולים הסובלים גם מסוכרת מסוג 2, אך עדיין קיימת מחלוקת באשר לשאלה אם טיפול זה מביא לשיפור האיזון הגליקמי, כפי שהוכח על-פי תוצאות סותרות משני מחקרים חדשים, שפורסמו בכתב העת American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine.

במחקר הראשון מצאו החוקרים כי מבין 50 חולים עם סוכרת מסוג 2, שאינה מאוזנת היטב, ודום נשימה חסימתי בשינה, שחולקו באקראי לטיפול במכשיר CPAP או פלסבו למשך שישה חודשים, הטיפול במכשיר CPAP הוביל לשיפור האיזון הגליקמי והעמידות לאינסולין.

בחולים אלו, מכשיר CPAP הביא לנסיגה של המצב הפרו-דלקתי ונראה כי משחק תפקיד חשוב בהפחתת ריכוז המוגלובין מסוכרר.

עם זאת, במחקר השני שנערך באוסטרליה לא מצאו החוקרים השפעה לשימוש במכשיר CPAP על רמות הסוכר בדם בחולים עם סוכרת מסוג 2 שהייתה מאוזנת היטב, אם כי הטיפול הביא להפחתת לחץ דם דיאסטולי וישנוניות במהלך היום וכן הביא לשיפור איכות החיים.

החוקרים כותבים כי השכיחות של דום נשימה חסימתי בשינה גבוהה בחולים עם סוכרת מסוג 2, ועל רופאים לשמור על דרגת חשד גבוהה לאבחנה זו בחולים עם סוכרת מסוג 2. עם זאת, מהנתונים עולה כי אין הוכחות לכך שהטיפול יביא לשיפור האיזון הגליקמי ולכן, בעוד שיש להמשיך בטיפול בחולים סימפטומטים עם דום נשימה חסימתי בשינה, החוקרים לא מצאו עדויות לתמוך בבדיקות סקר לדום נשימה אסימפטומטי בחולים עם סוכרת מסוג 2, למעט להערכת נוכחות יתר לחץ דם עמיד לטיפול תרופתי.

Am J Respir Crit Care Med. Published online February 24, 2016

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה