Diabetes

אנליזה של מחקר ה-PARADIGM-HF מצביעה על כך שהעדיפות של sacubitril/valsartan (אנטרסטו) על אנאלאפריל אינה תלויה בסטטוס הגליקמי (Circ Heart Fail )

אנליזה חדשה מתוך מחקר ה-PARADIGM-HF (ר”ת של Prospective Comparison of ARNI With ACEI to Determine Impact on Global Mortality and Morbidity in Heart Failure ) המתפרסמת ב-Circ Heart Fail מדווחת כי הטיפול באמצעות sacubitril/valsartan (אנטרסטו, נוברטיס) בחולי אי ספיקת לב ,  היה עדיף על זה של אנאלפריל, ללא תלות בסטטוס הגליקמי של המטופלים בתחילת המחקר.

ברקע מסבירים החוקרים כי השכיחות של קדם סוכרת והשלכותיה על מטופלים עם אי ספיקת לב ומקטע פליטה מופחת אינם ידועים. החוקרים ביקשו להעריך את הקשר במסגרת מחקר ה-PARADIGM-HF .

החוקרים בחנו את התוצאות ב-8,399 מטופלים עם אי ספיקת לב ומקטע פליטה מופחת ע”פ ההסטוריה של סוכרת סוג 2 וסטטוס גליקמי בתחילת המחקר ע”פ ההמוגלובין המסוכרר (A1c) , לפי חלוקה לאלו שהיו מתחת ל-6% , בין 6%-6.4% , ומעל 6.5% , בעזרת מודל רגרסיה מסוג COX המותאם לגורמי חיזוי של תוצאה גרועה.

מטופלים עם היסטוריה של סוכרת סוג 2 (בסה”כ 2,907, 35%) היו עם סיכון גבוה יותר להגעה ליעד המחקר המשולב של אישפוז בשל אי ספיקת לב או תמותה קרדיווסקולרית , בהשוואה עם אלה שהיו ללא הסטוריה של סוכרת: סיכון יחסי מתואם של 1.38 (בטווח בין 1.25-1.52,  P<0.001) .

תוצאות מדידת  A1c הראו שעוד 1,106 (13%) מטופלים סבלו מסוכרת לא מאובחנת, וש-2,103 (25%) היו במצב של קדם סוכרת.

שיעורי הסיכון להגעה ליעד המחקר עבור מטופלים עם סוכרת לא מאובחנת (ערכי A1c מעל 6.5%) וסוכרת ידועה בהשוואה לאלה שהיו עם רמות A1c של מתחת ל-6% , היו 1.39 (1.17-1.64) ו-1.64 (1.43-1.87) , בהתאמה.

מטופלים עם קדם סוכרת היו גם בסיכום מוגבר (1.27 , בטווח 1.1-1.47) בהשוואה לאלה שהיו עם ערכי A1c של מתחת ל-6% .

כידוע, במחקר ה-PARADIGM-HF נבדקה ההשפעה של הטיפול באמצעות אנטרסטו בהשוואה לאנאלפריל , והוא נמצא עדיף על האנאלפריל עבור כלל המטופלים. באנליזהו זו מראים החוקרים כי היעילות העדיפה של אנטרסטו על פני אנאלפריל נמצאה גם בכל תתי הקבוצות של המטופלים על פי הסטטוס הגליקמי שלהם, היינו רמות ה-A1c שלהם בתחילת המחקר.

המחברים מסכמים כי במטופלים עם אי ספיקת לב ומקטע פליטה מופחת, דיסגליקמיה היא שכייחה מאוד וביחד עם מצב של קדם סוכרת אלה קשורים לסיכון גבוה יותר לאירועים קרדיווסקולרים (בהשוואה למטופלים עם רמות A1c של מתחת ל-6%).

המחברים מדגישים כאמור שיעילותו הגבוהה יותר של הטיפול באנטרסטו בהשוואה לאנאלפריל נשמרה ללא תלות בסטטוס הגליקמי.

Circ Heart Fail.2016 Jan;9,.

הערת המערכת: בקישור שלהלן ניתן לצפות בהרצאתו של פרופ’ דורון זגר בכנס החברה ליל”ד שבה הציג את הגישה הטיפולית החדשה באי ספיקת לב באמצעות אנטרסטו לרבות מחקר ה-PARADIGM-HF .

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה