במאמר שמפרסם היום פרופ’ רם וייס, מנהל היחידה למטבוליזם ותזונה באוניברסיטה העברית ואנדוקרינולוג ילדים בבית החולים הדסה עין כרם, הוא קובע באופן חד משמעי וזאת על בסיס סקירת מחקרים אחרונים , כי תזונה דלת פחמימות (ולא דלת שומנים כפי שהיה מקובל לחשוב בעבר) היא התזונה הנכונה והמומלצת לחולי סוכרת כחלק מהטיפול האינטגרלי והכולל במחלה.
וייס מונה במאמר מס’ יתרונות משמעותיים שיש לתזונה דלת פחמימות לחולי סוכרת:
- לתזונה דלת פחמימות יש את ההשפעה המשמעותית ביותר בהורדת רמות הסוכר לאחר ארוחות וגם לאורך זמן.
- הקשר בין עלייה בצריכת פמימות לעלייה במשקל ולסוכרת מצביע על כך שהפחתה בצריכת פחמימות תועיל למניעה ולטיפול.
- תזונה דלת פחמימות באופן יחסי אפילו ללא ירידה במשקל, גרמה לשיפור משמעותי מאוד באיזון הסוכר.
- תזונה דלת פחמימות הינה היעילה ביותר לירידה במשקל, ללא קשר לנוכחות סוכרת.
- סך השומן וסך השומן הרווי בפרט בתזונה אינו עומד ביחס ישר לסיכון למחלות לב (ולכן הגדלת מרכיב השומן על חשבון פחמימות לא תגרום לעלייה בסיכון זה).
- תזונה דלת פחמימות בהשוואה לתזונה דלת שומן גרמה להורדה ברמת חומצות שומן רוויות בדם ולשיפור בפרופיל שומני הדם באופן כללי.
- תזונה דלת פחמימות הינה בעלת השפעה מיטיבה לרמת האיזון הגליקמי
- הגבלת פחמימות בתזונה גורמת לירידה חדה במספר עליות וירידות הסוכר החדות בסוכרת סוג 1 ו-2
- להורדה משמעותית של כמות הפחמימות בתזונה אין תופעות לוואי משמעותיות בהשוואה לטיפול תרופתי אינטנסיבי
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!