מחקר ישראלי חדש שנערך במכון וייצמן בראשותם של פרופ’ ערן סגל מהמחלקה למדעי המחשב ומתמטיקה שימושית ושל ד”ר ערן אלינב מהמחלקה לאימונולוגיה במכון ויצמן שנקרא התאמת תזונה אישית, קורא תגר על הגישות המקובלות להמלצות תזונתיות כלליות למניעת השמנה וסוכרת, שכן הוא מגיע למסקנה שקיימת שונות רבה בתגובה של אנשים שונים למזונות שונים. כך קורה שבעוד שאדם אחד יגיב למזונות מסויימים באופן שיעלה את הסיכון שלו לפתח סוכרת, הדבר לא יקרה לאדם אחר. המחקר מצא כי אנשים שונים הגיבו באופן שונה לחלוטין (מבחינת ההשפעה על רמות סוכר בדם) לאותה דיאטה בדיוק. נבחנה גם ההשפעה על חיידקי המעיים.
בשלב השני של המחקר פותח אלגוריתם שנועד לזהות את התגובות של אנשים שונים למזונות שונים. בשלב השלישי פותחו דיאטות אישיות ”טובות” (המשפיעות לטובה על רמת הסוכר בדם) ו”רעות” (להיפך) לכל משתתף. ההשפעה על רמות הסוכר וחיידקי המעיים הייתה מובהקת.
החוקרים מאמינים כי למחקר השלכות מהפכניות שכן לדעתם הגישה התזונתית למניעת סוכרת צריכה להתבסס על שימוש בהתאמה אישית על בסיס האלגוריתם שפיתחו.
Cell, Volume 163, Issue 5, p10791094, 19 November 2015
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!