Diabetes

סיכון דומה להיפוגליקמיה על רקע פעילות גופנית עבור אינסולין degludec ו- glargine במטופלים עם סוכרת סוג 1 (Diabetes Obes Metab)

מחקר חדש שהשווה בין מטופלים עם סוכרת סוג 1 המטופלים במשטר בזאל-בולוס באינסוליןdegludec(טרגלודק, נובו נורדיסק)לאלו המטופלים באינסוליןglargine(לנטוס, סאנופי)מצא שהסיכון להופעת היפוגליקמיה הקשורה לפעילות גופנית דומה בשני הטיפולים.

החוקרים השוו שינויים ברמות סוכר בדם (BG) וסיכון להיפוגליקמיה במהלך ולאחר פעילות גופנית ב-40 מטופלים עם סוכרת סוג 1 (T1D) שטופלו בדגלודק או גלרג’ין במסגרת מחקר אקראי, פתוח תווית, בשתי תקופות, חוצה קבוצות.המטופלים ביצעו מחזורי פעילות גופנית של 30 דקות בעצימות בינונית(65% משיאVO2) במהלך תקופת הטיטרציה ותקופת הטיפול במינון קבוע.

נמדדו רמותBG,הורמוניcounter-regulatoryואפיזודות של היפוגליקמיה באופן תכוף במהלך הפעילות ו-24 שעות לאחריה.

הדרישות המוקדמות לרמות דומות של פרמטרים ספציפים בין שתי הקבוצות מולאו: מינוני אינסולין באזאל ובולוס , בקרה גליקמית במהלך תקופת הטיפול במינונים קבועים, ריכוזיBGלפני התחלת הפעילות הגופנית, רמת העצימות של הפעילות בשתי הקבוצות וקצב לב לפני ואחרי הפעילות.

השינויים ב-BGבמהלך הפעילות היו דומים עם דגלודק וגלרג’ין (ההבדל המוערך לשינוי מקסימלי שלBGהיה 0.14 ממול/ל (p=0.34) כמו גם השינוי הממוצע ב-BG: 0.16- ממול/ל’ (p = 0.13) .

החוקרים מדווחים כי לא נרשמו אפיזודות של היפוגליקמיה במהלך הפעילות הגופנית. רמותBGלאחר הפעילות, תגובות הורמוניcounter-regulatoryו-β-hydroxybutyrateהראו שינויים דומים הקשורים לפעילות בשתי הקבוצות . כך גם לגבי מספר האפיזודות ההיפוגליקמיות ב-24 השעות לאחר התחלת הפעילות: אלו היו דומים בין מטופלי דגלודק וגלרג’ין.

מינון בולוס מקסימלי ב-24 השעות שלאחר הפעילות היה דומה גם בשתי הקבוצות : 0.29+0.13 יח’/ק”ג בדגלודק ו-0.33 + 0.15 יח’/ק”ג בגלרג’ין)

החוקרים מסכמים כי מחקר קליני זה מדגים שמשטר טיפול באזאל בולוס בחולי סוכרת סוג 1 באמצעות דגלודק או גלרג’ין קשור לסיכון דומה להיפוגליקמיה הנובעת מפעילות גופנית בעצימות בינונית. החוקרים מציינים שתוצאות אלה מראות שעל אף ההבדל בפרופיל הפרמקולוגי וזמן הפעולה של שתי התרופות, ריכוזיBGבמהלך ולאחר הפעילות היו דומים. הם מדגישים שלא היו אירועי היפוגליקמיה כלל במהלך הפעילות בשתי הקבוצות, ושכמות ההיפוגליקמיות ב-24 השעות שלאחר הפעילות הייתה נמוכה ודומה תחת טיפול באינסולין דגלודק או גלרג’ין .

בטבלה שלהלן : רמות יומיותממוצעות+סטיית תקן של אינסולין באזאלי ובולוס תחת שני הטיפולים במהלך תקופת הטיפול במינון קבוע:




























דגלודק

n = 39


גלרג’ין

n = 39


יח’ אינסולין באזאלי ליום(units/kg)


0.35±0.11


0.36±0.10


סה”כ יח’ אינסולין ליום(units/kg)


0.73±0.23


0.74±0.22


רמות אינסולין בצהריים בימים 14(units/kg)


0.11±0.06


0.13±0.06


רמות אינסולין בצהריים ביום 5(units/kg)


0.04±0.02


0.04±0.02


רמות אינסולין בצהריים ביום 5 מרמות בימים 1-4    


37.7±26.3


32.4±19.9


בגרף שלהלן מוצגים רמות ממוצעות של סוכר ב-5 נקודות זמןבמדידה עצמית בשתי הקבוצות במהלך תקופת הטיפול במינון קבוע

BB =לפני ארוחת בוקר; BL =לפני ארוחת צהריים; AL =דקות לאחר התחלת ארוחת צהריים180 ; BE =לפני ארוחת ערב עיקרית; BT =זמן הליכה לשינה.

IDeg דגלודק

IGlar –גלרג’ין

DiabetesObes Metab.2015 Oct 9.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה