Diabetes

אימוני אינטרבל בעצימות גבוהה מביאים לשיפור מבנה ותפקוד הלב בחולי סוכרת (Diabetologia)

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetologia עולה כי אימוני HIIT (High-Intensity Interval Training) מביאים לשיפור מבנה ותפקוד הלב בחולים עם סוכרת מסוג 2. איזון סוכרת הביא גם כן השתפר עם האימונים, אך בהיקף קטן יותר.

מדגם המחקר כלל 23 חולים עם סוכרת מסוג 2, שחולקו באקראי ל-12 שבועות אימוני HIIT (12 חולים) או טיפול סטנדרטי (11 חולים). אימוני HIIT כללו שלושה מפגשים שבועיים של רכיבה על אופני חדר-כושר. המשתתפים החלו באימוני אינטרבל של שתי דקות עם תקופות החלמה של שלוש דקות ועליה במרווחים של 10 שניות בכל שבוע, עד 3 דקות וחמישים שניות לאחר 12 שבועות. האימון הראשון נערך תחת השגחה. המשתתפים התבססו על הוראות קוליות באימונים הבאים והשלימו יומן פעילות גופנית.

החוקרים בחנו את תפקוד הלב עם בדיקות MRI מתקדמות ושומן כבדי עם בדיקת MRS. הם התבססו על מבחן העמסת סוכר להערכת איזון סוכרת.

בהשוואה לביקורות, בחולים בקבוצת המחקר תועד שיפור משמעותי במבנה ותפקוד הלב. החדר השמאלי נפגע לעיתים קרובות בחולי סוכרת ומסת דופן חדר שמאל עלתה ב-12% בקרב משתתפים בקבוצת ההתערבות.

תפקוד סיסטולי, כולל נפח פעימה ומקטע פליטה של חדר שמאל השתפרו גם הם בקבוצת אימוני HIIT. בנוסף, במשתתפים בקבוצת ההתערבות נרשם שיפור בתפקוד הדיאסטולי, ההפרעה הנפוצה ביותר בתפקוד הלב בחולי סוכרת, המנבאת תמותה.  קצב מילוי דיאסטולי מוקדם עלה ב-24% בקבוצת HIIT.

החוקרים מציינים כי היפטרופיה פיזיולוגית זו של עליה במסת דופן חדר שמאל, המופיעה עם פעילות גופנית, שונה מהיפרטרופיה פתולוגית האופיינית למחלת לב.

לאחר אימוני HIIT, השומן הכבדי ירד ב-39% וכן נרשמה ירידה בשון ויסארלי וירידה מתונה, אך משמעותית, בריכוז המוגלובין מסוכרר (מ-7.1 ל-6.8, p<0.05). עם זאת, האימונים לא השפיעו על סך השומן בגוף, ריכוז סוכר בצום, ריכוז אינסולין בצום, רגישות לאינסולין או תפקוד תאי ביתא.

Diabetologia. Published online September 9, 2015

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה