Diabetes

רמות HbA1c ולא ריכוז סוכר בדם בצום מנבאים תפקוד חדר שמאל לאחר STEMI (מתוך Can J Cardiol)

מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Canadian Journal of Cardiology, עולה כי רמות HbA1c מנבאות הפרעה בתפקוד דיאסטולי של חדר שמאל ופגם בלחצי המילוי לאחר STEMI (ST-segment Elevation Myocardial Infarction), בעוד שלריכוז סוכר בדם בצום ערך פרוגנוסטי פחות מהימן.

מהמחקר עולה עוד כי רמות HbA1c זיהו חולי סוכרת שלא אובחנו קודם לכן וכי המתאם בין רמות HbA1c ובין רמות סוכר בדם בצום היה נמוך.

בקרב 142 החולים לאחר STEMI ריכוז הסוכר הממוצע בצום עמד על 138 מ”ג לד”ל ורמת HbA1c הממוצעת עמדה על 6.5%. באוכלוסיה זו, 33 חולים היו עם סוכרת ידועה ומבין 109 החולים ללא סוכרת ידועה בעאת האשפוז, רמות HbA1c זיהו 18 חולים נוספים כסוכרתיים. באותם 109 חולים, ב-31 ריכוז סוכר בדם בצום עמד על 126 מ”ג לד”ל ומעלה, אך רק ב-29% רמת HbA1c עמדה על 6.5% ומעלה.

מניתוח הנתונים עלה קשר בלתי-תלוי בין הפרעה בתפקוד חדר שמאל ובין רמות HbA1c, אך לא זוהה קשר עם רמות סוכר בדם בצום. בדומה, זוהה קשר בלתי תלוי בין לחצי המילוי ובין רמות HbA1c, אך ללא קשר עם רמות הסוכר בדם בצום. ערך סף של HbA1c של 6.4% לוו בלחצי מילוי מוגברים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מספקים עדויות לקשר בין חוסר איזון רמות הסוכר בדם לאורך זמן, כפי שנקבע לפי ערכי HbA1c מוגברים, ובין הפרעה ניכרת יותר בתפקוד הדיאסטולי ולחצי מילוי מוגברים לאחר STEMI. לאור הממצאים, הם קוראים להשלים מחקרים נוספים להערכת חשיבות בדיקת HbA1c בחולים לאחר STEMI.

Can J Cardiol 2014

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה