Diabetes

השוואת שיעורי האירועים הקרדיווסקולאריים ושיעורי התמותה עם הוספת טיפול באינסולין או סולפוניל-אוריאה בחולי סוכרת (JAMA)

בחולי סוכרת המטופלים במטפורמין, הוספת טיפול באינסולין לעומת טיפול בסולפוניל-אוריאה לווה בסיכון מוגבר לסיבוכים קרדיווסקולאריים לא-פטאליים ושיעורי תמותה מכל-סיבה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עדיין לא ברור מהו הטיפול המועדף בחולי סוכרת, לאחר כשלון טיפול במטפורמין. במסגרת המחקר הנוכחי הם ביקשו להשוות את הזמן עד לאוטם שריר הלב, אירועים מוחיים, או תמותה במדגם חולים שטופלו במטפורמין, לאחר הוספת טיפול באינסולין או סולפוניל-אוריאה.

מדגם המחקר כלל יוצאי צבא שטופלו תחילה במטפורמין בין 2001-2008, ובהמשך הוסף טיפול באינסולין או סולפוניל-אוריאה. החוקרים התאימו בין כל חולה בו ניתן טיפול באינסולין ובין חמישה חולים בהם הוסף טיפול בסולפוניל-אוריאה. החולים היו במעקב עד ספטמבר 2011 להערכת התוצא העיקרי או עד ספטמבר 2009 להערכת גורמי התמותה.

התוצאים העיקריים של המחקר כללו תוצא משולב של אוטם חד של שריר הלב, אשפוז עקב אירועים מוחיים, או תמותה מכל-סיבה, תוך השוואת תוספת טיפול באינסולין עם תוספת טיפול בסולפוניל-אוריאה. החוקרים לקחו בחשבון נתונים דמוגרפיים, טיפול תרופתי, רמות כולסטרול, ערכי HbA1c, ריכוז קריאטינין בדם, לחץ דם, מדד מסת גוף ומחלות רקע.

מבין 178,341 חולים שטופלו במטפורמין בלבד, ב-2,948 הוסף טיפול באינסולין וב-39,990 הוסף טיפול בסולפוניל-אוריאה. לאחר התאמת החולים, המדגם כלל 2,436 חולים שטופלו במטפורמין עם אינסוליו ו-12,180 חולים טופלו במטפורמין עם סולפוניל-אוריאה. בעת הגברת הטיפול לאיזון רמות הסוכר בדם, החולים טופלו במטפורמין במשך חציון של 14 חודשים וריכוז HbA1c עמד על 8.1%. חציון משך המעקב לאחר הגברת הטיפול עמד על 14 חודשים.

שיעורי התחוצא העיקרי עמדו על 42.7 מקרים ל-1,000 שנות-מטופל בקרב מטופלים בהם טיפול קו-שני כלל אינסולין (172 מקרים) לעומת 32.8 מקרים ל-1,000 שנות-מטופל בקרב מטופלים בהם טיפול קו-שני כלל סולפוניל-אוריאה (634 מקרים) עם יחס סיכון מתוקן של 1.30 (p=0.009).

שיעורי אוטם שריר הלב ואירועים מוחיים היו דומים סטטיסטית (10.2 ו-11.9 אירועים ל-1,000 שנות-מטופל, יחס סיכון מתוקן של 0.88, P=0.52), בעוד ששיעורי התמותה מכל-סיבה עמדו על 137 לעומת 444 אירועים, בהתאמה (33.7 ו-22.7 אירועים ל-1,000 שנות-מטופל, יחס סיכון מתוקן של 1.44, p=0.001).

באשר לתוצאים המשניים, במהלך המחקר תועדו 54 תוצאים משניים לעומת 258 תוצאים משניים, כולל אוטם חד של שריר הלב, אשפוז עקב אירוע מוחי, או תמותה עקב מחלות לב וכלי דם (22.8 לעומת 22.5 אירועים ל-1,000 שנות-מטופל, יחס סיכון מתוקן של 0.98, p=0.87).

החוקרים קוראים להשלמת מחקרים נוספים במטרה להבין טוב יותר את הסיכון על-רקע טיפול באינסולין בחולים אלו.

JAMA. 2014;311(22):2288-2296


הערת מערכת:

כדאי לשים לב שחציון תקופת המעקב היה 14 חודש במחקר הזה, והשאלה היא אם במעקב ארוך טווח יותר המגמה שהתקבלה במחקר זה לא עשויה להתהפך לאור מימצאים ממחקרים קודמים עם משך מעקב ארוך יותר.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

  • היעילות והבטיחות של Romosozumab ו-Teriparatide בנשים לאחר-מנופאוזה עם אוסטיאופורוזיס (J Clin Endocrinol Metab)

    היעילות והבטיחות של Romosozumab ו-Teriparatide בנשים לאחר-מנופאוזה עם אוסטיאופורוזיס (J Clin Endocrinol Metab)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול ב- Romosozumab (איבניטי) מלווה בעליה גדולה יותר בצפיפות העצם לעומת Teriparatide (טריפראטייד) לאחר שנה אחת, לצד שיעור גבוה יותר של חולים המשלימים תא הטיפול. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את היעילות והבטיחות של Romosozumab ו-Teriparatide. […]

  • ההשפעה של פעילות גופנית על דיכאון וחרדה בנשים לאחר-מנופאוזה (BMC Public Health)

    ההשפעה של פעילות גופנית על דיכאון וחרדה בנשים לאחר-מנופאוזה (BMC Public Health)

    במאמר שפורסם בכתב העת BMC Public Health מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי פעילות גופנית עשויה לסייע בהקלה על תסמיני דיכאון בנשים לאחר-מנופאוזה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי פעילות גופנית זוהתה כטיפול תא-תרופתי מבטיח להקלה על דיכאון, אך עדיין קיימת מחלוקת באשר לסוג הפעילות היעיל ביותר. מטרתם כעת הייתה להשוות ולדרג את […]

  • יעילות ובטיחות Linvoseltamab לטיפול במיאלומה נפוצה עמידה או חוזרת (J Clin Oncol)

    יעילות ובטיחות Linvoseltamab לטיפול במיאלומה נפוצה עמידה או חוזרת (J Clin Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול ב-Linvoseltamab במינון 200 מ”ג הוביל לתגובה עמוקה וממושכת, עם חציון משך תגובה של 29.4 חודשים בחולים עם מיאלומה נפוצה עמידה או חוזרת, עם פרופיל בטיחות סביר. החוקרים מסבירים כי מדובר במחקר בשלב I/II הראשון בבני אדם להערכת […]

  • בדיקת סוכר בדם בצום בהיריון מתקדם עשויה לסייע כבדיקת סקר לזיהוי סוכרת הריונית בטרימסטר השלישי (BJOG)

    בדיקת סוכר בדם בצום בהיריון מתקדם עשויה לסייע כבדיקת סקר לזיהוי סוכרת הריונית בטרימסטר השלישי (BJOG)

    במאמר שפורסם בכתב העת BJOG מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחלק מהנשים עם בדיקת סקר תקינה לסוכרת הריונית בטרימסטר הראשון והשני להיריון ישנה עדות להופעה מאוחרת של סוכרת הריונית לפי בדיקת סקר נוספת של סוכר בדם בצום בשבועות 32-34 להיריון, כאשר הסיכון למאקרוזומיה גבוה יותר משמעותית במקרים אלו. מטרת המחקר הנוכחי […]

  • היעילות והבטיחות של Infliximab ו-Adalimumab בחולים עם מחלת מעי דלקתית (Inflammopharmacology)

    היעילות והבטיחות של Infliximab ו-Adalimumab בחולים עם מחלת מעי דלקתית (Inflammopharmacology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Inflammopharamcology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי הן Adalimumab (יומירה) והן Infliximab (רמסימה) הדגימו פרופיל בטיחות חיובי ויעילות משמעותית עם עדות לתגובה מעבדתית בחולים עם מחלת מעי דלקתית בדרגה בינונית-עד-חמורה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Infliximab ו-Adalimumab משמשים לעיתים קרובות לטיפול בחולים עם מחלת מעי דלקתית בדרגה בינונית-עד-חמורה. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה