Diabetes

כ-10% מהמטופלים המאושפזים בשל אוטם שריר הלב סובלים גם מסוכרת לא מאובחנת (AHA Quality of Care )

כשליש מהמטופלים המאושפזים בשל אוטם חד של שריר הלב (MI) היו כבר מאובחנים כסוכרתיים, אך ממחקר חדש שהוצג בכנס השנתי של ה- American Heart Association’s Quality of Care and Outcomes Research עולה שעוד 1 מתוך 10 מאובחן כסוכרתי לאחר האישפוז. מעבר לכך, נראה שרופאים נכשלים באיבחןן סוכרת ב-69% מהמקרים.

לדעת החוקרים המימצאים מצביעים על חשיבות המאמץ לביצוע סקירה לסוכרת במטופלי MI , כאשר גילוי מוקדם עשוי לאפשר מתן טיפול באמצעות שינוי סגנון חיים ותרופות ושילוב אנדוקרינולוג בטיפול, ובכך למנוע סיבוכים מאוחרים לרבות בעיניים, כליות ובכפות הרגליים.

לדעת החוקרים לגילוי המוקדם של סוכרת חשיבות גם לאופן ניהול המחלה הקרדיווסקולרית. למשל, ההחלטה לגבי שיטת הרהוסקולריזציה , שכן כידוע לחולי סוכרת יש בדר”כ מחלה רב כלית ולכן טיפול באמצעות ניתוח מעקפים (CABG) עשוי להתאים להם יותר. באלה שמושתלים בהם סטנטים נראה שלסטנט מצופה תרופה יהיה יתרון גדול יותר בחולה סוכרתי ע”פ סטנט מתכתי ערום.

בנוסף, הם מציינים, כי לסוכרת יש גם השפעה על בחירת הטיפול נוגד הטסיות, שכן נמצא שחולי סוכרת מגיבים טוב יותר לטיפול אינטנסיבי יותר, וכך גם לגבי הטיפול נגד יתר לחץ דם שאצל חולי סוכרת נמצא שהשימוש בחוסם ACE או חסמי בטא עדיף.  לדעת המחברים, יש להוסיף להנחיות הקיימות את הצורך בביצוע סקירה לסוכרת בקרב מטופלים עם MI .

במחקר שביצעו החוקרים נבדקה השכיחות של סוכרת מאובחנת ולא מאובחנת במטופלים עם MI , וזאת ע”י ניתוח מידע של 2,854 מטופלים שלא היו ידועים כמאובחנים עם סוכרת, ואשר אושפזו בשל MI ב-24 אתרים בארה”ב בין 2005 ל-2008.  האתרים ייצגו מיגוון רחב של מיקומים (עירוניים, כפריים), גודל בית חולים וסוג (אקדמי/לא אקדמי).

החוקרים ביצעו דגימות דם של המטופלים בזמן האישפוז ובדיקת המוגלובין A1c במעבדה מרכזית.

יחידות רפואה דחופה או קרדיולוגיה או רופאים מטפלים אחרים יכלו גם לבצע בדיקות המוגלובין A1c אך בבתי החולים שלהם, תוך ציון אבחנה משוערת של סוכרת.

ע”פ בדיקות המעבדה 10% מהמטופלים ללא סוכרת ידועה אובחנו כסוכרתיים בזמן האישפוז. עם זאת, 69% מהמקרים החדשים של סוכרת כפי שנקבעה ע”י המעבדה המרכזית לא אובחנו ע”י הצוות המטפל כחולי סוכרת.  במקרה של ביצוע בדיקת המוגלובין A1c ע”י הצוות המטפל, הסיכוי להגיע לאבחנת סוכרת היה גדול פי 18 .

לאחר 6 חודשים ממועד השיחרור מהאישפוז, פחות מ-7% מהמטופלים שהסוכרת שלהם לא אובחנה במהלך האישפוז התחילו לקבל טיפול נגד סוכרת, בהשוואה ל-71% מאלה שהסוכרת שלהם אובחנה במהלך האישפוז.

לדעת החוקרים המחקר מאיר את החשיבות של ניצול ההזדמנות לשפר את האבחון של סוכרת סוג 2, וע”י כך לשפר גם את האיזון הגליקמי ארוך הטווח במטופלים מאושפזים עם MI .

American Heart Association’s Quality of Care and Outcomes Research Scientific Sessions 2014. Presented June3, 2014

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה