Diabetes

מה בין צריכת קפה ובין הסיכון לסוכרת מסוג 2? (Diabetes Care)

בכתב העת Diabetes Care מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר הפוך בין צריכת קפה ובין הסיכון לסוכרת מסוג 2, עם השפעה תלוית-מינון. ממצאי המחקר העידו כי  הקשר עם סוכרת מסוג 2 נכון גם למשקאות קפה המכילים קפאין וגם למשקאות נטולי-קפאין.

החוקרים מסבירים כי מטה-אנליזה קודמת זיהתה קשר הפוך בין צריכת קפאין ובין הסיכון לסוכרת מסוג 2. עם זאת, מטה-אנליזה עדכנית נדרשה לאור מחקרים חדשים שהשוו את המגמות החדשות של הקשר עם צריכת קפה המכיל קפאין וקפה נטול-קפאין.

החוקרים ערכו חיפוש במאגרי PubMed  ו-Embase לזיהוי מחקרים שבחנו את הקשר בין צריכת קפה ובין הסיכון לסוכרת מסוג 2, בתקופה שבין פברואר 1966 ועד פברואר 2013.

28 מחקרים פרוספקטיביים נכללו בסקירה, עם סך כולל של כ-1,1109,000 משתתפים ו-45,335 מקרים של סוכרת מסוג 2. משך המעקב נע בין 10 חודשים ל-20 שנים. בהשוואה למשתתפים שלא צרכו כלל קפה או צרכו קפה לעיתים נדירות, הסיכון היחסי לסוכרת עמד על 0.85, 0.79, 0.75, 0.75, 0.71 ו-0ץ67, בהתאמה, עם שתיית 1-6 כוסות קפה ביום, בהתאמה. הסיכון היחסי לסוכרת לכל עליה של כוס קפה אחת ליום עמד על 0.91 עם צריכת קפה המכיל קפאין ועל 0.94 עם צריכת קפה נטול-קפאין(p=0.17).

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים על קשר בין סוכרת מסוג 2 ובין צריכת קפה המכיל קפאין וקפאין נטול-קפאין.

Diabetes Care. 2014;37(2):569-586

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה