בכתב העת Diabetes Care מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר הפוך בין צריכת קפה ובין הסיכון לסוכרת מסוג 2, עם השפעה תלוית-מינון. ממצאי המחקר העידו כי הקשר עם סוכרת מסוג 2 נכון גם למשקאות קפה המכילים קפאין וגם למשקאות נטולי-קפאין.
החוקרים מסבירים כי מטה-אנליזה קודמת זיהתה קשר הפוך בין צריכת קפאין ובין הסיכון לסוכרת מסוג 2. עם זאת, מטה-אנליזה עדכנית נדרשה לאור מחקרים חדשים שהשוו את המגמות החדשות של הקשר עם צריכת קפה המכיל קפאין וקפה נטול-קפאין.
החוקרים ערכו חיפוש במאגרי PubMed ו-Embase לזיהוי מחקרים שבחנו את הקשר בין צריכת קפה ובין הסיכון לסוכרת מסוג 2, בתקופה שבין פברואר 1966 ועד פברואר 2013.
28 מחקרים פרוספקטיביים נכללו בסקירה, עם סך כולל של כ-1,1109,000 משתתפים ו-45,335 מקרים של סוכרת מסוג 2. משך המעקב נע בין 10 חודשים ל-20 שנים. בהשוואה למשתתפים שלא צרכו כלל קפה או צרכו קפה לעיתים נדירות, הסיכון היחסי לסוכרת עמד על 0.85, 0.79, 0.75, 0.75, 0.71 ו-0ץ67, בהתאמה, עם שתיית 1-6 כוסות קפה ביום, בהתאמה. הסיכון היחסי לסוכרת לכל עליה של כוס קפה אחת ליום עמד על 0.91 עם צריכת קפה המכיל קפאין ועל 0.94 עם צריכת קפה נטול-קפאין(p=0.17).
החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים על קשר בין סוכרת מסוג 2 ובין צריכת קפה המכיל קפאין וקפאין נטול-קפאין.
Diabetes Care. 2014;37(2):569-586
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!