Diabetes

הערכת תוצאות טיפול שלוש פעמים בשבוע ב-Degludec (מתוך Lancet Diabetes Endocrinol)

בשני מחקרים בשלב 3 להערכת עיקרון טיפול שלוש פעמים בשבוע ב-Insulin Degludec (Tresiba) בחולים עם סוכרת מסוג 2, איזון רמות הסוכר של המטופלים היה פחות טוב, עם סיכון מוגבר לאירועי היפוגליקמיה ב-24 השעות הראשונות למשטר טיפול זה, בהשוואה לטיפול יומי בזריקות לנטוס.

לאור הממצאים סיכמו החוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Lancet Diabetes-Endocrinology מאזן סיכון-תועלת אינו תומך בטיפול שלוש פעמים בשבוע ב-Insulin Degludec, וכי מומלץ טיפול באינסולין בזאלי זה רק במשטר טיפול חד-יומי.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Insulin Degludec מאושר כטיפול חד-יומי באירופה, יפן ומקסיקו במבוגרים עם סוכרת מסוג 1 וסוכרת מסוג 2. בפברואר, מנהל המזון והתרופות האמריקאי דחה את אישור התרופה, בדרישה לקבלת נתונים נוספים בנוגע לבטיחות הקרדיווסקולארית, ובקנדה, התכשיר מצוי כעת בשלבי הערכה.

מחקר קטן בשלב 2 מצא כי הטיפול ב-Deglude, שניתן שלוש פעמים בשבוע לחולים עם סוכרת מסוג 2, יעיל כמו טיפול יומי בלנטוס. בעקבות זאת, נערכו שני מחקרים בינלאומיים גדולים יותר, בשלב 3, בני 26 שבועות: BEGIN: EASY AM ו-BEGIN: EASY PM.

במחקר AM חולקו באקראי 460 חולי סוכרת מסוג 2, שלא קיבלו טיפול קודם באינסולין, לטיפול ב-Deglude בימים שני, רביעי ושישי, לפני ארוחת הבוקר, או לטיפול יומי בלנטוס בשעה קבועה.

בדומה, במחקר PM חולקו באקראי 467 משתתפים לטיפול בתרופת המחקר עם ארוחת הערב בימים אלו, או לזריקות יומיות של לנטוס.

בעת ההרשמה למחקר, המשתתפים בשני המחקרים סבלו מסוכרת מסוג 2 במשך כתשע שנים. הסוכרת לא הייתה מאוזנת תחת טיפול בתרופות פומיות, בנוכחות ערכי HbA1c של כ-8.3%, והחולים לא טופלו באינסולין.

מינוני האינסולין הותאמו לטיפול חד-שבועי, עם יעד של ערכי סוכר בדם לפני ארוחת בוקר בטווח שבין 70-90 מ”ג לד”ל. במהלך המחקר, המשתתפים המשיכו בטיפול במטפורמין, עם או בלי מעכב DPP-4.

לאחר 26 שבועות טיפול, טיפול ב-Deglude לא הביא לירידה של לפחות 0.4% בערכי HbA1c, שהוגדרה כתוצא הסיום העיקרי של המחקר.

במחקר AM נרשמה ירידה של 0.9% בערכי HbA1c עם תרופת המחקר, בהשוואה ל-1.3% עם לנטוס; במחקר PM ריכוזים אלו ירדו ב-1.1% לעומת 1.4%, בהתאמה. עדיין ישנה השפעה טובה, אך לא כמו טיפול בלנטוס.

רמת הסוכר בדם בניטור עצמי הייתה גבוהה יותר באופן פרוגרסיבי בבוקר השני והשלישי לאחר זריקת Deglude, מכאן עולה כי ההשפעות נחלשות עם הזמן.

בשני המחקרים, מספר אירועי היפוגליקמיה ליליים וכוללים היה גבוה פי 2-3 עם טיפול ב-Deglude במהלך 24 השעות הראשונות לאחר הזריקה, בהשוואה ל-24 השעות הבאות.

פיזור זה של אירועי היפוגליקמיה מעיד כי כאשר הטיפול ניתן במשטר של שלוש פעמים בשבוע, רמות Deglude בדם מגיעות לשיא בתוך כ-24 שעות לאחר המינון ויורדות לאחר מכן עד לזריקה הבאה.

בכל המחקרים האחרים בשלב 3, טיפול חד-יומי ב-Deglude לא היה נחות בהשוואה ללנטוס ולווה בשיעור נמוך יותר של אירועי היפוגליקמיה, בעיקר היפוגליקמיה לילית.

Lancet Diabetes Endocrinol . Published online July 9, 2013

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • גורמי סיכון לאשפוז חוזר בתוך חודש של חולים עם כף רגל סוכרתית (Foot Ankle Surg)

    גורמי סיכון לאשפוז חוזר בתוך חודש של חולים עם כף רגל סוכרתית (Foot Ankle Surg)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Foot and Ankle Surgery עולים מספר גורמי סיכון לאשפוז חוזר בתוך 30 ימים לאחר אבחנה של כף רגל סוכרתית, כולל בית החולים בו אושפז החולה לראשונה, זיהום אתר ניתוחי, אלח-דם והיפרדות הגדם. כף רגל סוכרתית הינה סיבוך אפשרי של סוכרת, עם שיעורי הימצאות כיב של 6.3%. אשפוזים חוזרים לבית החולים […]

  • רמות אלבומין מסוכרר בדם בהיריון מוקדם מנבאות סוכרת הריונית (Diabetes Care)

    רמות אלבומין מסוכרר בדם בהיריון מוקדם מנבאות סוכרת הריונית (Diabetes Care)

    במאמר שפורסם בכתב העת Diabetes Care מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוז אלבומין מסוכרר בדם בהיריון מוקדם עשוי לסייע בחיזוי הסיכון לסוכרת הריונית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין ריכוזי אלבומין מסוכרר בדם בהיריון מוקדם ובאמצע ההיריון ובין הסיכון לאבחנה של סוכרת הריונית. החוקרים מדדו את ריכוזי אלבומין מסוכרר […]

  • מה בין דפוסי פעילות גופנית ובין היפוגליקמיה לילית בצעירים עם סוכרת מסוג 1? (J Clin Endocrinol Metab)

    מה בין דפוסי פעילות גופנית ובין היפוגליקמיה לילית בצעירים עם סוכרת מסוג 1? (J Clin Endocrinol Metab)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה כי פעילות גופנית מאומצת יומית מלווה בירידה ברמות הסוכר בדם ועשויה להוביל לעליה בסיכון לאירועי היפוגליקמיה, בפרט עם מינוני אינסולין יומיים גבוהים. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים להבין טוב יותר את האינטראקציות בין דפוסי פעילות גופנית שונים, ריכוזי סוכר ממוצע והיארעות אירועי היפוגליקמיה […]

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

  • היעילות והבטיחות של Romosozumab ו-Teriparatide בנשים לאחר-מנופאוזה עם אוסטיאופורוזיס (J Clin Endocrinol Metab)

    היעילות והבטיחות של Romosozumab ו-Teriparatide בנשים לאחר-מנופאוזה עם אוסטיאופורוזיס (J Clin Endocrinol Metab)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול ב- Romosozumab (איבניטי) מלווה בעליה גדולה יותר בצפיפות העצם לעומת Teriparatide (טריפראטייד) לאחר שנה אחת, לצד שיעור גבוה יותר של חולים המשלימים תא הטיפול. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את היעילות והבטיחות של Romosozumab ו-Teriparatide. […]

  • ההשפעה של פעילות גופנית על דיכאון וחרדה בנשים לאחר-מנופאוזה (BMC Public Health)

    ההשפעה של פעילות גופנית על דיכאון וחרדה בנשים לאחר-מנופאוזה (BMC Public Health)

    במאמר שפורסם בכתב העת BMC Public Health מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי פעילות גופנית עשויה לסייע בהקלה על תסמיני דיכאון בנשים לאחר-מנופאוזה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי פעילות גופנית זוהתה כטיפול תא-תרופתי מבטיח להקלה על דיכאון, אך עדיין קיימת מחלוקת באשר לסוג הפעילות היעיל ביותר. מטרתם כעת הייתה להשוות ולדרג את […]

  • יעילות ובטיחות Linvoseltamab לטיפול במיאלומה נפוצה עמידה או חוזרת (J Clin Oncol)

    יעילות ובטיחות Linvoseltamab לטיפול במיאלומה נפוצה עמידה או חוזרת (J Clin Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול ב-Linvoseltamab במינון 200 מ”ג הוביל לתגובה עמוקה וממושכת, עם חציון משך תגובה של 29.4 חודשים בחולים עם מיאלומה נפוצה עמידה או חוזרת, עם פרופיל בטיחות סביר. החוקרים מסבירים כי מדובר במחקר בשלב I/II הראשון בבני אדם להערכת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה