Diabetes

האם צריכת תה שחור מפחיתה את הסיכון לסוכרת? (BMJ Open)

מחקר חדש שפורסם בכתב העת BMJ Open מבסס קשר ברור בין צריכת תה שחור ובין שכיחות נמוכה של סוכרת ברחבי העולם. ממצאים אלו עולים בקנה אחד עם מחקרים ביולוגיים ופיזיולוגיים שנערכו להערכת ההשפעה של תה שחור על סוכרת, ומאשרים את התוצאות של מחקר אקולוגי קודם באירופה.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר האפשרי בין צריכת תה שחור ובין מספר מדדי בריאות ברחבי העולם, כאשר השאלה המרכזית הייתה האם קיימת קורלציה בין צריכת תה שחור ובין מדדים אפדימיולוגיים שונים.

החוקרים התמקדו בשישה משתנים, צריכת תה שחור ושכיחות מחלות נשימתיות, מחלות זיהומיות, מחלות ממאירות, מחלות לב וכלי דם וסוכרת, ובחנו את הנתונים ברמה עולמית תוך איסוף נתונים מחמישים מדיניות שהשתתפו בסקר ה-World Health Survey.

החוקרים זיהו קורלציה שלילית משמעותית בין צריכת תה שחור ובין התפתחות סוכרת, ללא קשר ברור עם אף אחד מארבעת המשתנים האחרים. ניתוח סטטיסטי  נוסף אישר את המובהקות הסטטיסטית של הקשר הליניארי שזוהה בין צריכת תה שחור בכמות רבה ובין שכיחות נמוכה של סוכרת.

החוקרים קוראים לערוך מחקרים נוספים במטרה לקבוע אם קיים קשר סיבתי בין תה שחור והופעת סוכרת.

BMJ Open2012

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה