Diabetes

סקירת ספרות עדכנית מוצאת שהטיפול ב-Saxagliptin בחולי סוכרת סוג 2 אפקטיבי בהורדת רמות המוגלובין מסוכר תוך שמירת סבילות טובה (Clin Ther)

סקירת ספרות שבחנה את היעילות וסבילות הטיפול ב-Saxagliptin (אונגלייזה) בחולי סוכרת סוג 2 , אשר מתפרסמת החודש ב-Clin Ther ואשר במסגרתה נסקרים המחקרים  המרכזיים מהעת האחרונה מגיע למסקנה ש-Saxagliptin הינו טיפול (בין אם במונותרפיה או במשולב עם תרופות אחרות) המשיג הפחתה משמעותית של רמות HbA1c , העלאה משמעותית במקביל של שיעור החולים המגיעים ליעד ה-A1C שלהם ובמקביל מושגת גם סבילות טובה בהשוואה לטיפולים פומיים להורדת היפרגליקמיה נפוצים אחרים. המחברים סבורים שהשימוש המרכזי בתכשיר יהיה במסגרת טיפולים משולבים.

ברקע למחקר מסבירים המחברים שמס’ טיפולים קונבנציונליים בסוכרת סוג 2 נכשלו במניעת התקדמות המחלה וכתוצאה מכך הם עלולים להיות לא יעילים בשמירת רמות נורמוגליקמיות. להערכתם, קבוצת האינקרטינים שפותחה בשנים האחרונות הן ממשפחת ה-GLP-1 והן ממשפחת ה-DPP4  מציעה מנגנון פעולה שעשוי לשפר את ניהול מחלת הסוכרת סוג 2 .  ה-Saxagliptin שאושר ע”י ה-FDA והרשות האירופאית ב-2009 לטיפול מונותרפי או בשילוב עם תרופות אחרות שייך לקבוצת ה-DPP4 . מטרת המחברים הייתה לסקור את מנגנון הפעולה, הפרמקולוגיה, האפקטיביות הקלינית והסבילות הקשורים לשימוש בתרופה זו בקרב חולי סוכרת סוג 2. 

המחברים סקרו את המאמרים שפורסמו בספרות בין 1996 ל-2011 והגיעו על סמך 11 מחקרים קליניים שנבחרו כמתאימים למסקנות הבאות:


  • במטופלים נאיבים לטיפול קודם ב-saxagliptin השינוי מרמות הבסיס של ה-HbA1c נע באופן מובהק סטטיסטי בין 0.72% ל-0.9% בקבוצה המטופלת ב-saxagliptin בהשוואה לעלייה של 0.27% בקבוצת הפלציבו.

  • בשילוב עם מטפורמין למשך 24 שבועות, הירידה המוצעת של ה-HbA1c , ושיעור החולים שהשיגו יעד של A1C מתחת ל-7% היו משמעותית גדולים יותר מול טיפול מונותרפי במטפורמין או saxagliptin . 

  • שילוב של saxagliptin עם סולפנילאוריאה או עם תיאזולידנדונים, השינוי ב-A1C נע באופן מובהק בין ירידה של  0.54% ל-0.64% , וירידה של בין 0.66% ל-0.94% בהתאמה באופן תלוי מינון.

  • שילוב של saxagliptin + מטפורמין דווח כלא נחות לשילוב של sitagliptin (ג’נוביה) + מטפורמין.

  • ה-saxagliptin דווח כנסבל היטב כשתופעות הלוואי הנפוצות ביותר שדווחו הן זיהום במערכת הנשימה העליונה, זיהום בדרכי השתן, כאבי ראש ודלקת אף ולוע.

  • סקירה שיטתית של מאורעת קרדיווסקולרם מצאה שלא הייתה עלייה בסיכון הקרדיווקולרי בטיפול ב-saxagliptin בהשוואה למטפורמין, glyburide או פלציבו.

המחברים מסכמים שטיפול ב-saxagliptin הן כמונותרפיה ו/או בשילוב עם תרופות אחרות נמצא כקשור לירידות משמעותיות ברמות ה-A1C ובעליה בשיעור המטופלים המשיגים יעד של A1C נמוך מ-7% . כל זאת תוך השגת סבילות טובה בהשוואה לטיפולים אחרים לסוכרת. המחברים סבורים שעיקר השימוש בטיפול בסוכרת בתרופה יהיה במסגרת שילוב עם תרופות אנטיהיפרגליקמיות אחרות.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה