Diabetes

צריכת בשר אדום קשורה בסיכון מוגבר לפתח סכרת סוג 2 (מתוך Am J Clin Nutr)

מאת ד”ר אולה קראסיק

ממחקר חדש אשר פורסם בגיליון אוגוסט של כתב העת American Journal of Clinical Nutrition עולה כי צריכת בשר אדום, ובמיוחד בשר אדום מעובד, קשורה בסיכון מוגבר לפתח סכרת סוג 2.

במחקר זה עקבו החוקרים אחר מעל 37,000 גברים ממחקר Health Professionals Follow-Up Study בין השנים 1986-2006, מעל 79,000 נשים ממחקר Nurses Health Study I בין השנים 1980-2008, ועוד מעל 87,000 נשים ממחקר Nurses Health Study II בין השנים 1991-2005. החוקרים העריכו את התזונה של המשתתפים על ידי שאלון על תדירות צריכת סוגי מזון שונים, אשר המשתתפים מלאו כל 4 שנים. הארעות סכרת בקרב המשתתפים הוערכה על ידי שאלון נפרד.

במהלך מעקב של 4,033,322 שנות אדם, זיהו החוקרים מעל 13,000 אבחנות חדשות של סכרת סוג 2. לאחר תקנון לגיל, BMI וגורמי סיכון נוספים הקשורים לאורח חיים ותזונה, מצאו החוקרים כי צריכת בשר אדום, בין אם מעובד או לא מעובד, נמצאה קשורה בסיכון מוגבר לפתח סכרת סוג 2 (בכל המחקרים מגמה עם P<0.001 ).

יחס הסיכון הכולל עבור צריכת מנה אחת של בשר אדום לא מעובד ביום היה 1.12 (CI 95% 1.08-1.16), עבור בשר אדום מעובד יחס הסיכון היה 1.32 (CI 95% 1.25-1.40), עבור בשר אדום באופן כללי יחס סיכון של 1.14 (CI 95% 1.10-1.18).

תוצאות אלה אושרו על ידי מטא-אנליזה של מעל 442,000 משתתפים ומעל 28,000 מקרים של סכרת. הסיכון היחסי לפתח סכרת סוג 2 בהנתן צריכה של 100 גרם בשר אדום לא מעובד ביום היה 1.19 (CI 95% 1.04-1.37). בהנתן צריכה של 50 גרם בשר אדום לא מעובד הסיכון היחסי היה 1.51 (CI 95% 1.25-1.83).

החוקרים העריכו כי צריכת תחליפים כגון מנה אחת של אגוזים, מוצרי חלב דלי שומן, או דגנים מלאים ביום תהיה קשורה בירידה של 16-35% בסיכון לפתח סכרת סוג 2.

החוקרים מסכמים וכותבים כי צריכת בשר אדום, ובמיוחד בשר אדום מעובד קשורה בסיכון מוגבר לפתח סכרת סוג 2.

Am J Clin Nutr. August, 2011

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה