Diabetes

ההשפעה של ניטור-עצמי של רמות הסוכר בדם על ערכי HbA1c בחולי סוכרת שאינם מאוזנים היטב (Diabetes Care)

במחקר Structured Testing Program בחנו החוקרים את התועלת של בדיקות מובנות של רמות הסוכר בדם בחולים עם סוכרת מסוג 2, שאינה מאוזנת היטב, ואינה מטופלת באינסולין.

המחקר הפרוספקטיבי כלל 483 חולים עם סוכרת שאינה מאוזנת היטב (HbA1c של 7.5% ומעלה), מ-34 מרכזים רפואיים, שחולקו באקראי לקבוצת ביקורת פעילה עם טיפול סטנדרטי מוגבר או קבוצת בדיקות מובנות עם טיפול סטנדרטי מוגבר וניטור עצמי של רמות הסוכר בדם. יעד הסיום העיקרי היה רמות A1c לאחר 12 חודשים.

בניתוח ITT (Intent-To-Treat) לאחר 12 חודשים (227 חולים בקבוצת הביקורת ו-256 חולים בקבוצת ההתערבות) הודגמה ירידה גדולה יותר ומובהקת סטטיסטית בממוצע HbA1c בקבוצת ההתערבות, בהשוואה לקבוצת הביקורת. מניתוח PP (Per Protocol, 161 חולים בקבוצת הביקורת ו-130 בקבוצת ההתערבות) הודגמה ירידה גדולה יותר בממוצע ערכי HbA1c בקבוצת ההתערבות בהשוואה לקבוצת הביקורת.

בביקור לאחר חודש אחד, מספר גבוה יותר של חולים בקבוצת ההתערבות קיבלו המלצה לשינוי הטיפול, בהשוואה לחולים בקבוצת הביקורת, זאת ללא קשר למצב הבסיסי של החולה.

בשתי הקבוצות תועד שיפור מובהק סטטיסטית בבריאות הכללית (p<0.0001).

החוקרים מסכמים וכותבים כי לאור הממצאים, נראה כי ניטור עצמי מובנה של רמות הסוכר בדם מביא לשיפור איזון רמות הסוכר בדם ומסייע במתן טיפול אגרסיבי ומותאם יותר לחולי סוכרת מסוג 2, שאינם מאוזנים היטב ואינם מטופלים באינסולין.

Diabetes Care 2011; 34: 262-267

לידיעה ב-NELM

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה