Diabetes

צריכת ביצים או כולסטרול באוכלוסיה מבוגרת אינה קשורה לסיכון מוגבר לסוכרת סוג 2 (American Journal of Clinical Nutrition)

מאת ד”ר מיכל איזנשטט

מתוצאות מחקר חדש שפורסם בגיליון אוגוסט של הירחון American Journal of Clinical Nutrition, עולה כי בקרב אוכלוסיה מבוגרת עם צריכת ביצים מוגבלת, לא נראה כי קיים קשר בין צריכת ביצים או כולסטרול בכלכלה ובין סיכון מוגבר להיארעות סוכרת סוג 2.

לדברי החוקרים, לא קיים די מידע באשר לקשר בין צריכת ביצים ובין רמות גלוקוז בצום או היארעות סוכרת, על כן במחקר הנוכחי ביקשו החוקרים להעריך את הקשר בין צריכת ביצים ובין היארעות סוכרת באוכלוסיה המבוגרת.

במחקר הנוכחי נכללו 3,898 נבדקים, אשר מילאו מדי שנה שאלונים באשר להרגלי התזונה שלהם.  אבחנה של סוכרת סוג 2 נקבעה עפ”י מידע באשר לטיפול תרופתי בסוכרת או רמות גלוקוז בפלסמה.

במסגרת המחקר התגלו 313 מקרי סוכרת סוג 2 חדשים במהלך מעקב ממוצע של 11.3 שנים.  שיעורי ההיארעות של סוכרת סוג 2 (ל- 1,000 שנות אדם) היו כדלקמן: 7.39 לאלו שלא צרכו ביצים כלל; 6.83 לאלו שצרכו ביצה אחת בחודש; 7.00 לאלו שצרכו 1 3 ביצים לחודש; 6.72 לאלו שצרכו 1 4 ביצים בשבוע; ו 12.20 לאלו שצרכו ביצים כמעט מדי יום.

צריכת ביצים לא נקשרה לסיכון מוגבר לסוכרת סוג 2 בשני המינים או באוכלוסיה הנבדקת כולה.

כולסטרול בתזונה לא נקשר בהופעת סוכרת סוג 2 בניתוח משני (P for trend = .47).  על אף שנצפו הבדלים קטנים אך משמעותיים ומוחלטים ברמות גלוקוז בצום, רמות אינסולין בצום, ומידת תנגודת לאינסולין הקשורים בצריכת ביצים, הבדלים אלו לא היו משמעותיים קלינית.

מגבלות המחקר כללו מספר קטן יחסית של נבדקים שצרכו ביצים מדי יום או בתכיפות גבוהה יותר; תופעות לוואי אפשריות ששל ערפלנים; העדר מידע על מזונות אחרים הכוללים ביצים וכן על אופן הכנת הביצים.  בנוסף, לא ניתן להכליל את הממצאים על אוכלוסיות צעירות יותר, אם ההשפעות הביולוגיות של צריכת ביצים או כולסטרול משתנות עם הגיל.

Am J Clin Nutr.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה