Diabetes

כריתה כירורגית של שומן אומנטום אינה משפרת את הרגישות לאינסולין (מתוך Gastroenterology )

הסרה כירורגית של שומן ויסארלי בשמנים אינה מובילה לשיפור בתפקוד המטבולי, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם ב-Gastroenterology.

המחקר יוצא כנגד הטענה לפיה השומן התוך-בטני אחראי למטבוליזם אבנורמלי ומוביל לסוכרת מסוג 2.

החוקרים מסבירם כי שומן האומנטום נתפס כגורם סיכון חשוב לסיבוכים מטבוליים רבים של השמנה, כולל עמידות לאינסולין ומחלה קרדיווסקולארית.

במטרה לבחון אם לכריתת האומנטום השפעה תרפויטית, החוקרים ערכו שני מחקרים קטנים. ראשית, הם חילקו באקראי 22 משתתפים לניתוח RYGB (Roux-en-Y Gastric Bypass) עם או בלי כריתת האומנטום.

12 חודשים לאחר מכן, בשתי הקבוצות תועדה עליה של כמעט פי שתיים ברגישות השרירים לאינסולין ועלייה של פי ארבע ברגישות הכבד לאינסולין. לא תועדו הבדלים מובהקים בין שתי הקבוצות.

בניסוי נפרד, החוקרים ערכו כריתת אומנטום בלבד בשבעה משתתפים שמנים עם סוכרת מסוג 2. גם במקרה זה, לאחר שלושה חודשי מעקב, לא זוהתה השפעה על רגישות לאינסולין או נטילת תרופות לטיפול בסוכרת.

החוקרים מסכמים וכותבים כי זהו המחקר הראשון בבני אדם לפיו הסרת השומן הבטני בפני עצמה, או בשילוב עם ניתוח בריאטרי, אינה מובילה לשיפור סוכרת מסוג 2 או ברגישות לאינסולין.

Gastroenterology 2010

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה