Diabetes

רמות סוכר נמוכות פוגעות ביכולות הנהיגה של חולי סוכרת (מתוך Diabetes Care)

ממחקר חדש שפורסם במהדורת דצמבר של Diabetes Care עולה כי אירועים של ערכי סוכר נמוכים בדם עשויים להוביל לנהיגה לא-בטוחה של חולי סוכרת.

במחקר הנוכחי לקחו חלק 452 מבוגרים עם סוכרת, כאשר 52% מהם דיווחו על לפחות טעות אחת בזמן נהיגה, כאשר רמת הסוכר בדמם הייתה נמוכה. החוקרים מסבירים כי בדיוק כפי שיש לעצור בכדי לתקן תקר בגלגל, כך חולי סוכרת צריכים לנהוג במקרים של ערכי סוכר נמוכים בדם, עם עצירה בצד לאכול סוכר בעל השפעה-מהירה, ולהמתין עד לעליית ערכי הסוכר בדמם, בטרם ישובו לנהוג.

החוקרים בחנו טעויות בזמן נהיגה שתועדו במהלך 12 חודשים, ע”י גברים ונשים עם סוכרת מסוג 1, במשך 26 שנים. גיל המשתתפים הממוצע עמד על 42 שנים, והם נהגו כ-25,600 קילומטרים בכל שנה.

מהתוצאות נראה כי נהיגה בנוכחות ערכי סוכר נמוכים בדם לא הובילה למספר רב של תאונות דרכים במדגם המחקר. בסה”כ, 22% מהנהגים דיווחו על תאונה כלשהי במהלך השנה, אך רק 2.4% מהמקרים נבעו מאירועים של ערכי סוכר נמוכים בדם.

המשתתפים טענו כי ב-35% מהמקרים הם בדקו את רמת הסוכר בדמם 30 דקות לפני תאונה כלשהי בזמן נהיגה. ב-78% מהמקרים הללו, ערכי הסוכר בדם עמדו בנקודת זמן זו על פחות מ-90 מ”ג לד”ל. ב-48% מהמקרים הללו, הערכים עמדו על פחות מ-70 מ”ג לד”ל.

יתרה מזאת, בנוסף למחצית המשתתפים שדיווחו על תאונת נהיגה אחת לפחות בזמן רמת סוכר נמוכה בדם, דוגמת התנתקות מנטאלית או דיס-אוריינטציה, עצירה ע”י שוטר, או החלפתם בנהיגה ע”י נהג אחר, 32% דיווחו על שתי תאונות כאלו, ומעלה, ו-5% דיווחו על למעלה מ-5 תאונות.

החוקרים קוראים לרופאים לעודד דיווחים על אירועים מסוג זה, במטרה לחתור לשמירה על ערכי סוכר בדם של מעל 90 מ”ג לד”ל, טרם התחלת נהיגה.

Diabetes Care 2009

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה