Diabetes

תוצאות מפתיעות למחקר הולנדי שהשווה את הטקסוס לסייפר ולסטנט מתכתי בחולי סוכרת

מחקר חדש מצא, כי הטקסוס, סטנט המשחרר paclitaxel, הוא בעל שיעור נמוך יותר של צורך בהתערבות חוזרת ושיעור שווה או נמוך יותר של תמותה או התקף לב בהשוואה לסייפר, המשחרר sirolimus ובהשוואה לסטנט מתכתי.

המחקר השווה תוצאות קליניות ב- 708 חולי סוכרת שטופלו מאפריל 2002 עד אפריל 2004 ע”י טקסוס (250=n) או סייפר (206=n), שנתיים לאחר הפרוצדורה. קבוצה נוספת של 252 חולי סוכרת שטופלו באמצעות סטנט מתכתי לפני אפריל 2002 נבחרו רטרוספקטיבית כקבוצת ביקורת. החולים המתאימים היו תחת טיפול פרמקולוגי ע”י אינסולין או תרופות היפוגליקמיות אוראליות בזמן ביצוע הפרוצדורה.

התוצאות הראו שיעורים טובים יותר לטקסוס מבחינת התערבות חוזרת בהשוואה לסייפר ולסטנט המתכתי. צורך בצנתור חוזר של הנגע בו בוצעה ההשתלה (TLR Target lesion revascularization) התרחש באחוז נמוך יותר משמעותית בחולים עם הטקסוס (5.3%) בהשוואה לסייפר (13.2%) ולסטנט המתכתי (15.6%). צורך בצנתור חוזר של כלי הדם שבו בוצעה ההשתלה (TVRTarget vessel revascularization), מדד נוסף להתערבות חוזרת, הראה תוצאות דומות לטובת הטקסוס- שיעור TVR של 9.7% לעומת 15.3% בסייפר ו-19.5% בסטנט המתכתי.

תוצאת המחקר העיקרית, שבדקה תופעות לוואי לבביות משמעותיות, הייתה אף היא נמוכה יותר בזרוע הטקסוס- 21.2% בהשוואה ל-28.9% בזרוע הסייפר ו-29.7% עבור זרוע הסטנט המתכתי.

הנתונים מתופעות הלוואי הלבביות ומה-TVR מדגימים מגמה חזקה לטובת הטקסוס לעומת הסייפר, וכן מראים יתרונות משמעותיים של סטנט הטקסוס על פני הסטנט המתכתי. שיעורי תופעות הלוואי הלבביות ו-TVR עבור סייפר והסטנט המתכתי היו דומים.

עם זאת, נמצא כי ההיארעות המצטברת של תמותה במהלך השנתיים הייתה דומה בקרב שלוש הקבוצות, עם שיעורים של 11.5% עבור הטקסוס, 13.3% עבור הסייפר ו-9.8% עבור הסטנט המתכתי. שיעור אוטם שריר הלב היה 5.1% בקבוצת הסייפר, לעומת 3.4% בקבוצת הטקסוס.  והיה גבוה משמעותית בקבוצת הסטנט המתכתי (7.7%). בנוסף, שיעור הטרומבוזיס בסטנט הטקסוס היה נמוך יותר כעבור שנתיים מזה שבסייפר (2.4% לעומת 4.4%), אולם, ההבדל היה חסר משמעות סטטיסטית. שיעור הטרומבוזיס בסטנט המתכתי עמד כעבור שנתיים על 0.8%- הבדל משמעותי סטטיסטית בהשוואה לסייפר, אך לא בהשוואה לטקסוס.

לדברי החוקרים, הם מרוצים מהעובדה שהמחקר מאשר שוב את פרופיל הבטיחות והיעילות החיובי של מערכות הסטנטים משחררי ה- paclitaxel, כפי שהוכח בעבר במגוון רחב של מחקרים קליניים וכן במיליוני הסטנטים שהושתלו עד כה.

החוקרים מציינים, כי חולי סוכרת סובלים לרוב משיעור גבוה יותר של סיבוכים ארוכי טווח יחסית למכלול החולים בקרדיולוגיה התערבותית, מה שהופך את התוצאות בחולי סוכרת עם מחלה לבבית למשמעותיות יותר בהערכת יעילות הסטנט. תת הקבוצה ההולכת וגדלה של חולי סוכרת עוברת כיום יותר מרבע מכלל הפרוצדורות ההתערבותיות בעורקים הכליליים בארה”ב.

לידיעה ב-docguide

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מזון מעובד מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכי סוכרת (Am J Clin Nutrition)

    מזון מעובד מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכי סוכרת (Am J Clin Nutrition)

    צריכה רבה יותר של מזון אולטרה-מעובד מלווה בעליה בסיכון הכולל לסיבוכים מיקרווסקולאריים בכלל ולמחלת כליות בפרט בחולים עם סוכרת מסוג 2, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת The American Journal of Clinical Nutrition. החוקרים בחנו את הקשר בין צריכת מזון אולטרה-מעובד ובין הסיכון לסיבוכים מיקרווסקולאריים של סוכרת במדגם פרוספקטיבי שכלל 5,685 משתתפים עם סוכרת […]

  • צום לסירוגין מסייע במאמצים לירידה במשקל בחולים עם טרום-סוכרת או סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    צום לסירוגין מסייע במאמצים לירידה במשקל בחולים עם טרום-סוכרת או סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    במבוגרים עם טרום-סוכרת או סוכרת מסוג 2, צום לסירוגין הפחית את משקל הגוף ומדד מסת הגוף והביא לשיפור איזון גליקמי, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צום לסירוגין עשוי לשמש כגישה גמישה יותר להפחתת משקל ושיפור הבריאות הקרדיו-מטבולית בהשוואה להגבלה קלורית, אך אין נתונים רבים […]

  • חשיפה לרעב לפני הלידה מלווה בסיכון מוגבר כפליים לסוכרת מסוג 2 בבגרות (Science)

    חשיפה לרעב לפני הלידה מלווה בסיכון מוגבר כפליים לסוכרת מסוג 2 בבגרות (Science)

    חשיפה לפני הלידה לחסר קיצוני במזון מלווה בעליה של למעלה מכפליים בסיכון להתפתחות סוכרת מסוג 2 בבגרות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הקשר ארוך הטווח בין חשיפה לפני הלידה לרעב ובין הסיכון לסוכרת מסוג 2 בבגרות באמצעות נתונים מההולודומר, הרעב מעשה ידי אדם באוקראינה. בשנים 1932-1933 המשטר […]

  • האם מתן תוך-תקאלי של מורפין עלול להביא לעליה בסיכון לסיבוכים לאחר-ניתוח? (Br J Anaesthesia)

    האם מתן תוך-תקאלי של מורפין עלול להביא לעליה בסיכון לסיבוכים לאחר-ניתוח? (Br J Anaesthesia)

    מתן מורפין תוך-תקאלי במהלך ניתוח או לידה מלווה בעליה משמעותית בסיכון לבחילות והקאות לאחר-ניתוח, גרד ואצירת שתן, כך עולה מתוצאות מטה-אנליזה חדשה שפורסמו בכתב העת British Journal of Anaesthesia. החוקרים בחנו את הנתונים מ-168 מחקרים שכללו 9,917 משתתפים שעברו ניתוחים שונים או לידה תחת הרדמה כללית או ספינאלית. הם ערכו השוואה בין חולים שקיבלו מורפין […]

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה