Diabetes

אסטרוגן במתן טרנסדרמלי עדיף בנשים עם תסמונת מטבולית (מתוך Fertil Steril)

ממחקר חדש עולה, כי מתן אסטרוגן טרנסדרמלי (באמצעות פאצ’)  עדיף על פני מתן פומי בנשים עם תסמונת מטבולית הסובלות מתסמיני גיל המעבר, מאחר וטיפול פומי עלול להחמיר תנגודת לאינסולין ופרמטרים הקשורים לאדיפונקטין.

במסגרת המחקר, 50 נשים לאחר גיל המעבר (גיל ממוצע 54 שנים) הסובלות מעודף משקל ומתסמונת מטבולית, חולקו באקראי לטיפול פומי או טרנסדרמלי באסטרוגן למשך 12 שבועות.

החוקרים בצעו בדיקות דם בצום לפני ולאחר הטיפול למדידת רמות גלוקוז, אינסולין, פרופיל שומנים, אדיפונקטין, לפטין, רזיסטין וגרלין. בנוסף, המשתתפות עברו מבחן סבילות לגלוקוז ומבחן סבילות לאינסולין תוך-וורידי.

נמצא, כי בקבוצת האסטרוגן הפומי הייתה החמרה משמעותית במרקרים לעמידות לאינסולין. בנוסף, צוות החוקרים מצא ירידה משמעותית ביחס גלוקוז-אינסולין ובאינדקס הכמותי לרגישות לאינסולין, ועלייה משמעותית באינסולין הבסיסי.

שינויים משמעותיים נוספים בקבוצת האסטרוגן האוראלי כללו עלייה ברמות HDL ולפטין, בזמן שאדיפונקטין נותר ללא שינוי. בנוסף, נצפתה עלייה ברזיסטין וירידה ברמות הבסיס של גרלין.

בניגוד לכך, לא נצפו שינויים משמעותיים בפרמטרים לתנגודת לאינסולין לאחר מתן אסטרוגן טרנסדרמלי, למעט ירידה ביחס גלוקוז-עמידות לאינסולין.

נשים בקבוצת האסטרוגן הטרנסדרמלי לא הראו שינויים בלפטין או רזיסטין, בעוד שהיו עליות משמעותיות באדיפונקטין וירידה ברמות גרלין. לא נצפו שינויים בפרמטרים השומניים.

על אף שיש צורך במחקרים ארוכי טווח בטרם יוכלו להינתן המלצות, החוקרים מציינים, כי על-פי הממצאים יש לטפל באסטרוגן במתן טרנסדרמלי בנשים שמנות הסובלות מתסמונת מטבולית.

Fertil Steril 2006;86:1669-1675

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם Buprenorphine-Naloxone בטוח יותר מ-Buprenorphine לבדו בהיריון? (JAMA)

    האם Buprenorphine-Naloxone בטוח יותר מ-Buprenorphine לבדו בהיריון? (JAMA)

    מתן Buprenorphine בשילוב עם Naloxone בזמן היריון מלווה בסיכון מופחת לתסמונת גמילה ביילוד ואשפוז יילודים ביחידת טיפול נמרץ, בהשוואה למתן Buprenorphine לבדו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA. מהנתונים עולה כי אין הבדל משמעותי בשיעור המומים המולדים המג’וריים בין שתי אפשרויות הטיפול. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה שהתבסס על נתונים אודות מבוטחי מדיקייד […]

  • מזון מעובד מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכי סוכרת (Am J Clin Nutrition)

    מזון מעובד מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכי סוכרת (Am J Clin Nutrition)

    צריכה רבה יותר של מזון אולטרה-מעובד מלווה בעליה בסיכון הכולל לסיבוכים מיקרווסקולאריים בכלל ולמחלת כליות בפרט בחולים עם סוכרת מסוג 2, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת The American Journal of Clinical Nutrition. החוקרים בחנו את הקשר בין צריכת מזון אולטרה-מעובד ובין הסיכון לסיבוכים מיקרווסקולאריים של סוכרת במדגם פרוספקטיבי שכלל 5,685 משתתפים עם סוכרת […]

  • צום לסירוגין מסייע במאמצים לירידה במשקל בחולים עם טרום-סוכרת או סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    צום לסירוגין מסייע במאמצים לירידה במשקל בחולים עם טרום-סוכרת או סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    במבוגרים עם טרום-סוכרת או סוכרת מסוג 2, צום לסירוגין הפחית את משקל הגוף ומדד מסת הגוף והביא לשיפור איזון גליקמי, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צום לסירוגין עשוי לשמש כגישה גמישה יותר להפחתת משקל ושיפור הבריאות הקרדיו-מטבולית בהשוואה להגבלה קלורית, אך אין נתונים רבים […]

  • חשיפה לרעב לפני הלידה מלווה בסיכון מוגבר כפליים לסוכרת מסוג 2 בבגרות (Science)

    חשיפה לרעב לפני הלידה מלווה בסיכון מוגבר כפליים לסוכרת מסוג 2 בבגרות (Science)

    חשיפה לפני הלידה לחסר קיצוני במזון מלווה בעליה של למעלה מכפליים בסיכון להתפתחות סוכרת מסוג 2 בבגרות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הקשר ארוך הטווח בין חשיפה לפני הלידה לרעב ובין הסיכון לסוכרת מסוג 2 בבגרות באמצעות נתונים מההולודומר, הרעב מעשה ידי אדם באוקראינה. בשנים 1932-1933 המשטר […]

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה