Diabetes

טיפול באירועי היפרגליקמיה לאחר ארוחה אינו מעכב את התקדמות סוכרת מוקדמת (Diabetes Care)

ממחקר חדש עולה כי טיפול באירועי היפרגליקמיה לאחר ארוחה, באמצעות Acarbose, אינו מעכב את התקדמות סוכרת מסוג 2 בשלב מוקדם.

אירועי היפרגליקמיה לאחר ארוחות הם סמן מובהק לסוכרת מסוג 2 בשלב מוקדם, והתוצאה של העמסת הסוכר עשויה להביא לדיספונקציה פרוגרסיבית של תאי ביתא. לכן, טיפול באירועי היפרגליקמיה אלו עשוי להאט את ההתקדמות.

החוקרים בדקו את התוצאות בקרב 219 חולי סוכרת מסוג 2 בשלב מוקדם, שחולקו באקראי לטיפול ב-Acarbose או פלסבו, למשך 5 שנים, או עד להופעת היפרגליקמיה גלויה, שהוגדרה כשתי מדידות רצופות ברבעון של רמות סוכר גבוהות מ-140 מ”ג לד”ל.

החוקרים מצאו כי טיפול ב-Acarbose יעיל לצמצום Postprandial Hyperglycemia, אך לא הביא להאטת התקדמות המחלה. 29% ממטופלי Acarbose המשיכו והתקדמו להיפרגליקמיה גלויה, שיעור שאינו שונה משמעותית מזה שבקבוצת הביקורת (34%).

כמו כן, לא נרשמה עדות לכך ש-Acarbose הביא לשיפור בתנגודת לאינסולין או בתפקוד תאי ביתא. עםז זאת, בחולים עם רמות סוכר בצום נמוכות מ-126 מ”ג לד”ל, בתחילת המחקר, טיפול ב-Acarbose הצליח למנוע התקדמות לרמות סוכר גבוהות יותר.

מאחר שטיפולים לשיפור Postprandial Hyperglycemia לא האטו את התקדמות הסוכרת, ייתכן שגורמים אחרים משחקים תפקיד משמעותי יותר בהתקדמות הסוכרת.

Diabetes Care 2006;29:2095-2101

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה