Diabetes

האם צ’ילי משפיע על הפרשת אינסולין לאחר ארוחה? (Am J Clin Nutr)

ממחקר חדש עולה כי צ’ילי מחליש את הפרשת האינסולין בתגובה לארוחה.

מחקרים בבע”ח ובבני אדם מצאו כי ארוחות עתירות צ’ילי מגבירות את ההוצאה האנרגטית וחמצון שומן, שעשויים לסייע בהורדת שכיחות השמנת-יתר והפרעות אחרות.

מאחר שדיאטה רגילה משפיעה על פעילות ותגובתיות הרצפטורים האחראים לבקרת והעברת חומר מזון, יש לבדוק את השפעות צריכה רגילה של צ’ילי על התגובה המטבולית לארוחות.

במחקר הנוכחי שכלל שני מחזורי דיאטה במשך 4 שבועות כל אחד (צ’ילי ורגילה), השתתפו 36 נבדקים. הגיל הממוצע של המשתתפים עמד על 46 שנים, ו-BMI ממוצע של 26.3. החוקרים בדקו את רמות האינסולין בדם, C-Peptide, וריכוז הגלוקוז והוצאת האנרגיה בצום ועד 120 דקות לאחר הארוחה.

החוקרים זיהו הטרוגניות בולטת בין הארוחות והעליה המקסימלית בריכוז אינסולין, והשטח שמתחת לגרף (AUC) עבור אינסולין (P=0.0002). הריכוז הגבוה ביותר זוהה עבור ארוחה רגילה לאחר דיאטה רגילה, והריכוז הנמוך ביותר זוהה עבור ארוחת צ’ילי לאחר דיאטה הכוללת צ’ילי. כאשר השתמשו בחציון BMI (26.3) כנקודת חתך, נמצא כי במשתתפים עם BMI של 26.3 ומעלה קיימת הטרוגניות ברמות C-Peptide, iAUC C-Peptide, וסך השטח מתחת לגרף עבור ההוצאה האנרגטית (P<0.02 לכולם), כאשר הערכים הגבוהים ביותר היו לאחר ארוחה רגילה בעקבות דיאטה רגילה, והריכוז הנמוך ביותר היה לאחר ארוחת צ’ילי בעקבות דיאטה הכוללת צ’ילי.

בניגוד לכך, מנת C-Peptide/Insulin, מדד לפינוי הכבדי של אינסולין, היתה הגבוהה ביותר לאחר ארוחות צ’ילי בעקבות דיאטה הכוללת צ’ילי (P=0.002).

החוקרים מסכמים כי צריכת צ’ילי באופן קבוע עשויה להחליש את הפרשת האינסולין לאחר ארוחה. מתוצאות המחקר עולה כי כמות האינסולין הדרושה לאיזון העליה בסוכר לאחר ארוחה, קטנה יותר בעקבות ארוחת צ’ילי בעקבות דיאטה הכוללת צ’ילי. יתרה מזאת, התוצאות בולטות יותר עם BMI גבוה יותר.

החוקרים ממליצים לערוך מחקרים נוספים לאישרור הממצאים באנשים בסיכון גבוה להיפראינסולינמיה, ולקבוע אם תגובה טובה יותר של אנסולין עשויה לגרום להשפעות שליליות על התרמוגנזה בחולים הסובלים מעודף משקל או השמנת-יתר.

Am J Clin Nutr. 2006;84:63-69.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה