Dermatology other

retapamulin, התרופה הראשונה ממשפחה חדשה של אנטיביוטיקות, יעילה כטיפול טופיקלי

חוקרים הציגו יותר מתריסר מאמרים מדעיים המפרטים כיצד ה-retapamulin, התרופה האנטיביוטית הראשונה לשימוש בבני אדם שמקורה ממשפחת מרכיבים הידועים כ-pleuromutilins, נראית מועילה לאורך טווח רחב של פתוגנים הגורמים לזיהומים בעור ובמבנה העור.

ד”ר Goldstein, שהציג פוסטר שנושא במסגרת הכינוס השנתי של ה-Interscience Conference on Antimicrobial Agents and Chemotherapy (ה-ICAAC), מסביר כי קיים צורך רב באנטיביוטיקות לשימוש טופיקלי כמו התרופה הזו, שכן הטיפול נכשל בחולים רבים הנעזרים בסוגים שונים של טיפולים.

ד”ר Goldstein מדווח כי retapamulin מראה פעילות טובה כנגד 141 זני Propionibacterium שבודדו קלינית, כולל זנים שהראו עמידות ל-erythromycin, ל-clindamycin, ול-tetracycline.

בהתבסס על מחקר זה, ראוי ה-retapamulin להבחן עוד ויש לחקור את השימוש הקליני בו לטיפול באקנה, מסביר ד”ר Goldstein.

פרופ’ Kosowska-Shick, שהשתתפה גם היא בכינוס, מסבירה כי תוצאות המחקר נוגעות לשימוש האפשרי ב-retapamulin כטיפול טופיקלי בזיהומי עור ורקמות רכות שאינם מסובכים, הנגרמים בשל Staphylococcus aureus.

היא מוסיפה כי ל-retapamulin פוטנציאל נמוך לגרום להתפתחות עמידות של S. aureus, אחד הפתוגנים העיקריים שרכזו עמידות כנגד רוב סוגי האנטיביוטיקות.

למעשה, S. aureus עמיד ל-methicillin (או MRSA) נותר אחד הפתוגנים המסוכנים והפוטנטיים ביותר. אולם, כאשר ד”ר Shawar, שהציג גם היא פוסטר במהלך הכינוס, בדק 109 זני MRSA שבודדו, כולל אלו שהיו בעלי פרופיל גנטי אלים, הושמדו כולם באמצעות שימוש ב-retapamulin במינונים נמוכים.

כל זני ה-MRSA עוכבו בתרבית על-ידי ריכוזי retapamulin של 0.12mcg/mL ומטה, מציין ד”ר Shawar. הוא מסביר כי חברת GlaxoSmithKline מילאה בנובמבר בקשה לרישום תרופה חדשה ב-FDA עבור ה-retapamulin.

משתתפת אחרת בכינוס, גב’ Scangarella, מסבירה כי הושלמו מחקרי שלב 3 של התרופה ותוצאותיהם כלולות בטופס הבקשה שהגישה החברה ל-FDA. היא מסבירה כי המידע העולה ממחקרים אלה יפורסם לציבור במועד מאוחר יותר.

retapamulin הינו התרופה הראשונה ממשפחת ה-pleuromutilin שמיועדת לשימוש כטיפול אנטי-חיידקי טופיקלי בזיהומי עור. יש לה דרך פעולה ייחודית והיא אינה גורמת להופעת cross-resistance לתרופות אנטי-בקטריאליות אחרות.

באף אחד מהפוסטרים שהוצגו ב-ICAAC לא דווח על ניסויים קליניים שנערכו בבני אדם.

ד”ר Jones, שהשתתף בכינוס מסביר כי בשל הירידה ביעילותן של התרופות הטופיקליות שאושרו לשימוש, לדוגמא ה-mupirocin, נראה שיש צורך בפיתוח תרופות חדשות ללא cross-resistance למשפחות אנטי-חיידקיות אחרות.

במצגת שלו, בוחן ד”ר Jones יותר מ-600 זנים שבודדו וקובע כי עמידות ל-erythromycin, ל-mupirocin או ל-oxacillin, איננה משפיעה על הריכוז המזערי המעכב של retapamulin.

לידיעה ב-doc’s guide

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • עדויות חדשות תומכות ביעילות ובטיחות Dupilumab לאורך חמש שנים כנגד אטופיק דרמטיטיס (JAMA Dermatology)

    עדויות חדשות תומכות ביעילות ובטיחות Dupilumab לאורך חמש שנים כנגד אטופיק דרמטיטיס (JAMA Dermatology)

    לאורך חמש שנים, טיפול ב- Dupilumab (דופיקסנט) הדגים פרופיל בטיחות מקובל ויעילות ממושכת, עם שיפור משמעותי בסימנים ותסמינים של אטופיק דרמטיטיס בחולים עם מחלת עור בדרגה בינונית-עד-חמורה. מחר LIBERTY AD בשלב 3 הינו מחקר הארכה בתווית-פתוחה להערכת בטיחות ויעילות Dupilumab ב-2,677 מבוגרים עם אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה אשר לקחו בעבר חלק במחקרי Dupilumab לאורך חמש […]

  • קרם Roflumilast אושר לטיפול באקזמה בחולים מגיל שש שנים ומעלה (מתוך הודעת ה-FDA)

    קרם Roflumilast אושר לטיפול באקזמה בחולים מגיל שש שנים ומעלה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישרו התוויה חדשה לטיפול בקרם Roflumilast בריכוז 0.15% כנגד אטופיק דרמטיטיס בדרגה קלה-עד-בינונית במבוגרים וילדים מגיל שש שנים ומעלה. המומחים מסבירים כי קרם Roflumilast, אשר פותח ע”י חברת Arcutis Biotherapeutics, הינו מעכב PDE-4 מקומי ללא-סטרואידים, אשר אושר בעבר בריכוזים גבוהים לטיפול בסבוריאה ופסוריאזיס רובדי. האישור הנוכחי מבוסס […]

  • התועלת של Spironolactone בנשים עם הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    התועלת של Spironolactone בנשים עם הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Women’s Dermatology עולה כי ל- Spironolactone תועלת בנשים בגיל הפוריות עם אבחנה של הידראדניטיס סופורטיבה בדרגה קלה, בפרט במידה והטיפול ניתן בשלב מוקדם. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 157 נשים בגילאי 12-50 שנים (גיל חציוני של 36.5 שנים) עם אבחנה של הידראדניטיס סופורטיבה, אשר טופלו ב- Spironolactone במשך לפחות […]

  • התועלת של משלב פרדניזון ואוגמנטין בטיפול בהתלקחויות הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    התועלת של משלב פרדניזון ואוגמנטין בטיפול בהתלקחויות הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    טיפול פומי משולב בפרדניזון ואוגמנטין מהווה גישת טיפול קצר-טווח יעילה לטיפול בהתלקחויות הידראדניטיס סופורטיבה ומפחית את היקף הביקורים לחדרי מיון, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת International Journal of Women’s Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות טיפול ארוך-טווח, חולים עם הידראדניטיס סופורטיבה חווים לעיתים קרובות התלקחויות של המחלה. לעיתים קרובות חולים עם התלקחות המחלה […]

  • ארבעה מכל עשרה אנשים ברחבי העולם סובלים מסבוריאה דרמטיטיס (JAMA Dermatology)

    ארבעה מכל עשרה אנשים ברחבי העולם סובלים מסבוריאה דרמטיטיס (JAMA Dermatology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי סבוריאה דרמטיטיס (Seborrheic Dermatitis) פוגעת בכ-4% מכלל האוכלוסייה, עם הבדלים משמעותיים בין קבוצות גיל, אוכלוסיות ואזורים שונים, עם שכיחות גבוהה יותר במבוגרים לעומת ילדים. החוקרים השלימו מטה-אנליזה שכללה 121 מחקרים עם למעלה מ-1.2 מיליון מטופלים עם אבחנה של סבוריאה דרמטיטיס על-ידי רופא. המחקרים שנכללו בסקירה הנרחבת […]

  • זיהומים מסכני-חיים נדירים בתינוקות שנולדו במועד עם שלפוחיות או פוסטולות (Pediatrics)

    זיהומים מסכני-חיים נדירים בתינוקות שנולדו במועד עם שלפוחיות או פוסטולות (Pediatrics)

    בתינוקות שנולדו במועד וללא חום עם שלפוחיות או פוסטולות קיים סיכון נמוך מאוד לזיהומים מסכני-חיים לאחר שלילת אבחנה אפשרית של זיהום בנגיף HSV (או Herpes Simplex Virus), כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Pediatrics. החוקרים בחנו את הרשומות הרפואיות הממוחשבות של תינוקות בגיל עד 60 ימים עבורם הוזמן ייעוץ רופא עור בשישה מרכזים […]

  • האם בחולי פסוריאזיס סיכון מוגבר למחלת ריאות חסימתית כרונית? (Resp Med)

    האם בחולי פסוריאזיס סיכון מוגבר למחלת ריאות חסימתית כרונית? (Resp Med)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Respiratory Medicine עולה כי אבחנה של פסוריאזיס אינה מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות מחלת ריאות חסימתית כרונית (Chronic Obstructive Pulmonary Disease, או COPD). ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הבנת הקשר בין פסוריאזיס ובין מחלת ריאות חסימתית כרונית עשויה לסייע בטיפול טוב יותר בחולים. מטרתם במחקר הנוכחי הייתה לקבוע את שיעורי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה