Depression

טיפול משלים ב- Aticaprant עשוי לשפר תסמיני דיכאון מג’ורי (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American Society of Clinical Psychopharmacology)

טיפול משלים ב- Aticaprant בחולים עם דיכאון מג’ורי לאחר כישלון טיפול בנוגדי-דיכאון לווה בשיפור גדול יותר בתסמינים, בהשוואה לפלסבו, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Society of Clinical Psychopharmacology.

מטרת המחקר הייתה לבחון את התועלת התרפויטית של Aticaprant, אנטגוניסט סלקטיבי לקולטן קאפא לאופיואידים, כטיפול משלים בחולים עם דיכאון. לצורך כך, הם השלימו מחקר רב-מרכזי, כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו, אקראי, שכלל 184 חולים בגילאי 18-64 שנים עם הפרעת דיכאון מג’ורית ותגובה לא-מספקת לטיפול בנוגדי-דיכאון כפי שנקבע לפי מדד MADRS (או Montgomery Asberg Depression Rating Scale) של 25 נקודות ומטה לאחר טיפול ב-SSRI/SNRI ואנהדוניה כפי שנקבע לפי מדד SHAPS (או Snaith-Hamilton Pleasure Scale) של עד 20 נקודות בתחילת המחקר.

המשתתפים השלימו שלב סקירה בן חמישה שבועות ולאחריו שלב טיפול בן 11 שבועות, אשר כלל תקופת פלסבו של עד 3 שבועות ותקופת טיפול בת 6 שבועות. החולים שהשלימו את הטיפול עברו תקופת גמילה בה קיבלו רק פלסבו לזמן שנותר במחקר.

כל המשתתפים חולקו ביחס 1:1 לקבלת Aticaprant במינון 10 מ”ג בכל יום או להמשיך פלסבו במהלך שלב הטיפול, תוך המשך טיפול ב-SSRI/SNRI, ללא שינוי, לאורך תקופת המחקר.

ניתוח בטיחות הטיפול כלל 169 משתתפים, כאשר הניתוח הסופי לפי כוונה לטפל כלל 166 חולים.

לאחר שישה שבועות, השיפור במדד MADRS היה גדול יותר משמעותית עם Aticaprant לעומת פלסבו בניתוח לפי כוונה לטפל.

בקרב חולים עם רמת אנהדוניה גבוהה (מדד SHAPS של 38) בתחילת הטיפול מצאו החוקרים הבדלים גדולים יותר בין Aticaprant ופלסבו לאחר שישה שבועות (גודל השפעה של 0.51) בהשוואה לאלו עם רמת אנהדוניה נמוכה (מדד SHAPS בטווח 20-38) (גודל השפעה של 0.29).

מהנתונים עולה כי הטיפול נסבל היטב, כאשר אירועים חריגים שהובילו להפסקת הטיפול תועדו במעט מאוד חולים. תופעות הלוואי הנפוצות שתוארו עם Aticaprant ופלסבו כללו כאבי ראש (11.8% לעומת 7.1%, בהתאמה), שלשול (8.2% לעומת 2.4%, בהתאמה), גרד (5.9% לעומת 0%) ונזופרינגיטיס (5.9% לעומת 2.4%, בהתאמה). עוד דווח על אירוע חריג חמור אחד (דלקת חדה של כיס המרה בזרוע הפלסבו) ולא דווח על מקרי תמותה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי טיפול משלים ב- Aticaprant בחולים עם הפרעת דיכאון מג’ורית ותגובה לא-מלאה לטיפול סטנדרטי, עשוי להביא להפחתה משמעותית במדדי MADRS לעומת פלסבו. פרופיל הבטיחות של הטיפול התרופתי חיובי ותומך בהשלמת מחקרים נוספים להערכת הטיפול.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American Society of Clinical Psychopharmacology

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה