Depression

שכיחות ההפרעות הנפשיות בקרב מבוגרים גבוה באופן ניכר ממה שהוערך בעבר (JAMA)

דיכאון אישה צעירה

מאת  מערכת אי-מד

מס’ האנשים בגיל הביניים ומבוגרים יותר אשר סובלים מהפרעות פסיכיאטריות גבוה באופן ניכר מזה שדווח בעבר, כך עולה ממחקר חדש מ-JAMA .  

ניתוח של יותר מ-1000 מבוגרים שהשתתפו במחקר ה- Baltimore Epidemiologic Catchment Area (ובקיצור ECA) , אשר כולל מידע מראיונות שבוצעו עד לפני 24 שנים, מראה עליה של בין פי 2 ל-12 בדיווח על בעיות נפשיות בין שתי התקופות, ככל הנראה על רקע תת דיווח בראיון הראשון. לעומת זאת, היה דיוק גבוה בדיווחים על מחלות גופניות כמו סוכרת, יתר לחץ דם ודלקת מפרקים.

מסקנת החוקרים היא שהערכה המתייחסת לתקופת חיים המסתמכת על איסוף מידע נקודתי בודד על ציר הזמן עלולה להוביל להערכת חסר של הפרעות נפשיות.

החוקרים מוסיפים כי למרות שיש צורך במחקרים נוספים, המחקר הזה מעלה שאלה לגבי הדיוק של סקרי אוכלוסיה כללית. במקום זה, להערכתם, דיווחים מצטברים ועוקבים עשויים לספק מידע מדוייק יותר על שכיחות תחלואה לאורך תקופת חיים.

כאמור , החוקרים העריכו מידע שהתקבל מ-1071 משתתפים (מהם 63% נשים, 62% לבנים, 35% שחורים) במסגרת מחקר מעקב ארוך טווח.

במהלך תקופת המחקר היו ארבעה גלים של ראיונות עם המשתתפים בשנים 1981, 1982 , 1996 ו-2004/5 . הגיל הממוצע בתקופת הבסיס היה 35.4 ובגל האחרון 58.9 .

במהלך שני גלי הראיונות הראשונים, הפרעות פסיכיאטריות אובחנו על בסיס קריטריוני DSM-III , ובשני הגלים האחרונים על בסיס DSM-III-R .

המימצאים הראו כי הערכה של הפרעת דכאון מג’ורי (MDD) הייתה בשכיחות של 4.5% בגל האחרון לעומת 13.1% עבור התקופה המצטברת.

בנוסף, הערכה רטרוספקטיבית לעומת מצטברת הראתה 0.6% לעומת 7.1% בהתאמה שכיחות של הפרעה כפייתית (OSD) , של 12.6% לעומת 25.3% עבור חרדה חברתית ו-2.5% לעומת 6.7% עבור הפרעת חרדה, 9.1% לעומת 25.9% עבור תלות או התמכרות לאלכוהול ו-6.7% לעומת 17.6% לתלות/התמכרות לסמים.

היחס בין שיעורי השכיחות להפרעות לאורך החיים על בסיס הגל הרביעי לראיונות לבין השכיחות המוערכת על בסיס תוצאות מצרפיות לתקופה נע בין פי 2 ל-12 .

תופעה זו כאמור לא נמצאה לגבי דיווחים על מחלות שאינן נפשיות כמו סוכרת ויל”ד, שם ההבדלים בהערכת התחלואה לאורך החיים על בסיס הגל הרביעי של הראיונות לתוצאה המצטברת לא היו משמעותיים, ועמדו על יחס של 1.1-1.3 בלבד בין הגישה המצרפית לנקודתית.

החוקרים מציינים שמשתתפים שהיו מעל גיל 59 היו עם סיכון יחסי גדול יותר בהשוואה לצעירים מגיל 50 לציין הפרעת דכאון קודמת (סיכון יחסי של פי 6.69, ברווח בר סמך של בין 1.54-29.06 ), הפרעת חרדה (פי 14.42) , התמכרות לאלכוהול (פי 16.4) והתמכרות לסמים (פי 22.6).

החוקרים מסיקים כי נטל ההפרעות הנפשיות הקיים באוכלוסיה עשוי להיות גדול יותר באופן ניכר מזה שהוערך בעבר. ייתכן שהדבר נובע מהתדמית השלילית שיש להפרעות נפשיות ולדיווח חסר בעיקר בגילאים צעירים יותר.

JAMA Psychiatry. Published online January 8, 2014

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    בנשים עם תחלואה אימהית חמורה סיכון מוגבר לפניה למחלקה לרפואה דחופה או אשפוז על-רקע הפרעת מצב נפשי לאורך עד 13 שנים לאחר הלידה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במחקר העוקבה הרטרוספקטיבי השוו החוקרים את הביקורים בחדרי מיון ואשפוזים בשל מצב נפשי בנשים לאחר-לידה  עם וללא תחלואה אימהית חמורה לאורך 13 […]

  • האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר אפשרי בין תחושת דחק וחרדה בזמן הריון ובין סיכון מוגבר ללידה בשבוע מוקדם יותר, אך רק בשבועות מוקדמים של ההיריון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהאטיולוגיה אינה ידועה היטב, לידה מוקדמת מהווה סוגיה רפואית חשובה מאחר והינה […]

  • היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    בנשים עם היסטוריה של הפלות חוזרות תועד סיכון מוגבר להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Epidemiology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד עדויות מצביעות על הקשר בין היסטוריה פוריות ורביה, כולל גיל הופעת מחזור ווסת ראשון, ולדנות וגיל בעת הופעת מנופאוזה, ובין הסיכון להתפתחות דמנציה. עם זאת, אין […]

  • תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    טיפול במינון גבוה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, בפרט Quetiapine, Clozapine ו-Olanzapine, מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות בחולים עם סכיזופרניה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. טיפול מונותרפי בתכשירים עם עומס אנטי-כולינרגי גבוה גם מעלה את הסיכון לדלקת ריאות. החוקרים התבססו על מספר מאגרי נתונים ארציים ובחנו את הנתונים אודות חולים שטופלו בשל סכיזופרניה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה