Constipation

טיפול ארוך טווח ב- Tegaserod בטוח ויעיל כנגד עצירות כרונית (Am J Gastroenterol.)


ממחקר שנערך באירופה, אוסטרליה ודרום אפריקה עולה כי טיפול ב- Tegaserod (Zelnorm) במשך 16 חודשים הוא בטוח, נסבל היטב, ויעיל, בחולים הסובלים מעצירות כרונית.

ההשערה היא כי שינוי במעבר הסיגנלים של סרוטונין משחק תפקיד באחד המנגנונים המעורבים בעצירות כרונית. Tegaserod הוא אגוניסט לרצפטור לסרוטונין , המעודד פעילות מע’ עיכול, ובצורה פחות בולטת, מגביר את ההפרשה של כלור ומים במעי.

כתוצאה מכך, החוקרים מדווחים כי טיפול ב- Tegaserod מביא למעבר מים בתוך הלומן של המעי, צואה רכה יותר, והגברת הזרימה בתוך הלומן. Tegaserod הוכח כבר כיעיל במשך 12 חודשים, בטיפול בעצירות על רקע IBS (Irritable Bowel Syndrome). מחקרים קודמים בנושא Tegaserod כללו למעלה מ-14,000 חולים.

במחקר הנוכחי, מסבירים החוקרים כי הם כבר השלימו מחקר בן 3 חודשים, שבחן את הטיפול ב- Tegaserod כנגד עצירות כרונית, והוכיח את יעילות ובטיחות התרופה בטווח הקצר. המחקר הנוכחי הוא הארכה של 13 חודשים, למחקר שהוזכר.

משתתפים שטופלו בתחילה במינון של 6 מ”ג, פעמיים ביום (n=283), ומשתתפים שטופלו תחילה בפלסבו (n=274), טופלו במינון 6 מ”ג במהלך תקופת ההארכה של המחקר. הנבדקים שטופלו תחילה ב- Tegaserod במינון 2 מ”ג פעמיים ביום (n=283), המשיכו באותו מינון. התרופה הנוספת היחידה שהם הורשו ליטול היא Bisacodyl במינון 15 מ”ג ביום, במידה ועברו 4 ימים ללא תנועת מעיים.

כל המשתתפים היו בגיל 65 ומטה, והגיל הממוצע עמד על 45.8 שנים. חציון משך העצירות הכרונית עמד על 10 שנים.

המשתתפים דיווחו כי תסמינים, דוגמאת כאב בטן, נפיחות ועצירות, היו פחות מטרידים במהלך 13 חודשי ההארכה של המחקר, בהשוואה לתחילת המחקר. במהלך 6 החודשים הראשונים, השיפור בתסמינים היה הבולט ביותר, ולאחר מכן נשמרו למשך 7 החודשים הבאים.

ראוי לציין בעיקר את השיפור המתמשך בנפיחות, שכן נתסמין זה קשה לטיפול, וכיום אין טיפול ספציפי יעיל כנגד תלונה שכיחה זו. תופעות הלוואי השכיחות ביותר כוללות כאבי ראש (11.3% לעומת 16.1%) וכאבי בטן (8.8% לעומת 16.1%). תסמינים נוספים כוללים שלשולים, בחילות, כאבי גב, עצירות וגזים.

החוקרים מציינים כי שיעור תופעות הלוואי ירד במשך הזמן בכל שלוש קבוצות הטיפול שהשלימו את תקופת ההארכה של המחקר.

92.7% מהמשתתפים לא סבלו משלשולים. מבין אלו שכן סבלו מהתקף שלשולים, מדובר היה באירוע זמני ולרוב לא נדרש טיפול נוסף, או הפסקת התרופה שנבדקה. אף אחד מהמשתתפים לא נזקק לטיפול בהיפוקלמיה, התייבשות, סינקופה, ירידת ל”ד, או תופעות קרדיאליות.

בדיקות מעבדה לא מצאו שינויים בעלי חשיבות קלינית במדדים החיוניים או בבדיקות השתן, המטולוגיה, או הארכה של מקטע QTc או הפרעות אחרות בבדיקות אק”ג. נרשמו מספר מקרים של עליה זמנית באנזימי הכבד, אך ללא חשיבות קלינית משמעותית.

כל 27 תופעות הלוואי החמורות שתועדו ייוחסו למצבים אחרים מלבד העצירות הכרונית או הטיפול ב- Tegaserod. סה”כ, 19.3% פרשו מהמחקר בשל העדר יעילות, ו-6.3% בשל תופעות לוואי.

לסיכום, החוקרים מאמינים כי ממצאים אלו מעידים כי Tegaserod נסבל היטב ומתאים כטיפול ארוך טווח בחולים הסובלים מעצירות כרונית.

Am J Gastroenterol. 2006;101:2558-2569.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי למעלה מ-5% מהמקרים של מוות פתאומי של תינוקות עשוי להיות קשור להשמנת-יתר אימהית. בארצות הברית מדווח בכל שנה על כ-3,500 מקרים של מוות פתאומי של תינוקות. לאחר מסעות פרסום בשנות ה-90 של המאה הקודמת שכללו המלצות על תנוחות שינה בטוחות […]

  • טיפול משולב ב-Relugolix משפר תפקוד ואיכות חיים בנשים עם אנדומטריוזיס (Fertil Steril)

    טיפול משולב ב-Relugolix משפר תפקוד ואיכות חיים בנשים עם אנדומטריוזיס (Fertil Steril)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Fertility & Sterility עולה כי טיפול משולב ב- Relugolix עם Estradiol ו-Norethisterone Acetate מלווה בירידה בכאב משנית לאנדומטריוזיס לאורך עד 104 שבועות, לצד שיפור בתפקוד ואיכות חיים בריאותית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את ההשפעה של טיפול משולב ב- Relugolix, הכולל Relugolix במינון 40 מ”ג, Estradiol במינון 1 מ”ג […]

  • הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    שלום לכולם וברוכים הבאים לעוד פרק של “טיפ מחדר הרופא”, הפעם נעסוק באחת מהמחלות החשובות והקשות לאבחון – סרטן המעי. פרופסור איתמר רז יחלוק איתנו מידע חדש ומרתק מתוך מאמר שהתפרסם ב-JAMA OPEN ממאי האחרון. נלמד על השיטות המתקדמות לאבחון מוקדם והדרכים לשיפור הסיכויים לטיפול מוצלח. לכל הטיפים השבועיים  בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • תוספת טיפול אימונותרפי לכימותרפיה משפרת הישרדות בנשים עם סרטן שחלות מתקדם (מתוך הודעת חברת Imunon)

    תוספת טיפול אימונותרפי לכימותרפיה משפרת הישרדות בנשים עם סרטן שחלות מתקדם (מתוך הודעת חברת Imunon)

    הוספת תכשיר אימונותרפי ניסיוני לכימותרפיה משפר הישרדות נשים עם סרטן שחלות מתקדם, כך עולה מתוצאות מוקדמות כפי שדווחו בהודעה לעיתונות מטעם חברת התרופות. התכשיר IMNN-001 הינו וקטור פלזמיד דנ”א IL-12 בתוך מערכת ננו-חלקיקים, האפשרת הדבקת התא ולאחר מכן הפרשה קבועה של IL-12. מחקר OVATION 2 כלל נשים עם אבחנה חדשה של סרטן שחלות מתקדם. הנשים […]

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    בחולים עם יחס אלבומין:קריאטינין בשתן של 3,500 מ”ג/גרם ומעלה תועדו שיעורים גבוהים יותר של היפרקלמיה, עם שכיחות גבוהה של ההפרעה האלקטרוליטרית גם בחולים שקיבלו טיפול באנטגוניסטים לקולטן למינרלוקורטיקואידים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Kidney Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן הערכות שונות מאוד של שיעורי היארעות היפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה