Congestive heart failure

תוצאות היעילות והבטיחות של Dapagliflozin (פורסיגה) בחולי סוכרת כפי שדווחו ב-DECLARE עקביים לאורך כל תתי קבוצות הגיל שנבחנו (Diabetes Care)

אנליזה נוספת של DECLARE אשר פורסמה כעת ב-Diabetes Care מדגימה כי תוצאות היעילות והבטיחות של Dapagliflozin   (פורסיגה) עקביות לאורך כל תתי קבוצות הגיל שנבחנו.

ברקע מציינים המחברים כי הנתונים הנוגעים להשפעות של מעכבי נתרן-גלוקוז cotransporter 2 (ובקיצור SGLT2) בקרב קשישים (מעל גיל 65 שנים) וקשישים מאוד (גיל ≥ 75 שנים) מוגבלים. 

כזכור, במחקר (DECLARE) TIMI 58 ביקשו החוקרים לבחון את השפעת Dapagliflozin(פורסיגה) על אירועים קרדיווסקולריים וכלייתיים לעומת פלצבו בקרב חולים עם סוכרת סוג 2. באנליזה הנוכחית בוצע ניתוח תוצאות יעילות ובטיחות בקבוצות תת-גילאים לצורך השפעת הטיפול והאינטראקציה הטיפולית לפי גיל.

במחקר נכללו 17,160 מטופלים , 9,253 היו <65 שנים, 6,811 ≥65 עד <75 שנים ו- 1,096 ≥75 שנים. Dapagliflozin הפחית את הסיכון למוות קרדיווסקולרי או אשפוז עקב אי ספיקת לב באופן עקבי, עם יחסי סיכון (HR) של 0.88 (95% CI 0.72, 1.07), , ושל 0.77   (0.63, 0.94), ו- 0.94 (0.65, 1.36) בקבוצות גיל <65, ≥65 עד <75 ו- ≥75 שנים, בהתאמה (ערך האינטראקציה P 0.5277). ניתן לראות איפוא שהירידה הגדולה והמובהקת ביותר בהפחתת הסיכון למוות קרדיווסקורלי או אשפוז בשל אי ספיקת לב הייתה בקבוצת הגיל של בין 65-75 .

בסך הכל, dapagliflozin לא הפחית באופן מובהק סטטיסטי את שיעורי האירועים הקרדיווסקורליים המג’ורים (MACE ), עם יחס סיכון של HR 0.93 (95% CI 0.81, 1.08), 0.97 (0.83, 1.13), ו- 0.84 (0.61, 1.15) בקבוצות גיל <65, ≥65 ל <75 ו- ≥75 שנים, בהתאמה (ערך P אינטראקציה 0.7352).

הפחתת הסיכון היחסית ליעדי המחקר המשניים כפי שנקבעו מראש, הייתה בשיעור של בין 18% ל- 28% בקבוצות הגיל השונות ללא הטרוגניות.

היפוגליקמיה משמעותית הייתה פחות שכיחה עם דפגליפלוזין לעומת פלצבו, עם יחסי סיכון של 0.97 (בטווח 0.68-1.64 ) , 0.50 (0.29, 0.84) ו-0.68 (0.29, 1.57) בקבוצות גיל <65, ≥65 עד <75, ו- ≥75 שנים, בהתאמה (ערך P אינטראקציה 0.2107).

תוצאות הבטיחות, כולל שברים, הידלדלות נפח, סרטן, דלקות בדרכי השתן והקטיעות היו ללא הבדל מובהק בהשוואה לפלצבו, כאשר הסיכון לפגיעה כלייתית חריפה היה נמוך בדפגליפלוזין , כל זאת ללא תלות בגיל המטופלים. דלקות באברי המין שהיו חמורים או שהובילו להפסקת תרופת המחקר וקיטואידוזיס סוכרתית היו נדירות, ועם זאת שכיחות יותר עם דפגליפלוזין לעומת פלצבו, ללא הטרוגניות (ערכי P אינטראקציה 0.1058 ו- 0.8433, בהתאמה).

מסקנות החוקרים הן שהיעילות והבטיחות הכוללת של דפגליפלוזין הם עקביים ללא קשר לגיל המטופלים.

Diabetes Care 2019 Dec; dc191476.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הפחתת משקל עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות ממאירויות משנית להשמנה (מתוך כנס ה-ADA)

    הפחתת משקל עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות ממאירויות משנית להשמנה (מתוך כנס ה-ADA)

    במבוגרים עם השמנת-יתר המצליחים לרדת במשקל גופם נרשמה ירידה בסיכון להתפתחות ממאירויות על-רקע השמנה, כך עולה מנתונים שפורסמו במהלך כנס ה-American Diabetes Association. החוקרים השלימו מחקר תצפיתי, רטרוספקטיבי, שכלל נתונים אודות 105,472 מבוגרים עם השמנה ובחנו את הרשומות הרפואיות הממוחשבות ממרפאת קליבלנד בין 2000 עד 2022. נתוני מדד מסת גוף נאספו אודות כל משתתף והחוקרים […]

  • טיפול ב-Fenofibrate עשוי להאט התקדמות מחלה עינית סוכרתית (NEJM Evid)

    טיפול ב-Fenofibrate עשוי להאט התקדמות מחלה עינית סוכרתית (NEJM Evid)

    טיפול ב- Fenofibrate מלווה בירידה משמעותית בסיכון להתקדמות מקולופתיה ורטינופתיה סוכרתית, כך עולה מתוצאות מחקר LENS (או Lowering Events in Non-proliferative Retinopathy in Scotland) שהוצגו במהלך כנס ה-American Diabetes Association ופורסמו במקביל ב-NEJM Evidence. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי רטינופתיה סוכרתית הינה האחד מחמשת הגורמים המובילים לאובדן ראיה ברחבי העולם והגורם השני במבוגרים בגיל העבודה […]

  • פעילות גופנית בשעות הערב טובה יותר להפחתת רמות סוכר בדם (Obesity)

    פעילות גופנית בשעות הערב טובה יותר להפחתת רמות סוכר בדם (Obesity)

    פעילות גופנית המבוצעת בעיקרה בשעות הערב מלווה ברמות סוכר נמוכות יותר במבוגרים בעלי אורח חיים יושבני עם עודף-משקל או השמנת-יתר, בפרט באלו עם הפרעה במשק הסוכר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obesity. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אימונים גופניים בשעות אחר הצהריים והערב משפרים א משק הסוכר במבוגרים עם עודף-משקל או השמנת-יתר, אך […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    טיפול משולש הכולל מטפורמין, Dapagliflozin ו-Saxagliptin מהווה גישת טיפול יעילה ובטוחה לחולים עם סוכרת מסוג 2 שלא קיבלו טיפול תרופתי קודם, בהשוואה להגברת עצימות הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ההנחיות הנוכחיות ממליצות על טיפול משולב מוקדם להפחתת הסיכון לסיבוכי סוכרת ומניעת אינרציה קלינית בחולים עם סוכרת מסוג 2. […]

  • טיפול בוויגובי משפר רמה תפקודית בחולים עם השמנה ואי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    טיפול בוויגובי משפר רמה תפקודית בחולים עם השמנה ואי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    בחולים עם אי-ספיקת לב על-רקע השמנה עם מקטע פליטה שמור, טיפול ב-Semaglutide במינון 2.4 מ”ג (וויגובי) לווה בשיפור גדול יותר במצב התפקודי לפי סיווג NYHA (או New York Heart Association) בהשוואה לפלסבו, כך עולה ממחקרי STEP-HFpEF, שפורסמו בכתב העת Journal of the American College of Cardiology. החוקרים השלימו ניתוח של נתוני מחקרי STEP-HFpEF ו-STEP-HFpEF DM […]

  • הפרעות ראיה מלוות בסיכון מוגבר לדמנציה בקשישים (Am J Ophthalmol)

    הפרעות ראיה מלוות בסיכון מוגבר לדמנציה בקשישים (Am J Ophthalmol)

    ירידה בראיה וברגישות לניגודיות מלוות בסיכון מוגבר להיארעות דמנציה בקשישים וירידה ברגישות לניגודיות לאורך הזמן מצויה בקורלציה עם הסיכון להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Ophthalmology. החוקרים בחנו את הקשר בין תפקודי הראיה ובין הסיכון לדמנציה ב-2,159 גברים ונשים (גיל ממוצע של 77.9 שנים; 54% נשים) ממחקר National Health […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה